Guy Vanhengel (foto: Belga)

Uncategorized

Brussels Parlement wil van 8 mei een wettelijke en betaalde feestdag maken

Belga Press Agency

Het Brussels Parlement vraagt in een resolutie, die vrijdag werd aangenomen, om van 8 mei een wettelijke en betaalde feestdag te maken om de overwinning van de democratie op het fascisme te herdenken. Enkel Vlaams Belang en Agora onthielden zich.

Guy Vanhengel (Open VLD), de hoofdindiener van het voorstel van resolutie van de meerderheid, herinnerde eraan dat 8 mei sinds 1974 geen betaalde feestdag meer is in België. Maar in 2003 besliste het Brussels Gewest om de datum te nemen om het Irisfeest te vieren, vanwege de historische en symbolische betekenis ervan. Het was een signaal om duidelijk te stellen dat Brussel bouwt aan een Gewest dat openstaat voor alle culturen en dat zich verzet tegen alle vormen van extremisme.

Het Brusselse voorstel kadert in de federale beleidsverklaring, die bepaalt dat de deelstaten de mogelijkheid hebben om van hun feestdag een betaalde feestdag te maken zonder budgettaire meerkost. Voor het Brussels Gewest is er dus een opportuniteit om zijn jaarlijkse feestdag op te waarderen.

https://redactie.palnws.be/2022/05/groen-wil-een-nieuwe-officiele-feestdag-op-8-mei/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen