Econoom Geert Noels: "Guy Verhofstadt is de slechtste premier die we ooit hebben gehad"

Guy Verhofstadt. Shutterstock

Uncategorized

Econoom Geert Noels: “Guy Verhofstadt is de slechtste premier die we ooit hebben gehad”

Anton Schelfaut

“Guy Verhofstadt is de slechtste premier die we ooit hebben gehad.” Dat zegt econoom Geert Noels in een interview met Humo, waarin hij zich bijzonder kritisch uitlaat over de huidige generatie politici en de Vivaldi-regering.

Volgens Noels zijn onze politici slechter dan vroeger. De schuld daarvoor legt hij bij Guy Verhofstadt (Open Vld), die brak met het langetermijndenken van de ministers uit de jaren 90. “Zijn paarse regeringen haalden allerlei begrotingstrucs uit om op korte termijn geld in de lade te krijgen, maar die kosten ons nu miljarden: de afbouw van pensioenfondsen, de sale-and-lease-back van overheidsgebouwen, de uitverkoop van onze energiesector, waardoor Engie nu met onze voeten kan rammelen”, legt hij uit.

“Verhofstadt bestuurde tijdens zeven vette jaren, maar legde geen buffers aan voor de toekomst”, aldus Noels. “Hij erfde van Dehaene een land in blakende gezondheid en maakte er een puinhoop van. Hij is de slechtste premier die we ooit hebben gehad.”

Gebrek aan verantwoordelijkheidszin

In het interview is Noels vernietigend voor de Vivaldi-regering. “Ze strooit met geld alsof het aan de bomen groeit. In de huidige toestand is dat onverantwoord. En toch blijft ze onnodige uitgaven doen, zoals de algemene loonsverhoging voor ambtenaren”, hekelt hij.

De econoom verwijt de regering “een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin”. “Après nous le déluge. We weten dat we de pensioenen straks niet meer kunnen betalen, maar de pensioenhervorming zal de factuur met nog honderden miljoenen verhogen”, waarschuwt hij. “Om dat te financieren gaat minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) uit van een werkzaamheidsgraad van 80 procent. Maar dat is een ongedekte cheque, want de regering doet niks om meer mensen aan de slag te krijgen.

“Deze regering bedriegt de mensen. Haar enige grote ambitie was de werkzaamheidsgraad van 80 procent: door niks te doen om dat doel te bereiken, laat ze het los”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Econoom Geert Noels: “Guy Verhofstadt is de slechtste premier die we ooit hebben gehad””

  1. Mijnheer Noels trapt hier een open deur in. Maar goed, elk volk krijgt (meestal) de leiders die het verdient. Zolang wij een “klootjesvolk” blijven zullen we met dit soort malafide politici opgescheept blijven.

  2. Het is lovenswaardig dat de heer Noels dit opnieuw duidelijk uitspreekt maar gewone mensen met gezond boerenverstand wisten dit ook al langer, onze bestuurders zijn om het hard te zeggen een stelletje idioten met nul verantwoordelijkheidszin.

  3. Wie gaat er ooit de Guy ter verantwoording vragen,ge moet het toch maar goed kunnen uitleggen ,waarom is het zo moeilijk om tegen zulke mensen te reageren,(alle 6 maand een referentie?) W Imbrechts

  4. die omgebouwde minister wil nu geïmporteerde analfabeten als statuair ambtenaar benoemen,samen met shiltz wil ze(hij)nog meer corrupt vreemd gespuis aan de knoppen zetten,hoe is het godverdomme toch mogelijk.

  5. We weten het, we zien het, we voelen het, we ruiken het, we smaken het, we horen het en tóch blijven we als zombies handelen als het op verkiezingen aankomt. Verhofstadt had nooit gezeten waar hij nu zit, als we als kiezer ons verstand hadden gebruikt, in plaats van onze emotie.

  6. In wat is dit verschillend van Paul Assange die wordt uitgeleverd aan de USA ???
    Als we hierop reclameren moeten we dat ook doen voor Paul Assange.
    Hij liet de wereld zien wat iemand anders zei. Hij vertelde geen staatsgeheimen maar moest toch vluchten uit een ‘democratisch’ land waar vrije meningsuiting in de grondwet staat geschreven. Datzelfde land zet andere landen onder druk om iemand uit te leveren vanwege ‘het ontbreken van’ de persvrijheid.

  7. Ik kan niet akkoord gaan met u! Het is gewoon omdat men in Wallonië zeer preventief is, men gaat er preventief naar de dokter(met briefje uiteraard) en blijft men dan ook preventief thuis uitzieken !In Vlaanderen gaat men naar de dokter als men al ziek is!

  8. Allemaal waar en juist wat hier wordt gezegd. Maar het zal de man in de straat zijn die bij een volgende verkiezing zal beslissen hoe het verder zal gaan. Zijn er onvoldoende kiezers met gezond verstand, dan zal dit land verder boeren zoals het bezig is. Dan wel met een nieuwe bevolking. De ouderen zullen zijn verdwenen en de huidige zullen zijn verhuisd. Jammer voor hen die overblijven. Dus: boer let op uw ganzen!!. En aarzel niet te lang om de juiste beslissing te nemen.

  9. Voor de derde keer: Allemaal waar wat hier wordt gezegd. Maar het zal de man in de straat zijn die bij een volgende verkiezing zal beslissen hoe het verder zal aan met dit land. Zijn er te weinig met gezond verstand dan zal er niet veel veranderen, tenzij in negatieve zin. Het zal dan wel een nieuwe bevolking zijn die dit meemaakt (met sharia en zo). De ouderen van nu zullen zijn verdwenen, de huidigen van nu zullen zijn verhuisd. Dus: boer let op ganzen en kies waar voor uw geld voor het te laat is!!

  10. Nog eens: Allemaal waar wat hier wordt gezegd. maar het zal de man in de straat zijn die bij verkiezingen zal beslissen over dit land. Zijn er te weinig met gezond verstand dan zal het verder bergaf gaan. Het zal dan wel een nieuwe bevolking zijn die dit zla meemaken. De ouderen van nu zullen zijn verdwenen en de huidige van nu zullen zijn verhuisd. Dus: boer let op uw ganzen en kies tijdig waar voor uw geld.

  11. Buiten het feit dat hij (Verhofstadt) de slechtste premier van Belgie ooit was is hij ook mee verantwoordelijk voor wat er nu in Europa gaande is met zijn opruiende taal in Kiev

Plaats een reactie

Delen