Foto: Belga

Uncategorized

Kernkabinet buigt zich opnieuw over pensioenhervorming

Belga Press Agency

Het kernkabinet buigt zich vanaf zondagochtend opnieuw over de hervorming van de pensioenen nadat de federale topministers gisterenavond/zaterdagavond laat uiteen gingen zonder akkoord.

De zwaargewichten in de federale regering zitten sinds zondagochtend omstreeks 9 uur samen. De pensioenhervorming is vooralsnog het enige punt op de agenda. Premier Alexander De Croo wil daar graag een akkoord over voor 21 juli, maar de onderhandelingen liepen de voorbije weken moeizaam.

Goede sfeer

Of het de bedoeling is om vandaag/zondag al te landen, is volgens ingewijden nog niet uitgemaakt en afhankelijk van de evolutie van de gesprekken. Gisteren/zaterdag viel bij een bron te horen dat de sfeer goed zat. De premier organiseerde toen vooral bilaterale gesprekken met de verschillende vicepremiers, al ging het kernkabinet aan het einde van de namiddag ook nog plenair rond de tafel zitten.

Vooral de toegang tot het minimumpensioen blijft een harde noot om kraken. De discussie blokkeert rond het aantal effectief gewerkte jaren dat daarvoor nodig is. De PS van minister van Pensioenen Karine Lalieux wil dat eerder beperkt houden of een groot aantal gelijkgestelde periodes aanhouden, maar stond daarmee de afgelopen week volgens een bron nagenoeg geïsoleerd.

Naast de toegang tot het minimumpensioen liggen ook de herinvoering van een pensioenbonus, een systeem van deeltijds pensioen en een versterking van de pensioenrechten voor vrouwen op tafel. Op vraag van een aantal partijen wordt ook de toegang tot het vervroegd pensioen na 42 jaar carrière en de relatief lage pensioenleeftijd van militairen en het rijdend personeel van de NMBS besproken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/premier-de-croo-onder-vuur-in-de-kamer-belgie-is-de-risee-van-de-wereld-aan-het-worden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Kernkabinet buigt zich opnieuw over pensioenhervorming”

  1. Politici denken nooit in functie van het landsbelang of het belang van de gewone mens.
    Het enige waaraan ze mee bezig zijn is: Zal ik volgende verkiezing nog gekozen zijn zodat mijn vetbetaalde postje in stand blijft.
    Is dat nu echt zo moeilijk om een voor de staat betaalbare oplossing te vinden?
    Vb. Min 1500 Eur voor wie 40 jaar effectief gewerkt heeft met een maximum van 2000 Eur voor iedereen. Heb je maar 20 jaar gewerkt dan krijg je minimum 750 EUR en maximum 1000 EUR per maand.
    Afschaffing van alle uitzonderingen en extraatjes, nu onmiddellijk, zonder oogverblindende overgangsregelingen.
    Socialisten zijn sociaal zolang het van de staat komt maar o wee als ze zelf wat van hun previleges zouden moeten inleveren
    Vriend en vijand weet dat het systeem onhoudbaar wordt maar toch willen die onbekwame bestuurders niet weten van een doortastende oplossing. De stemmetjes zijn toch O zo belangrijk.
    Zoals het nu voorgesteld wordt stimuleert men de luiaardij i.p.v. de zin om te gaan werken.
    De sociale zekerheid wordt onbetaalbaar
    Dat de echte staatsman, -vrouw opstaat en orde op zaken stelt.

  2. dit zou toch niet zo moeilijk moeten zijn,wie maar 10 jaar wil werken zal maar geld krijgen overeenkomend met die 10 jaar,geen leefloon,noch dop.Idem voor marokkaanse en andere criminelen,gewoon op het vliegtuig zetten en afzetten in hun land van herkomst,de b-nationaliteit afnemen en al hun bezittingen,na aftrek van hun schulden en kosten op hun thuisrekening zetten,formeel verbod om nog in de EU te komen.We moeten dan geen toestemming meer vragen aan de landelijke autoriteiten,gewoon droppen.

Plaats een reactie

Delen