Tomas Roggeman (foto: Belga)

Binnenland politiek

N-VA wil strenger veiligheidsbeleid op het spoor na extreme agressie in Gent-Sint-Pieters (VIDEO)

Wannes Neukermans

Naast incidenten in verschillende recreatiedomeinen zoals de Blaarmeersen in Gent, was er de afgelopen weken enorm veel overlast in stations en op treinen. In Gent-Sint-Pieters kwam een man zelfs bewusteloos op de sporen terecht. Daarom roept N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman nu de bevoegde minister Gilkinet (Ecolo) op om snel maatregelen te treffen. “Zelfs na al deze incidenten neemt hij geen initiatief”, hekelt het Kamerlid.

Treinbegeleiders worden belaagd, er wordt aan de noodrem getrokken en reizigers raken gewond. Oppositiepartij N-VA roept daarom in een resolutie de bevoegde minister op om snel veiligheidsmaatregelen te nemen. Ze vragen meer veiligheidsagenten op het terrein en willen een betere afstemming tussen Securail en de Spoorwegpolitie.

Steeds meer agressie

Onveiligheid op het openbaar vervoer is geen nieuw gegeven: het aantal gewelddaden ten opzichte van NMBS-personeel is geen nieuw gegeven. Het aantal gevallen van geweld en agressie tegenover medewerkers van het openbaar vervoer gaat in stijgende lijn. In 2021 ging het om een stijging van 23 procent tegenover het jaar ervoor. In totaal ging het om bijna 2.000 gevallen van agressie, met in tien procent van de gevallen arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/06/200-jongeren-mogen-trein-richting-brussel-niet-op-treinbegeleider-voelt-zich-bedreigd/

Kamerlid Tomas Roggeman kaartte deze situatie al meermaals aan bij de minister, maar volgens hem geeft deze hier geen gehoor aan. “Minister Gilkinet heeft al honderden miljoenen euro’s extra gegeven aan de NMBS, maar geen euro daarvan voor extra veiligheidsmaatregelen. Met onze resolutie voor meer veiligheid op de trein roepen we de minister en de federale regering op om dringend maatregelen te nemen”, merkt Roggeman op.

In de resolutie vraagt Tomas Roggeman naar extra veiligheidsagenten op de treinen en in de stations. Deze veiligheidsagenten moeten de mogelijkheid krijgen om weerspannige personen te boeien, in afwachting van de politie. Roggeman wil, om discussies te vermijden, de Securail-agenten ook uitrusten met bodycams.

“Dat een reiziger veilig op zijn bestemming geraakt, hoort een prioriteit te zijn voor een minister van Mobiliteit. Ik vraag hem dan ook met aandrang om de nodige ingrepen te doen”, besluit Roggeman.

Bekijk hieronder:

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1550481925118230529?s=20&t=JvOr0EJZSLGP56_LMMRkQA

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/verlinden-na-vechtpartij-met-personeel-in-blaarmeersen-symptoombestrijding-kan-nooit-enige-antwoord-zijn/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

16 gedachten over “N-VA wil strenger veiligheidsbeleid op het spoor na extreme agressie in Gent-Sint-Pieters (VIDEO)”

  1. Dringend een nieuwe wet goedkeuren. Bij verbaal geweld mag de dader(s) met geweld gestopt worden.Hij heeft geen enkel recht meer op gelijke welke tussenkomst, alle schade, ook aan zichzelf vallen ten koste van de dader, hij heeft geen enkel recht op juridische bijstand. Dit zal eindelijk een begin zijn om deze achterlijke barbaren te stoppen. Aan de wetsdienaars een toestemming om geweld, desnoods gewapend, te gebruiken zonder nadien vervolgt te worden. Dat zou al een begin in de goede richting zijn.

  2. Het afschaffen van de Rijkswacht, die niet politiek gestuurd was en gecontroleerd werd zoals de huidige politie, heeft zeker geen aarde aan de dijken gezet. Integendeel, het optreden van de huidige politiemachten, gestuurd door een politiek benoemde burgemeester, heeft het respect voor de uitvoerende macht ernstig doen afnemen. Het wordt tijd om een nieuwe, niet politiek gestuurde, uitvoerende macht op te richten die de wetten, reglementen en verordeningen waaraan dit land meer dan rijk genoeg is, rigoureus laat naleven. Kijk wie de problemen veroorzaakt, kijk naar de landen waar deze probleem-veroorzakers vandaan en kijk hoe in deze landen de uitvoerende macht tegen deze probleem-veroorzakers optreedt. Eens onze Vivaldi-oten dat zien, is de oplossing eenvoudig. En dat ze in hun blindheid niet allen zijn, bewijst de N-VA die kabaal maakt in het Parlement, maar binnenskamers met de sossen etentjes organiseert.

  3. Er zal weer eerst een dodelijk slachtoffer moeten vallen!?Dan gaan de paraplu’s weer open en kijken de bevoegde instanties naar elkaar!Postuum wordt er dan een ereteken uitgereikt en zitten de excellenties op voorste rij tijdens de afscheidsplechtigheid.De daders moeten dan een opstelletje schrijven en nadien buissiness as usual.De achtergebleven partner krijgt een pensioentje en kan haar/zijn plan trekken.

  4. De NVA wil uiteraard weer eens meesurfen op het geveinsde “lik op stuk” beleid van de vele regeringen die dit land al gekend heeft. Bij mijn weten waren er in 2014 ook al problemen met bepaalde bevolkingsgroepen op stranden, recreatiedomeinen en op de treinen. De Zweedse regering, toen geleid vanop het schoon verdiep in A’pen, heeft evenveel (niet) gedaan als de vorige regeringen en als de huidige regering: nihil. Met Geens op Justitie had BDW toch een correct en gematigd man in huis die dergelijke maatschappelijke wantoestanden, die bovendien het VB wind in de zeilen geven, niet zo maar zou laten betijen, toch zweeg ook Geens in alle talen na opdracht van…? Dus blijkbaar heeft NVA ook daarvan geen prioriteit willen maken. Gevolg: eerder een platte hypocriete reactie van Mr Roggeman net niet voldoende om er de Vlaamse discours, die NVA ook alleen maar als publiciteitsstunt misbruikt, mee te staven. Geen enkele partij, behalve VB die men angstvallig aan de ketting houdt, durft iets te ondernemen tegen de wantoestanden die de multiculturele samenleving ons, onze kinderen en onze kleinkinderen hun welvaart kost. Ik heb nooit VB gestemd, maar het wordt meer en meer een noodzaak: niet mogen regeren betekent ook nog nooit iemand bedrogen wat men van NVA al een tijdje niet meer kan zeggen. En aan hetgeen VB durft te zeggen aan echte waarheden, waar andere partijen, zeker ook NVA, over zwijgen zet ons juist aan mij en duizenden Vlamingen toch eens hun stem te laten horen om de ware “verandering werkt” (niet deze van NVA) zich te laten manifesteren.

  5. Met een liberale minister van Justitie en CD&V minister van Binnenlandse Zaken gaat het met de onveiligheid door geweld van kwaad naar erger. Zij die dachten dat burgemeester Bart Dewever (N-VA) het verschil zou maken in Antwerpen zijn een illusie rijker. Een bende Woke maniakken. Het enige dat voor hen telt is kassa, kassa. Hun wanbeleid getuigt van misprijzen voor de burger.

  6. De trein nemen is een beetje reizen. De politieke partijen zijn alleen met zichzelf bezig. Wat de burger overkomt door nalatigheid van het beleid is hun zaak niet. Verwacht geen beterschap. In tegendeel. De burger zal niet effectief in opstand komen, want net als de politie vleugellam gemaakt. Wie zich moegetergd toch verzet loopt kans als agressor voor de rechter te worden gesleept. Ondertussen kijken Unia en al wat woke is toe en zien dat het goed is.

  7. loze woorden,lees het artikel over schiltz en peter en hun woke regering,er zal niets veranderen,en al zeker geen revolutie want na het verlof moeten alle Vlamingen gaan werken.

  8. Wanneer die “jongeren” de boel op stelten gezet hebben, opgepakt en na verhoor terug worden vrijgelaten, worden die als helden verwelkomd in hun gemeenschap en gaan ze ’s anderendaags terug op pad. Hoe meer ze zo’n traject afleggen hoe meer aanzien ze krijgen in hun bende.
    Er moert gestraft worden in plaats van gezalfd.
    Zoals Sarkozi deed nadat er in 2005 per nacht in Frankrijk tussen 600 en 700 wagens in brand werden gestoken.
    Er werden 150 heethoofden onmiddellijk op een vliegtuig gezet en naar hun land van herkomst gebracht.
    ’s Anderendaags werd geen enkele auto meer in brand gestoken.
    In plaats van ze een opstel doen te schrijven, gewoon in een C130 zetten en binnen de 24 u. vertrekken onder militaire bewaking, de belgische nationaliteit afnemen en geen schijn van kans meer om nog terug te komen.
    Er moet zo maar een keer een vliegtuig vertrekken en het zal wel gedaan zijn met dat onruststoken.
    Ik weet wel dat er onmiddellijk enorm protest zal zijn en er zal geschermd worden met mensenrechten bij rechtbanken van laag tot hoog. Bandieten hebben rechten, wij gewone mensen die alles betalen hebben enkel plichten en mogen straffeloos in mekaar geslagen worden.
    Maar zoals het nu gaat komt het van kwaad naar erger.

Plaats een reactie

Delen