Nederlandse basisschool volledig genderneutraal: "Jongens moeten er verplicht zittend plassen"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Nederlandse basisschool volledig genderneutraal: “Jongens moeten er verplicht zittend plassen”

Redactie PAL

De Nederlandse basisschool De Verbinding uit Nijmegen is volledig genderneutraal. Daarmee probeert ze naar eigen zeggen te voorkomen dat er een vanzelfsprekend onderscheid ontstaat tussen jongens en meisjes. Daarnaast hoopt de directie dat ze later genderneutraliteit zullen verspreiden op middelbare scholen.

Schooldirectrice Manon Prévoo is laaiend enthousiast over het genderneutrale beleid dat op haar school gevoerd wordt. “We willen hier voorkomen dat het vanzelfsprekend is om een onderscheid te maken tussen jongens en meisjes”, stelt ze. “Daarom gaan kinderen van 0 tot 12 jaar hier op volledig genderneutrale wijze naar de opvang of naar school.”

Die genderneutraliteit uit zich op verschillende manieren, waaronder de manier waarop men de leerkrachten aanspreekt. “We hebben op deze school geen juffen of meesters”, verklaart Prévoo. “Hier zijn het allemaal mentoren, en spreken de kinderen hun mentor aan met de voornaam.” De leerlingen zullen zich dus nooit tot iemand richten met “meester Piet”, maar gewoon “Piet”.

Genderneutrale toiletten

Ook de manier waarop de kinderen het toilet gebruiken, wordt op een strenge manier geregeld. “Aan de buitenkant zie je niet of het voor jongens of voor meisjes is en de wanden komen tot helemaal beneden, zodat iedereen op een veilige manier het toilet kan gebruiken”, aldus de directrice. Urinoirs zijn er niet, omdat men verwacht dat “leerlingen met een penis” zittend plassen. “Als er plasbakken zouden hangen zou het natuurlijk niet meer genderneutraal zijn, hé. Jongens kunnen ook gewoon gaan zitten”, aldus Prévoo.

Genderneutraliteit verspreiden

Volgens Prévoo is het de bedoeling dat de kinderen later hun genderneutrale ideologie gaan verspreiden op de middelbare scholen. “Hoe meer leerlingen hier opgroeien met genderneutrale taal en gedrag, hoe meer dat later uitgespreid zal worden op de middelbare scholen en andere plekken waar ze komen.” Volgens de directrice zullen kinderen die wat ouder worden ook beter gewapend zijn tegen taal die ze niet leuk vinden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




38 gedachten over “Nederlandse basisschool volledig genderneutraal: “Jongens moeten er verplicht zittend plassen””

  1. En dan schrikken ze straks in Nederland ervan dat de eerste mass shooting op een school een feit is. Die voeden daar geen kinderen op maar kweken een stel mafketels. Het zal je kind maar zijn….

  2. In slechts 70 jaar dat vrouwen in het onderwijssysteem geleidelijk leidinggevende functies hebben gekregen zijn we geëvolueerd van een onderwijssysteem dat iedere leerling gelijkheid van kansen had en ervoor zorgde dat elke leerling zijn of haar talenten omgezet kon worden in vaardigheden enerzijds, naar een onderwijssysteem recht uit Noord-Korea, waar men uitkomstgelijkheid wilt bekomen ,gretig sociale experimenten uitvoert en kinderen gedwongen mondmaskers moeten opzetten en alle beslissingen uit angst en emotie genomen worden anderzijds. Zie je, de juffen en directrice zullen nooit de thermostaat van hun lokalen door mannen laten bedienen of discussieren met mannen zonder boos of verdrietig te worden, of pakweg hun make-up, garderobe en maandverband weg te gooien en met een bloedvlek aan hun kruis voor de klas staan, maar experimenteren uit verveling op minderjarigen, dat vinden ze leuk. Ze werken niet graag, dat bleek toen de scholen niet meer open wilden gaan na Covid. Een bende sukkels voedt onze kinderen op tijdens schooldagen.

  3. Die woke-madam Manon Prevoo slaat helemaal door! Kan het nog erger? De volgende stap is wellicht iets aan die borsten te doen want daar zijn de madams wel fier op. Ze zijn in ieder geval net gender-neutraal. Daar gaat die woke-directrice (de titel is NIET genderneutraal) die theorie niet verkocht krijgen bij de ladies. Borsten zijn (bijna uitsluitend) een pronkstuk van de dames en de verbouwden. Andere borsten zijn van zachte plastiek en dat hebben alle mannen snel door.

  4. Jongens en meisjes plassen als baby’s nog in hun luiers. Jongens dwingen om op de pot te gaan zitten om hun plasje te doen is een aanwijzing dat men hen in het babystadium wil vastpinnen, een fase waarin die kleuterjuf blijkbaar mentaal is blijven hangen.

  5. Alleen een echte pot kan van de pot gerukte onzin uitkramen. De keuze van de alien met de accounts “Liespot”, “Lies”, “Taalsmurf”, etc. voor het nieuwe “Homunculus” zegt genoeg voor alle normale lezers die hier reageren.

  6. Homunculus is een term die te maken heeft met pseudo middeleeuwse wetenschap en vooral bijgeloof speelt bij de verklaring van de homunculus; zeker geen verstand. Inderdaad: Liesbeth.

Plaats een reactie

Delen