foto: Belga

PAL CAST

PAL EROP #19 – Vivaldi geen pensioenkampioen

Stijn Derudder

“Ernstige hervormingen zijn niet meer mogelijk in België” en “Wallonië is een socialistische enclave binnen Europa”, vertelt Koen Geens. De grote pensioenhervorming van Vivaldi stelt teleur, en Barbara Pas en Chris Janssens blikken vooruit naar 2024 en maken een balans op van de regering-Jambon en de regering-De Croo. De nieuwste aflevering van PAL EROP, aflevering 19, met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Voormalig minister van Justitie en huidig cd&v-Kamerlid Koen Geens hield zich niet in tijdens een debat georganiseerd door de Vlaamsgezinde netwerkorganisatie Pro Flandria. U hoort Koen Geens en onze chef politiek Pieter Van Berkel die de uitspraken in context plaatst.

Hervormingen

Het kernkabinet van de federale regering raakte het maandagnacht eens over een pensioenhervorming. De regering-De Croo is eerder een pensioen-oen dan pensioenkampioen geworden is. Journalist Anton Schelfaut geeft een woordje uitleg.

Chef politiek Pieter Van Berkel sprak met Chris Janssens & Barbara Pas, de Vlaams Belang-fractieleiders in het Vlaams Parlement en de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ze blikken vooruit naar 2024 en maken een tussentijdse balans op van de regering-Jambon en de regering-De Croo. Chris Janssens is kritisch voor N-VA en Barbara Pas wijst erop dat de Vlaamse transfers naar Wallonië terug op de agenda moeten.

Weigeren van asielopvang leverde alleen al dit jaar meer dan 2.000 gerechtelijke procedures op en die draaiden bijna altijd uit op een veroordeling van de Belgische staat. Journalist Wannes Neukermans brengt ons het verslag.

Belgische nationale feestdag

Naar aanleiding van 21 juli vroeg ik aan Thierry Debels wat hij verwacht van de Belgische nationale feestdag. Thierry Debels is een Vlaamse auteur en econoom. Hij schrijft over financiële onderwerpen en het Belgische koningshuis. Enkele van zijn boeken over dat laatste zijn: Koning Boudewijn: een biografie, Prins Laurent: rebel met een reden en Filip I: zoon van Boudewijn. Ook ‘Kroongeheimen’ en ‘Vorstelijk vermogen’ zijn twee boeken van hem. U hoort Thierry Debels over wat hij verwacht op de nationale feestdag.

Eindigen doen we met ‘woke van de week’ en de antwoorden op de voorbije ‘vraag van de week’. De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, YouTube, palcast.be en al uw favoriete podcastapps.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen