Dave Chapelle (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Show controversiële komiek Dave Chapelle geannuleerd na protest: “Transfoob en seksist”

Redactie PAL

Een Amerikaans theater heeft op het laatste ogenblik een show van de komiek Dave Chapelle geannuleerd nadat er protest was gekomen tegen zijn optreden. Chapelle werd namelijk al een paar keer van transfobie beticht. “We willen onze theaters veilig maken voor iedereen”, reageert de organisatie.

Luttele uren voordat Chapelle om het podium moest komen werd door de organisatie beslist dat zijn show niet zou kunnen doorgaan. Tegenstanders hadden namelijk aan de organisatie gevraagd om actie te ondernemen. Chapelle zou zich in het verleden immers schuldig gemaakt hebben aan transfobie, waardoor hem nu de mond gesnoerd moet worden. Zijn fans zijn het daar echter niet mee eens en stellen dat Chapelle niets anders doet dan zich te verzetten tegen de woke cancel-cultuur.

“Veilige plaats”

In een reactie laat de organisatie, First Avenue, weten dat de show naar een later tijdstip zal verplaatst worden. “Aan ons personeel, de artiesten en onze gemeenschap: we horen jullie en het spijt ons”, klinkt het op de website. “We moeten onszelf naar de hoogste standaarde gedragen en dat hebben we deze keer niet gedaan.” Naar eigen zeggen beseffen ze dat wat in hun zaal gezegd wordt ook impact heeft daarbuiten.

“First Avenue en haar team werken heel hard om onze zalen de veiligste plaatsen in het land te maken en we zullen dat blijven doen”, gaan ze verder. “We geloven in diverse stemmen en de vrijheid van artistieke expressie, maar om dat in stand te houden zijn we uit het oog verloren welke impact dat kan hebben.” Volgens de organisatie mogen mensen die het niet eens zijn met die beslissing steeds feedback geven.

Aanval

Het is niet de eerste keer dat Chapelle van transfobie wordt beticht. Eerder dit jaar werd hij daarvoor namelijk nog aangevallen op het podium. Die aanvaller kon gelukkig gemakkelijk overmeesterd worden en de komiek hield geen verwondingen over aan het voorval. Het bleek toen te gaan om Isaiah Lee, een biseksuele man die aanstoot nam aan de inhoud van het optreden van Chapelle. Vooral de grappen over de LGBTQ+-gemeenschap en dakloosheid konden volgens Lee niet door de beugel.

Lees en bekijk hier:

https://redactie.palnws.be/2022/05/komiek-dave-chappelle-aangevallen-op-podium/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Show controversiële komiek Dave Chapelle geannuleerd na protest: “Transfoob en seksist””

  1. Wie NETFLIX heeft en “the closer” van Chapelle niet gezien heeft, een aanrader! Dan snap je ook meteen waar die heisa rond zijn persoon vandaan komt 👌

Plaats een reactie

Delen