Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Slechts 26 procent Democratische kiezers wil Biden opnieuw als presidentskandidaat in 2024

Simon Segers

De populariteit van de Amerikaanse president Joe Biden bereikt een historisch dieptepunt. Zelfs binnen zijn eigen partij is de overgrote meerderheid van de kiezers geen voorstander van een mogelijke tweede termijn voor de zittende president. Dat blijkt uit een poll van The New York Times/Siena College.

Volgens de bevraging is 33 procent van de Amerikanen het momenteel eens met het beleid van de huidige president, waar dit in april nog 52 procent was. De slechte cijfers zouden voornamelijk liggen aan bezorgdheid over de economie en de torenhoge inflatie in het land. Er heerst op dit moment een erg negatieve kijk op de toekomst bij de bevolking, en dat geldt voor alle leeftijdscategorieën, raciale groepen, zowel bij inwoners van steden of mensen van het platteland en bij mensen van alle mogelijke politieke ideologieën. Concreet gelooft 77 procent van de Amerikanen dat het de verkeerde kant opgaat met de Verenigde Staten, tegenover 13 procent die de toekomst wel rooskleurig ziet.

Midterm-verkiezingen

64 procent van de Democratische kiezers zegt dat ze liever een andere kandidaat zien voor hun partij bij de presidentsverkiezingen die in 2024 zullen plaatsvinden. Slechts 26 procent van deze zelfde groep ziet een nieuw kandidatuur van Biden zitten. Dit gebrek aan geloof kan een belangrijk verlies betekenen voor de Democratische Partij bij de midterm-verkiezingen in november van dit jaar. Hierbij zullen de Amerikanen nieuwe vertegenwoordigers kiezen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/04/biden-krijgt-volgens-poll-steun-van-52-van-de-amerikanen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Slechts 26 procent Democratische kiezers wil Biden opnieuw als presidentskandidaat in 2024”

  1. Dit lijkt mij niet onlogisch en het heeft niet enkel met de inflatie en de economie te maken!De torenhoge criminaliteit vanwege de leegloop bij de politie vanwege Defund the police.De opgedrongen CRT in de scholen en zelfs het leger spelen ook parten.De gecreëerde anarchie (plunderingen,branstichtingen,intimidatie,moorden..) door BLM en Antifa in sommige delen van het land en de steden en die nooit aan de kaak werd gesteld door de Democraten!Bij de eerste organisatie kwam onlangs serieus financieel gesjoemel door de kopstukken aan het licht.De merkwaardige activiteiten van zijn zoon Hunter en Joe Biden zelf in Oekraïne,toen deze laatste nog vice president was onder Obama roepen bij heel veel Amerikanen toch wel terecht vragen op!De compleet in de soep gedraaide terugtrekking uit Afghanistan hebben binnen het leger een malaise veroorzaakt en komt daarbij nog dat de Amerikanen beginnen te beseffen dat hun positie van supermacht aan het wankelen wordt gebracht door China dat Rusland niet laat vallen.De bijwijlen groteske heksenjacht tegen Trump begint bij veel Amerikanen en niet enkel Republikeinen de strot uit te hangen.De zichtbare geestelijke aftakeling van deze president kan ook niet worden ontkend!?

  2. “The Times/Siena survey of 849 registered voters nationwide was conducted from July 5 to 7, in the aftermath of the Supreme Court’s June 24 decision to overturn Roe v. Wade, ”
    Vette poll, lol.

Plaats een reactie

Delen