Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Binnenland politiek

Staatssecretaris Schlitz doneert opnieuw 20.000 euro aan Pools abortuscollectief

Belga Press Agency

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) geeft 20.000 euro aan het Poolse collectief Abortion without Borders. Dat meldt ze donderdag in een persbericht.

Abortion without Borders is een Poolse organisatie die Poolse vrouwen en intussen ook Oekraïense vluchtelingen informeert over abortus, hen financieel ondersteunt of abortuspillen verstrekt. Het collectief begeleidt daarnaast vrouwen die een abortus in het buitenland willen ondergaan, ook in ons land. De conservatieve Poolse regering voerde in 2020 een hervorming van de al relatief strenge abortuswetgeving door, waardoor vrouwen er nu enkel nog een zwangerschap kunnen laten onderbreken als de gezondheid van de moeder in gevaar is of wanneer het kind verwekt is door verkrachting.

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid en Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) had donderdag een ontmoeting met drie activisten achter Abortion without Borders. Naar aanleiding van die ontmoeting kondigt ze aan dat de organisatie opnieuw 20.000 euro krijgt van ons land. Eerder kreeg het collectief al eens 10.000 euro. België is volgens de staatssecretaris het enige Europese land dat de vereniging steunt. Maar de recente gebeurtenissen in de VS kunnen andere landen misschien inspireren, klinkt het.

Grondrecht

“Toegang tot abortus is een grondrecht dat door iedereen moet worden gewaarborgd in een democratische staat”, zegt Schlitz. Dat recht moet geconcretiseerd worden op Europees én op Belgisch niveau, vindt ze. “Ik steun dan ook ten volle de Belgische parlementairen die initiatieven nemen om het recht op abortus in de grondwet te verankeren.” Verschillende fracties in de Kamer, onder meer die van Ecolo, legden die piste de afgelopen dagen op tafel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Staatssecretaris Schlitz doneert opnieuw 20.000 euro aan Pools abortuscollectief”

  1. Hoelang en over hoeveel geld van de Belgische – lees Vlaamse- belastingbetaler mogen politiekers beschikken om propaganda te maken voor hun persoonlijke opvattingen of die van hun partij of club ? Al te veel politiekers beginnen het de laatste tijd vinden dat ze zomaar kunnen en mogen beschikken over de zuurverdiende euro’s van belastingbetalers waarvan er van langs om meer last krijgen om het einde van de maand rond te komen. Wraakroepend !

  2. Onze wetgeving gaat meer dan ver genoeg! Ons land is failliet en men blijft maar uitdelen. Voor mijn part mogen ze Ecolo , Schlitz en heel de santeboetiek ook aborteren 🤮

  3. Wat doen de totalitaire Ecolo Brusselaars met Vlaams belastinggeld? Juist, spenderen aan dolle minas projecten. Grote sier maken ipv mensen in noodsituaties te helpen.

  4. Overal in Europa zie je dergelijke “abortus-collectieven” opduiken. Ik herinner me nog heel goed hoe de pers lang geleden uitpakte met de Hollandse feministen die in het “achterlijke” Ierland een abortus-boot in de haven van Dublin lieten aanleggen. Worden er onder impuls van die zelfde blanke activisten zo’n collectieven hier “in eigen huis” onder “onze moslims” uit de grond gestampt ? Daar zou Ecolo toch geknipt voor zijn ?

  5. ’t Kan toch niet meer op. Waarom 20.000 en geen 40.000? Maak nog maar wat schulden bij. In een echte democratie beslist het volk ( de demos ) aan wie we geld geven. Daarom is dit land een nepdemocratie.

Plaats een reactie

Delen