Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

25-jarige Marokkaan onthoofdt vader op straat nabij Lyon

Simon Segers

Een 25-jarige Marokkaan die legaal in Frankrijk verblijft heeft afgelopen nacht zijn vader onthoofd in de gemeente Saint-Priest, nabij Lyon.

De verdachte zou omstreeks 2 uur ’s nachts zijn vader achtervolgd hebben tot in de Louis Braillestraat, waarna hij hem met een keukenmes onthoofdde. Toen de politie na een oproep zich richting de plaats delict begaf troffen zij het levenloze lichaam aan met het moordwapen ernaast. Slechts enkele minuten later konden de agenten de zoon van het slachtoffer inrekenen in een nabijgelegen park. De verdachte legde onsamenhangende, onbegrijpelijke verklaringen af en verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie door te proberen om de politie te slaan.

Niet gekend voor radicalisme

Hij zou naar verluidt ook ‘Allahu Akbar’ geschreeuwd hebben toen de agenten hem afvoerden. De verdachte woonde samen met zijn vader en was bij de ordediensten gekend voor feiten als drank- en drugsmisbruik. Er waren echter geen aanwijzingen van islamitisch radicalisme. “Het onderzoek moet de precieze omstandigheden van deze tragedie alsmede het motief van de dader vaststellen en zijn persoonlijkheid uitklaren”, verklaarde het parket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “25-jarige Marokkaan onthoofdt vader op straat nabij Lyon”

Plaats een reactie

Delen