Bokslegende Mike Tyson bekent politieke kleur: "Ik ben conservatief geworden, het is gezond verstand"

Shutterstock

Uncategorized

Bokslegende Mike Tyson bekent politieke kleur: “Ik ben conservatief geworden, het is gezond verstand”

Carl Deconinck

De Amerikaanse bokslegende Mike Tyson verscheen op de Amerikaanse zender Newsmax. Daar sprak hij niet enkel over sport, maar ook over zijn politieke voorkeur. Die lijkt sterk te zijn geëvolueerd.

Tyson ligt al een tijdje op ramkoers met de streamingdienst Hulu. Die maakte een portret van zijn leven zonder de toestemming van de bokser zelf. Hij is daar niet over te spreken. Volgens hem heeft Hulu “zijn verhaal gestolen” en is hij voor de bazen van Hulu “gewoon een n****r die ze kunnen verkopen op het veilingsblok.” Hij deed daarover uitleg bij Newsmax, maar vertelde ook iets over zichzelf.

Zo vertelde hij aan Greta Van Susteren over zijn nieuwe zaak, hij handelt -legaal- nu in cannabis. Tyson verkoopt zijn product over 24 staten in de VS. Hij acteert ook zelf in enkele films en verkoopt ook boksmateriaal. Hij heeft verder nog steeds zijn verzameling van duiven. Hij volgt ook nog veel sport, waaronder golf en tennis. Maar daarna vroeg de journalist hem over politiek. En daar klonk hij toch wel erg verrassend.

Politiek

Luister, als ik over politiek begin, gaan mijn vrienden mij niet meer graag hebben. Laten we dat niet doen.” Daarop kwam de vraag dan om toch een klein beetje te verduidelijken: “Moeten we je zoeken bij uiterst rechts of bij uiterst links? Ben je conservatief of liberaal?” Daarop antwoordt de voormalige kampioen: “Luister, wanneer ik jong was, was ik helemaal liberaal. Maar hoe ouder ik word, en ik kijk naar mijn kinderen en ik zie wat er in de wereld gebeurt, dan word ik toch wel een beetje conservatief. Weet je, het is gezond verstand. Als je kijkt naar de wereld, dan wil je veiligheid.

Van Susteren vraag hem wat hij vindt van de Republikeinse politici Donald Trump en Ron DeSantis, die beiden in Florida wonen, net zoals Tyson. Maar daar wilde Tyson zich niet over uitspreken. “De laatste keer dat ik me uitsprak voor een politicus kreeg ik een pak voor de broek.” Het was dan vooral de pers die hem aanviel. Daarom blijft hij op de vlakte over politiek en religie. “Ze hebben mij vrijheid van mening afgenomen“, zei hij al lachend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen