In beeld: Militaire luchtmachtbasis op de Krim getroffen door zware explosies

via Twitter, Rob Lee

Uncategorized

In beeld: Militaire luchtmachtbasis op de Krim getroffen door zware explosies

Carl Deconinck

In de militaire luchtmachtbasis Novofedorivka, gelegen in de Krim, deden er zich enkele zware explosies voor. Die zouden het resultaat zijn van een Oekraïense aanval. Er zou daarbij minstens een persoon om het leven zijn gekomen.

Volgens getuigen is er sprake van zeker 12 explosies rond 15u20, lokale tijd. De laatste ontploffingen zouden het felst zijn geweest. Het Oekraïens leger zegt succesvol een raketaanval te hebben uitgevoerd op de basis in het bezette gebied. Oekraïne meent te weten dat de basis van Novofedorivka Sukhoi Su-30 en Su-33 straaljagers opereren, of opereerden.

Het Russische ministerie van defensie zegt dat er een ontploffing was in de munitiedepots, maar spreekt tegen dat het een aanval was. “Als de belangrijkste reden voor de explosie van verschillende munitie op het vliegveld van Saki, wordt alleen een schending van de brandveiligheidseisen beschouwd. Er zijn geen tekenen, bewijs en nog meer feiten van opzettelijke impact op munitie met als doel detonatie.” Over gewonden en doden spreekt Rusland niet. Een aanval zo ver in door Rusland bezet gebied zou in elk geval een grote militaire winst zijn voor Oekraïne.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1557027772962308096?s=20&t=o-55hvSYDvQqIvJQhuzUWw

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “In beeld: Militaire luchtmachtbasis op de Krim getroffen door zware explosies”

  1. In de krant Het Nieuwsblad legt Roeslan Poechov, Russisch militair adviseur, de zwakke punten van het Russisch bloot. Tanks niet voldoende beveiligd; Luchtmacht niet precies en niet efficiënt; Artillerie niet gecombineerd met drones; Infanterie niet in oorlogsmodus en tegenstander wordt onderschat. Quid de competenties van de legertop en van leider Poetin? Met het huidige falen van het Russische leger mag de NAVO met pensioen. Zelfs het Belgisch leger hoeft de Russen niet te vrezen.

  2. De Oekrainers gebruiken hun munitie en raketten tenminste tegen militaire doelen van de vijand ten einde die buiten gevecht te stellen. De Russen verspillen hun raketten aan burgerdoelen : woonwijken, woonblokken, shopping cen tra, theaters …. wat zeer stom is want 1) hierdoor vernietig je geen vijandelijke stellingen 2) verspillen van munitie 3) men krijgt hierdoor de publieke wereldopinie nog meer tegen zich. Russen zijn idioten; Oekrainers veel verstandiger en bekwamer (en strategischer ) in de strijd.

Plaats een reactie

Delen