INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Uncategorized

Klimaatactivist Harrison Ford vliegt voortdurend met privéjet

Simon Segers

Harrison Ford, een Amerikaans acteur bekend van Star Wars en Indiana Jones, zet zich in zijn publieke leven in voor de strijd tegen de klimaatverandering. Ondanks dit publieke imago is Ford zelf een amateurpiloot en een fervent gebruiker van privéjets.

Dankzij data van de websites ADS-B Exchange en Celebrity Jets kon Fox News achterhalen dat de acteur op minder dan 2 maanden tijd ruim 8500 km vloog met zijn peperdure privéjet. Deze vluchten zijn samen goed voor een uitstoot van ongeveer 35 ton koolstofdioxide, vergelijkbaar met de ecologische voetafdruk van de gemiddelde Amerikaan elke twee jaar. Een Belg, Nederlander of Duitser doet er zelfs bijna vier jaar over om vergelijkbare hoeveelheden broeikasgassen in de atmosfeer te lozen.

Jonge mensen teleurgesteld

Ford is vicevoorzitter van Conservation International, een non-profitorganisatie die zich inzet voor natuurbehoud. In 2019 sprak hij in naam van zijn organisatie op de klimaattop van de Verenigde Naties in New York over het belang van de bescherming van het Amazonewoud. Hij benadrukte hier ook de belangrijke rol van jonge mensen in de strijd tegen klimaatverandering. “Er is een nieuwe natuurkracht op komst. Overal ter wereld zijn jonge mensen in beweging, die wij eerlijk gezegd hebben teleurgesteld. Die boos zijn. Die georganiseerd zijn. Die in staat zijn om een verschil te maken. Zij vormen een moreel leger en het belangrijkste wat wij voor hen kunnen doen is hen niet in de weg te staan”, verkondigde de acteur in zijn speech.

Harrison Ford is niet de eerste beroemdheid wiens persoonlijk leven conflicteert met zijn uitgedragen boodschap. Acteur Leonardo DiCaprio werd recent nog bekritiseerd door de Braziliaanse president Bolsonaro voor zijn veelvuldig gebruik van businessjets en privéjachten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/leonardo-dicaprio-opnieuw-beschuldigd-van-klimaathypocrisie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Klimaatactivist Harrison Ford vliegt voortdurend met privéjet”

  1. Die acteurs willen altijd in het voetlicht staan, in hun beroep en in hun privéleven. Alleen is het privé moeilijker een rol te spelen en vol te houden dan in een film. Ze zijn zo vol van zichzelf dat ze zich van de tegenstelling niet bewust zijn. Men kan van een idee even gedrogeerd geraken als van drugs.

  2. Ik ben climaat activist ik ga werken met de fiets graag wil ik 10.000 euro op mijn rekening voor de moeite want 1 ik fiets 2 ik bevuil niet 3 alles voor het milieu indien niet aan mijn wensen wordt voldaad vraag ik een inzameling zodat ik met een helicopter 10km verderop naar mijn werk kan gaan voor het milieu

Plaats een reactie

Delen