Nederlands televisiegezicht barst in tranen uit omdat hij sinterklaasliedje zong: "Het spijt me als ik mensen gekwetst heb"

Schermafbeelding. NPO Radio 1

Cultuuroorlog

Nederlands televisiegezicht barst in tranen uit omdat hij sinterklaasliedje zong: “Het spijt me als ik mensen gekwetst heb”

Carl Deconinck

De Nederlandse presentator en televisiemaker Tim den Besten heeft een golf van haatberichten over zich heen gekregen omdat hij vorig weekend tijdens de Pride-uitzending op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een sinterklaasliedje zong. De vele negatieve reacties laten Den Besten niet onberoerd. Zo barstte hij tijdens een radiouitzending, waarin hij zich uitgebreid verontschuldigde voor zijn ‘uitschuiver’, in tranen uit.

Toen Tim den Besten verslag uitbracht over de Canal Parade, dacht hij een vriend genaamd Nicolas te zien op een van de boten. Tim begon daarop ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ te zingen. Het liedje leek bijzonder onschuldig, maar dat was buiten de woke-activisten gerekend. Die zagen er een zoveelste uiting van racisme in, omdat er zich aan boord zwarte mensen bevonden.

In een reeks van berichten lichtte Den Besten zijn goede intenties toe en erkende hij een fout te hebben gemaakt. “Ik had niet ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ moeten zingen toen ik Nicolaas Veul op een Pride-boot zag staan. Het was een spontane maar domme reactie en het spijt me dat ik dat lied heb gezongen en als ik daar mensen mee heb gekwetst. Ik was een beetje dom. Sorry daarvoor.” Ook zijn werkgever, AVROTROS, verontschuldigde zich voor zijn gedrag.

Tranen

Maar die excuses volstonden blijkbaar niet. Een dieptepunt werd bereikt toen de presentator zijn verhaal kwam brengen op de radio. Daar barstte hij in tranen uit door alle heisa, bij wijze van publieke boetedoening.

Er komen hevige reacties op het radio-optreden van Den Besten. Komiek Hans Teeuwen drijft in een YouTube-video de spot met de huilende presentator en de overgevoeligheid voor zogenaamde racistische incidenten. Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) noemt woke dan weer “een mentale ziekte”. Ook Nederlands opiniemaker Zihni Özdil liet zich niet onbetuigd. Hij noemde de realiteit absurder dan de sketch van Teeuwen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

21 gedachten over “Nederlands televisiegezicht barst in tranen uit omdat hij sinterklaasliedje zong: “Het spijt me als ik mensen gekwetst heb””

  1. Weet je wat nóg beter is dan een generatie Y man zoals Tim Den Besten die moet huilen omdat ie mensen hun gevoelens kwetsen? Een generatie X man zoals Hans Teeuwen die hem vierkant uitlacht. Allen daarheen om eens goed te lachen. Wat een sukkel. Alles met status mag beridiculiseerd worden in een vrije samenleving. Wie zei dat ook weeral? Precies 🙂

  2. Hoe gatachterlijk belachelijk kun je jezelf voordoen. Wat een oetlul, is dat familie van bert den bleiter of wat. Mensenlief, steekt zo’n losers ver weg op een verlaten eiland, walgelijke vent,schaam u diep.

  3. Zonet het artikel gelezen over Paola Travella, dan over de “non-binaire Jeanne d’Arc”, en nu dit, …, man …, zo stiff belachelijk in de overtreffende trap dat het walgelijk wordt … . Nog nooit gehoord van deze vent TdB. Als ik hem zo bezig zag in de twitter van Zihni Özdil begon ik nattigheid te voelen vanuit de “alfabet-hoek”, even opzoeken, en ja hoor, bingo, ’t is een echte “jeanette” (gaan checken bij Dirk Van Dessel voor de juiste schrijfwijze !). Als ge u zo gedraagt kan het niet missen dat ge op wandel in de verkeerde wijk wel ’s een pak slaag krijgt, zo in de wijken waar bv. mensen als Zihni Özdil wonen … .

  4. Woke vergeet en vergeeft nooit. Het heeft dus geen zin bleitend door de knieën te gaan. Verklaar de wokisten de oorlog want naar rede luisteren ze toch niet en elke vorm van humor en sarcasme is hen vreemd.

  5. IK ZAL ALTIJD MEZELF BLIJVEN EN SINTERKLAASLIEDJES VOOR DE KINDEREN ZINGEN EN DAT WOKE MIJN KLOTEN KUST ! ! ! Sorry voor dat laatste (ni echt eigenlijk) maar het zijn allemaal tranny’s denk ik.

  6. Maar Zwarte Piet is toch de tot “neger” geschminkte blanke (geen “witte” want wij zijn geen albino’s) man die Sinterklaas helpt in zijn hoedanigheid van knecht. Een “roetpiet” is nep vermits zijn gelaat “roetstrepen” vertoont maar zijn kostuum, raar maar, waar volkomen proper (“schoon” = hollandisme) gebleven is ! Leg dat maar eens aan een opmerkzaam kind uit…

Plaats een reactie

Delen