UCLA (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Professor Universiteit van Los Angeles biedt ontslag aan: “Woke neemt het hoger onderwijs over”

Redactie PAL

Professor Joseph H. Manson heeft vorige week ontslag genomen van de Universiteit van Los Angeles. Aanleiding voor deze beslissing is het feit dat woke en extreem-links volgens hem de universiteit van binnenuit kapot maken. “Stap voor stap werd woke personeel binnen gehaald tot alle invloedrijke posities ingevuld waren”, stelt hij.

Joseph H. Manson (62) heeft aangekondigd dat hij vervroegd op pensioen zal gaan nadat hij jarenlang professor antropologie was aan de Universiteit van Los Angeles. Die beslissing heeft hij naar eigen zeggen genomen omdat hij niet verder kan toekijken naar de manier waarop het hoger onderwijs in de Verenigde Staten volgens hem kapot wordt gemaakt. “Stilletjes aan werd stap voor stap personeel aangenomen dat extreem-linkse theorieën aanhangt, zoals de critical race theory“, getuigt de professor. Die critical race theory beweert dat de maatschappij gebaseerd is op racistische structuren en dus institutioneel racistisch is.

Anti-Zionisme

De professor getuigt daarnaast ook dat er op de universiteit steeds meer anti-Zionisme te merken is en dat mensen die ijveren voor een onafhankelijke Joodse staat te maken krijgen met jodenhaat. “Een professor Aziatisch-Amerikaanse studies werd door de faculteit gevierd omdat ze een spreker had uitgenodigd die stelde dat Zionisme een vorm van blanke suprematie is”, licht hij toe. “Ik ben ervan overtuigd dat het in de toekomst nog erger zal worden. Jonge mensen lijken woker te zijn dan de generatie voor hen.”

Verlies

Het vertrek van Manson kwam als een verrassing voor de studenten van de universiteit, bij wie hij zeer geliefd was. Jonathan Turley, student grondwettelijk recht, stelde bijvoorbeeld dat “het vertrek van Manson geen verlies is voor de universiteit, maar voor de gehele academische wereld”. Volgens hem kan het absoluut niet door de beugel dat er zoveel gezegd wordt over vrijheid van meningsuiting terwijl aan de universiteiten professoren gecanceld worden omdat ze er een andere mening op na houden. “Mensen die het niet eens zijn zwijgen gewoon, wat eigenlijk niet hoort.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Professor Universiteit van Los Angeles biedt ontslag aan: “Woke neemt het hoger onderwijs over””

  1. De laatste stap is gezet. Wie niet weg is wachten de uitroeiingskampen. Leuk voor de ouders van die jonge woke-generatie, of waren die ook al door het virus besmet?
    Nu eens zien welke milde handen die universiteiten in leven houden. Kapitalisme en communisme hebben zich in een gemeenschappelijke strijd gevonden.

  2. armoede,woke criminaliteit,zal recht opnieuw doen zegevieren,.Het fascisme dat voor recht,orde, welvaart en veiligheid zorgt zal opnieuw een grote opmars kennen,nu zitten we al aan 50%,NVA-VB en elders in Europa zijn de nationalisten in opmars,het recht staat aan onze zijde,spijts de vivaldidioten en co.We moeten Poetin steunen tegen zelensky’s en co,zij zijn de onruststokers en voeg er maar verafstoot en co bij.

  3. Deze woke adhepten hebben hier aan de universiteiten,hoger onderwijs en colleges ook reeds voet aan wal met de steun van het merendeel van de professoren en lerarenkorps!Het is zoals een virus dat zich wereldwijd verspreidt!In het ene land al wat sneller dan het andere.Recentelijk was er het voorval aan de UA waar met onrechtmatig verkregen beelden twee medewerkers op een laag bij de grondse smerige manier door deze ziekelijke “mensen” publiekelijk op de brandstapel werden gezet!Rector Van Goethem was de inquisiteur met dienst en stak hem aan ondanks protest uit politieke hoek en ja….zelfs journalisten!

  4. De UA heeft de problemen al opgelost. Ze kochten in Duitsland de nodige borden Der Feind kort mit en verder namen ze enkele exStasis en KBGers in dienst. Ook transport is blijkbaar al geregeld al moet de capaciteit sterk verhoogd worden nu al die kampioenenacteurs ook meemoeten

  5. Woke sluipt zoals het nazisme destijds steeds dieper in onze beschaving, een ideologie die een wij-zij denken aanhangt en als het moet dat met geweld zal opleggen als je je ertegen verzet. Ook onze universiteiten hebben zich verlaagd door woke rectoren met veel hulp vanuit politieke hoek, aan te stellen en elke vorm van wetenschappelijk academisch realisme af te blokken en woke ervoor in plaats te stellen. Zelfs illegale tapes worden gebruikt om wetenschappelijk toppersoneel de deur te wijzen omdat deze opmerkingen maakten die de realiteit bloot legden. Vroeger was men fier op zijn academische vorming, nu zou je beschaamd zijn je master of doctoraat aan die universiteiten behaald te hebben.

Plaats een reactie

Delen