Uncategorized

Slecht nieuws voor Oshin Derieuw: WBA-titelwedstrijd in Kroatie geannuleerd

Carl Deconinck

Enkele weken geleden wist boksster Oshin Derieuw op VRT-programma Vive le Vélo te vertellen dat ze haar WBA-titel in Kroatië mocht verdedigen. Indien ze die kamp won mocht ze tegen de onbetwiste kampioene Jessica McCaskill vechten. Dat lijkt nu in het water te zijn gevallen.

De wedstrijd in Kroatië leek een springplank voor de kamp van haar leven in de Verenigde Staten, een absoluut hoogtepunt. Oshin was zich al aan het voorbereiden in Noord-Frankrijk om helemaal op punt te staan. Gisteren kreeg ze echter te horen dat de wedstrijd in Krotatië werd geannuleerd.

“Als ik het goed begrepen heb is het gestart met financieringsproblemen. Nadien kwam er een organisatorisch probleem bij de WBA zelf. Hoe het precies in elkaar zit, ben ik zelf niet helemaal op de hoogte. Maar ze probeerden alvast onze prijs naar beneden te halen”, klinkt het teleurgesteld.

Het is onduidelijk hoe het er nu uitziet voor de toekomst. Oshin en haar team zijn gesprekken gestart met een manager die veel connecties heeft bij Matchroom en Boxxer, zodat ze haar titelkamp en droomwedstrijd eventueel nog kan bekomen, maar momenteel is die dus van de baan. “Mijn doel blijft hetzelfde een wereldtitel gevecht van niveau. Het liefst in mijn categorie, alsook staan we open voor weltergewicht. Ik blijf jullie op de hoogte houden van enige veranderingen, wat snel kan gebeuren in het boksen. Ondertussen train ik verder maar terug met het doel te boksen in mijn categorie en geen welter.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen