Terroristen worden verheerlijkt in Palestijnse vakantiekampen voor kinderen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Terroristen verheerlijkt tijdens Palestijnse zomerkampen voor kinderen

Sonja Dahlmans

Tijdens een zomerkamp voor kinderen en tieners in Ramalla, gesponsord door de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO, werden zes terroristen verheerlijkt. De foto’s van de terroristen werden op verschillende plaatsen in het kamp getoond. Naar schatting zouden 42.000 kinderen de 600 zomerkampen in de Palestijnse gebieden hebben bezocht.

De organisatie was onder andere in handen van de Palestijnse ministeries van Cultuur en Onderwijs, en een aantal plaatselijke autoriteiten. In zijn openingsspeech zei Jibril Rajoub, voorzitter van de Raad voor Jeugd en Sport en secretaris-generaal van het Centrale Comité van Fatah: “Het zomerkamp brengt onze kinderen kennis bij en zal hen doodringen van liefde voor hun vaderland.”

Verheerlijking martelaarschap

Tijdens de verschillende activiteiten kwamen de kinderen in aanraking met het extremistische gedachtengoed. Ze leerden onder meer eerbied te tonen voor veroordeelde terroristen en het martelaarschap en de dood te verheerlijken. Ook moesten de kinderen het lied ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ uit het hoofd leren. Hierin wordt het bestaansrecht van de staat Israël ontkend.

De kinderen leerden dat Dalal Al-Mughrabi, een vrouwelijke terroriste die betrokken was bij het bloedbad aan de kustweg in 1978, de “meest succesvolle” Palestijnse terroriste ooit is geweest. Bij de aanslag kwamen 35 Israëlische burgers, waarvan 13 kinderen, om het leven.

Begrafenis van terrorist nagespeeld

In een aantal van de zomerkampen werd tijdens de lessen dramatische expressie een situatie nagespeeld waarin terroristen in gevecht raakten met Israëlische soldaten. Ook moesten de kinderen de dood en de begrafenis van terroristen, die als martelaar werden geportretteerd, naspelen. Een voorbeeld hiervan is het naspelen van een Palestijn die stenen gooit naar Israëlische soldaten en wordt gedood. Daarna mochten de kinderen zijn begrafenis uitbeelden, waarbij het lichaam in de Palestijnse vlag werd gewikkeld en werd gedragen door andere kinderen.

Meisjes in een ander zomerkamp leerden om een kaart in te kleuren waarop Palestina is ‘vrijgemaakt’ en de staat Israël de facto niet meer bestaat. Boven de kaart stond geschreven: “Leve de Arabieren, bevrijd Palestina.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

4 gedachten over “Terroristen verheerlijkt tijdens Palestijnse zomerkampen voor kinderen”

  1. Onze politici zijn selectief blind voor de terreur die zowel vanuit het Noorden met hezbollah, als vanuit het zuiden met hamas, Israël wordt aangedaan. Jarenlang laten deze terreurorganisaties alles verrotten tot de Israëli’s de boel overnemen en er wegen, huizen en er een renderende landbouwgrond van maken. Opeens wordt het terug interessant en claimen ze de zaak terug. Te lui en te leeg om zelf iets op poten te zetten, zo kennen we ze wel. Hamas en hezbollah beschikken over meer wapens en raketten dat wat het Belgisch leger ooit heeft gehad, nu heeft en ooit zal hebben, dus zwijg stil dat ze benzine, voedsel en bouwmateriaal hebben. Het is te zien aan wat ze “humanitaire hulp” spenderen. En Kitir komt nog steeds geregeld eens langs om miljoenen van ons belastinggeld uit te delen…voor het “goede doel”: oorlog voeren.

Plaats een reactie

Delen