VRT tikt programmamakers op de vingers na "ontmenselijking" Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: "Strookt niet met deontologische afspraken"

'Switch'-presentatrice Fien Germijns. Schermafbeelding: VRT

Uncategorized

VRT-presentatrice “ontmenselijkt” Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: “Als neutraliteit niet wordt gerespecteerd, moet subsidiekraan dicht”

Anton Schelfaut

Op sociale media is vrijdag heel wat ophef ontstaan over een uitspraak van ‘Switch’-presentatrice Fien Germijns (27). “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen”, zo zei ze donderdagavond in een aflevering van het spelprogramma. Vlaams Belang verwijt haar beide politici te “ontmenselijken” en vindt dat de subsidiekraan moet worden dichtgedraaid als de neutraliteit van de openbare omroep niet wordt gerespecteerd.

VRT-presentatrice Fien Germijns (27) heeft zich vrijdag de woede van Vlaams Belang op de hals gehaald, nadat ze donderdagavond Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Kamerlid Dries Van Langenhove ‘ontmenselijkte’. “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen”, zo zei ze in een aflevering van Switch.

In een Facebookbericht stelt Vlaams Belang de uitspraak van Germijns aan de kaak. “‘De VRT is van iedereen.’ Behalve van de 800.000 Vlaamse belastingbetalers die Vlaams Belang stemden blijkbaar. Of is het normaal dat in primetime onze voorzitter Tom Van Grieken en parlementslid Dries Van Langenhove ontmenselijkt worden? Indien de neutraliteit van de openbare omroep niet wordt gerespecteerd, dan moet de subsidiekraan dicht”, klinkt het.

(Lees verder onder de video.)

150.000 euro per jaar

Switch is een spelprogramma van de openbare omroep dat sinds 2016 tijdens de zomervakantie wordt uitgezonden op Eén. De presentatie is sinds deze zomer in handen van Studio Brussel-presentatrice Fien Germijns, die Adriaan Van den Hoof opvolgde. Die laatste werd door de VRT aan de kant geschoven nadat verschillende vrouwen hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag.

Vrijdagavond staat de laatste aflevering van Switch op het programma, waarna Germijns opnieuw de ochtendshow van StuBru voor haar rekening zal nemen. VRT-ceo Frederik Delaplace bombardeerde Germijns, die volgens Dag Allemaal 150.000 euro per jaar opstrijkt, eerder al tot “een nieuwe leading lady” van de openbare omroep.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

42 gedachten over “VRT-presentatrice “ontmenselijkt” Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove: “Als neutraliteit niet wordt gerespecteerd, moet subsidiekraan dicht””

  1. Wat is een titel als ‘leading lady’ waard? Ik zie in haar en haar optredens geen kwaliteiten die 150.000 euro per jaar verantwoorden, echt niet. Maar ik ben dan ook geen alwetende V(?)RT-ceo om hierover te oordelen. Overigens staat mijn opmerking geheel los van haar totaal overbodige uitspraak over TVG en DVL, waar de betrokkenen m.i. juridisch een punt hebben om klacht neer te leggen.

  2. Verontschuldigingen zullen wel niet aan de orde zijn zeker en van haatspraak waarschijnlijk ook nooit van gehoord zeker. Gaat Fien nu ook voor de rechter moeten verschijnen? Alles zal waarschijnlijk mooi tussen de plooitjes vallen. Vlaams Belang of in ieder geval Tom Van Grieken en Dries Van Langenhoven kunnen altijd klacht neerleggen wegens laster en of haatspraak. Waar wachten ze op?

  3. Ik heb klacht ingediend bij unia en de VRT. Met de 2 namen in de tekst te vervangen door “moslims”, “holibi’s” of “anders gekleuren” en de media en politieke wereld staat op z’n kop. Ik hou jullie op de hoogte hoe en wanneer ze zullen reageren.

  4. Deze politieke “presentatrice”,die een deel haar 150.000 euro verdient met het belastinggeld van de > 800.000 kiezers van het VB, is een clichématig schoolvoorbeeld van deze linkse omroep die wordt bevolkt door arrogante en omhooggevallen wokers die de kaart van Vivaldi trekken.Binnenskamers is ze een M/V/X held

  5. 150.000 € per jaar verdienen en dan zulke zever mogen verkopen met ONS belastingsgeld, ambetantenaren krijgen veel te veel geld voor wat ze doen, dit is alweer bewezen. Subsidiekraan dicht.

  6. de VRT is een onderdeel van de Vlaamse ambtenarij,maw men moet lonen geven zoals ambtenaren krijgen,.De vrt moet niet concureren met andere zenders,ze moeten daar zitten en een programma maken,muziek verzorgen en het nieuws brengen.Zen moeten verloond worden als een gewone ambtenaar,van laag naar hoog.Minerva op Linkeroever speelt ook muziek en die doen het gratis,.Ik wil nu Minerva nu niet vergelijken met de VRT want dan zou de vrt in de grond moeten zakken van schaamte.Afschaffen die boel.

  7. Die vette troela dient ontslagen wegen “zware fout” dus zonder vooropzeg. Indien niet, dan dient de volgende subsidiëring van de VRT drastisch verlaagd te worden ; “neutraliteit” geen PoCo-propaganda !

  8. Vlaams Belang is moreel verplicht officieel klacht in te dienen. Als die partij dat niet doet dan schoffeert die partij meteen ook de ongeveer 800 duizend mensen die voor het Belang hebben gestemd.

  9. Miss Piggy in levende lijve! Germijns is even dom, verwaand en lelijk als de Muppet-versie.
    En wat de VRT betreft: ongelooflijk toch hoe NVA dit allemaal laat passeren.
    Hallo Frieda Brepoels?

  10. Wat? €150000/jaar voor die achterlijke geit? Nu is het genoeg, ik stop met belastingen betalen! VRT=Vlaamse(NOT) Racistische(tegen 800000 Vlamingen) Televisie (waar praktisch niemand nog naar kijkt).

  11. Dus, Theo, het is niet goed omdat het uiteindelijk in het voordeel werkt van het Vlaams Belang? En het moet ‘uitgevochten’ worden in die ‘prachtige’ VRT-programma’s waaruit het Vlaams Belang grotendeels gebannen (gediscrimineerd) wordt? Ik denk dat onze Theo hier gewoon hoopt goedkoop wat puntjes te scoren. Toch beetje hypocriet hoor.

  12. Hier is de Vlaamse televisie al lang gecanceld, geen behoefte aan het dwangvoederen van het groenlinkse gedachtengoed en de middelmatige, slechtgeklede lelijkerds doen pijn aan mijn ogen!
    PS: wat is er geworden van de bevraging door de VRT van de kijker/luisteraar?
    Wil arm Vlaanderen dit of was het antwoord niet opportuun en is deze studie vertikaal geklasseerd?

  13. Ik vraag mij trouwens ook af wat die gedaan heeft om zulk een waanzinnig jaarloon te krijgen. Normaal gezien zou je denken dat ze dat via enkele bedden zou hebben verdiend, maar wees eerlijk, dat kan niet. Aan dat mens zou ik nog niet beginnen als ik geld bij kreeg!

  14. Als iedereen nu eens reageert bij de VRT dat dit niet kan, zou men ten minste een signaal krijgen dat men de kijkers niet mag schofferen.
    Of het iets uithaalt is iets anders maar ik stuur in ieder geval een klacht dat ik vind dat die presentatrice over de haar toegestane neutraliteit is gegaan .

  15. Dat die dikke Fien noch het postuur,noch de presence heeft om een dergelijk programma te leiden wist ik al vanaf de eerste dag dat ik haar in al haar lompheid bezig gezien heb.
    Dat zij nu bewezen heeft ook nog poepeloere dom te zijn zou moeten volstaan om haar onmiddellijk naar de uitgang te verwijzen.
    Men moet wel behoorlijk achterlijk zijn om niet te beseffen dat een dergelijke stupide uitpraak Vlaanderen op stelten zou zetten.
    Als de VRT geen onmiddellijk veto tegen dat volgevreten schepsel uitspreekt wordt het nog duidelijker dat die openbare stal dringend dient uitgemest te worden.

  16. dit hangbuik varken heeft ook geknord,bij deze wil ik het hangbuikvarken van B Weyts niet vergelijken met dit van de vrt,,.B W heeft een goed en mooi doorvoed varken invergelijking met knorpot fien

Plaats een reactie

Delen