Taylor Swift (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Zangeres en klimaatactiviste Taylor Swift vliegt 170 keer in 200 dagen

Redactie PAL

Ondanks het feit dat ze de Democratische partij steunt en zich voorstelt als klimaatactiviste, vloog zangeres Taylor Swift in de eerste 200 dagen van 2022 zo’n 170 keer in haar privéjet. Dat maakt van haar het meest vervuilende bekende gezicht van de Verenigde Staten.

Zangeres en songschrijfster Taylor Swift staat op de eerste plaats wanneer het gaat over de CO2-uitstoot van bekende mensen. Dat komt voornamelijk door het gebruik van haar privéjet, waarmee ze in de eerste 200 dagen van 2022 maar liefst 170 vluchten maakte. Daarmee schoot ze ongeveer 8.293 ton koolstofdioxide de lucht in. Daarbij gaat het voornamelijk om korte vluchten van gemiddeld 80 minuten. Ter vergelijking: de gemiddelde mens stoot op jaarbasis gemiddeld 4,4 ton CO2 uit. Swift heeft met haar vluchten tot nu toe dus meer vervuild dan 1.885 mensen op een jaar tijd zouden doen.

Hypocriet

Het gigantisch aantal vluchten is des te opvallender omdat Swift op dit moment niet aan een tour bezig is. Het gaat dus voornamelijk om pleziervluchten. Dat kan op z’n minst hypocriet genoemd worden wanneer men er rekening mee houdt dat Swift zich vaak opwerpt als klimaatactiviste die er niet voor terugdeinst om anderen op hun plaats te zetten wanner het over vliegen gaat. Zo gaf ze in 2020 nog aan dat de klimaatverandering één van de zaken is waar ze het meest bang voor is. “Het is een verschrikkelijk probleem waar we nu voor staan”, stelde ze toen.

Von der Leyen

Ook in Europa worden bekende mensen of leiders soms betrapt op het gebruik van vliegtuigen voor korte afstanden terwijl ze in het openbaar verkondigen dat er minder gevlogen moet worden. Zo kwam Commissievoorzitster Ursula von der Leyen vorig jaar nog in het oog van de storm terecht omdat ze een privéjet had gebruikt voor een vlucht van amper 50 kilometer die een duur had van 19 minuten. Dat kwam aan het licht in de nasleep van de klimaatconferentie van Glasgow. Toch vond de Europese Commissie de vlucht toen geoorloofd. “De job van Ursula von der Leyen vereist om belangrijke relaties te onderhouden met regeringsleiders en staatshoofden die meer vergen dan een simpel Zoom-contact”, werd toen gezegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Zangeres en klimaatactiviste Taylor Swift vliegt 170 keer in 200 dagen”

  1. Linksen die buiten de lijnen lopen die ze zelf hebben getrokken wordt veel vergeven, want hun verboden gelden alleen voor de ‘anderen’. Wie het hier niet mee eens is, is een rechtse zak en moet gecanceld worden. Aldus luidt de wet van poco en woke.

  2. Zo kennen we ze wel de grote klimaatactivisten, de mensen die anderen hun geweten schoppen door hen te verwijten alleen al door hun aanwezigheid op deze planeet te vervuilend te zijn. Typische voor deze linkse rakkers is dan ook alles wat ze opleggen en verwijten aan anderen ze gewoon zelf voort blijven doen. Hun kiesvee en hun volgelingen zien ook geen probleem wanneer er moet opgestapt worden naar geweld, intimidatie, discriminatie en zelfs racisme als het maar tegen blanke mannen gericht is. Zelfs onze VRT volksheldin, of held, of “ik weet het niet”, Anuna (een avatar van een activist hier die zelf nooit geen bijdrage levert aan een comment over een topic, maar altijd anderen hun comments afbreekt) krijgt dan een topjobje bij de EU met een “gekregen” A2 diploma, begrijpe wie kan!

  3. De elite bedient zichzelf en vergeet haar voornaamste taak. Bescherming, veiligheid en welzijn garanderen van diegenen die van hen afhankelijk zijn. Ik zie niets dan enkel Narcisme en dedain. Maar laten we wel wezen, we kunnen voorlopig nog altijd bepalen wie het voor het zeggen heeft. Waarom stemmen zovelen op deze Narcisten? Taylor Swift is een poppetje dat de propaganda van de Narcisten promoot, maar terzelfder tijd, door haar houding, aantoont hoe minachtend de elite geworden is. Ze beseffen niet eens hoe confronterend dit is voor Jan Modaal.

  4. Luister naar mijn woorden maar let niet op mijn daden.Jef met de klak en zijn Lisa moeten volgens die groene woke adhepten zich maar zien te behelpen,desnoods terug met paard en kar!De elite,ook die van de EU,zullen wel zeggen hoe het moet!Die lachen ons toch gewoon uit.De commissie heeft de kredieten voor het gebruik van privé jets serieus op getrokken.Hypocrieten allemaal met Timmermans op kop.

Plaats een reactie

Delen