Britse koningin Elizabeth II op 96-jarige leeftijd overleden

De Britse koningin Elizabeth II. Shutterstock

Uncategorized

Britse koningin Elizabeth II op 96-jarige leeftijd overleden

Belga Press Agency

De Britse koningin Elizabeth II, geboren op 21 april 1926, is donderdag in Balmoral Castle in Schotland op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Britse paleis op Twitter. Koningin Elizabeth II is ’s namiddags vreedzaam gestorven. Op 6 februari 2022 zat de Queen 70 jaar op de troon.

Op 6 februari 2022 zat koningin Elizabeth II 70 jaar op de troon. In juni werd dat platina jubileum vier dagen lang gevierd. De Queen zelf bleef grotendeels afwezig, omdat ze voldoende moest rusten, maar op de laatste avond verscheen ze in een heldergroene jas en bijpassende hoed op het balkon van Buckingham Palace. “Hoewel ik niet elk evenement persoonlijk heb kunnen bijwonen, was ik met mijn hart aanwezig bij jullie allemaal”, schreef ze later in een dankbetuiging aan het Britse volk.

Benoeming Liz Truss

In juli werden haar officiële verplichtingen vanwege gezondheidsredenen beperkt. Op 6 september benoemde de vorstin Liz Truss nog tot premier van het Verenigd Koninkrijk, nadat Boris Johnson eerder bij haar zijn ontslag had ingediend. Omdat koningin Elizabeth II problemen had met haar mobiliteit, vond de zogenaamde ‘kissing hands’-ceremonie plaats in Balmoral Castle, haar buitenverblijf, en niet in Buckingham Palace in Londen.

Twee dagen later, op donderdag, uitten dokters hun bezorgdheid over de gezondheid van de Queen. Ze werd onder medisch toezicht geplaatst in Balmoral Castle. Prins Charles en hertogin Camilla, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward en zijn echtgenote Sophie reisden meteen af naar Schotland. Ook prins William, de kleinzoon van Elizabeth, ging naar Balmoral Castle. Zijn echtgenote Kate besloot in Windsor te blijven met hun kinderen. Prins Harry reisde eveneens naar Schotland.

Operatie Eenhoorn

Nu koningin Elizabeth II in Schotland overleden is, zou Operatie Eenhoorn in werking treden. Volgens dat plan, dat drie jaar geleden uitlekte via de Schotse krant The Herald, zou de Queen worden opgebaard in Holyroodhouse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

9 gedachten over “Britse koningin Elizabeth II op 96-jarige leeftijd overleden”

  1. 30 Januari, 1972, Derry, Noord- Ierland: Bloody Sunday. Britse para’s openen het vuur op Rooms Katholieke ongewapende burgers (mannen, vrouwen, kinderen, ouderlingen), tijdens een protest mars. Er vallen 13 doden. Nadien, decoreert The Queen persoonlijk de bevelvoerders van deze moordpartij. En dan zwijgen we nog over de misdaden tegen de menselijkheid, die die Engelse schurken, in het verleden, tegen het Ierse Volk hebben uitgevreten. Er zijn geen grotere fascisten op Aarde dan de Engelsen. Met “de Engelsen” bedoel ik, wel degelijk, “de Engelsen” en niet The Scots, The Irish of The Welsh. The bitch is dead. Schone opkuis.

  2. Niet dat ik het erg heb staan op monarchien, maar QE II bleef haar belofte trouw dat ze haar volk en land zou dienen tot aan haar dood, ze heeft dat 70 jaar gedaan. Een Dame die respect afdwingt.
    Dat kan Albert II niet zeggen die stapte het af om dan op kosten van de belasting betaler een luxueus leventje leiden en alzo zijn sibbe aan een vet betaalde job te helpen.

  3. “In de tijd dat de dieren nog spraken” waren er elfen, feeën, heksen, kabouters, reuzen, draken, eenhoorns, koningen, koninginnen, prinsen, princesseboontjes etc… In een hedendaagse Natiestaat, die niet in de duistere Middeleeuwen is vastgeroest, zijn er democratisch verkozen Presidenten.

Plaats een reactie

Delen