Gert Verhulst (foto: Belga)

Uncategorized

‘De tafel van Vier’-redacteur stapt op na heisa: “Gert Verhulst vond het niet nodig om aanwezig te zijn bij nabespreking”

Wannes Neukermans

Na aflevering 1 van Play4-programma ‘De tafel van Vier’ voelde redacteur Elias Van Dingenen zich moreel verplicht om ontslag te nemen. “Voor de eerste aflevering wilden we een ‘knetterend’ debat”, schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen. Maar dat bleek volgens hem niet het geval te zijn. “Om 20 uur moest ik met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas (Gert Verhulst, red.) op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen.” Dat Verhulst de dag nadien niet aanwezig was op de redactievergadering en slechts beperkt zijn verontschuldigingen aanbood, was voor Van Dingenen de druppel.

Tijdens de allereerste aflevering op maandag van de nieuwe talkshow ‘De tafel van Vier’, viel tijdens een discussie over woke-discours regelmatig het woord ‘neger’. Daarover ontstond online onmiddellijk heel wat heisa. De dag nadien, tijdens de tweede aflevering, bekritiseerde Nederlands cabaretier Marc-Marie Huijbregts het optreden van Gert Verhulst.

Verontschuldigingen

“Niet weg met de blanke heteroman, maar deze moet zich wel realiseren dat indien hij iets niet racistisch vindt, dat eigenlijk allemaal niet uitmaakt”, legde de Nederlander uit. Verhulst verontschuldigde zich uiteindelijk voor de discussie in de voorgaande aflevering. “Als we mensen gekwetst hebben, dit was helemaal niet de bedoeling. We hebben vele reacties gekregen, dus het spijt ons.”

Maar redacteur Elias Van Dingenen vond die excuses onvoldoende, waardoor hij zich genoodzaakt voelde op te stappen. “De excuses van mijnheer Verhulst die na de commotie alsnog volgden lieten mij wat op mijn honger zitten. “Sorry als ik u gekwetst zou hebben”, legde de schuld weer bij de kijker”, aldus Van Dingenen. “Want de excuses zijn voorwaardelijk. Enkel als jij je gekwetst voelt, krijg je ze. Anders is er niets fout gebeurd.”

Daarnaast vond de ex-redacteur het schandalig dat Verhulst niet kwam opdagen op de redactievergadering. “Enkel als mijnheer Verhulst een mea culpa sloeg waar zelfs ik even stuk van werd, zou ik gebleven zijn”, verklaart hij. “Kennelijk vond hij het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de nabespreking van de tumultueuze eerste aflevering. Dus ik nam ontslag.”

https://redactie.palnws.be/2022/09/marc-marie-tegen-gert-verhulst-mening-witte-heteroman-is-niet-van-belang/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

36 gedachten over “‘De tafel van Vier’-redacteur stapt op na heisa: “Gert Verhulst vond het niet nodig om aanwezig te zijn bij nabespreking””

  1. Olala, linkse woketraantjes. Bij de ontmenselijking van Tom en Dries werd er anders geen mediaschandaal van gemaakt terwijl die dikke koe haar ontslag had moeten krijgen. Tien kleine negers…, de negerhut van ome Tom enz enz,allemaal uitsluiten of wat?

  2. Woke = links = communisme = einde satire = einde vrije meningsuiting = Zieg Heil…
    Woke is ozo pro Hitler, mijn weg moet je volgen, de rest mag stikken = Islam = Putin = EUSSR = lgbt…
    We mogen ons eigen niet meer zijn, maar blindelings volgen in dit (s)linkse woke onverdraagzaamheid…
    Een verziekte wereld…

  3. Mag ik woke adhept Van Dingenen een tip geven. In het Hongaars zegt men voor neger néger.In het Roemeens is neger negru.In Portugal/Spanje zegt men negro.In Duitsland zegt men neger. Dus daar is ook werk aan de winkel!? Dat hij een opiniestuk in De M(Z)orgen schrijft zegt reeds genoeg over zijn ingesteldheid. Dat Gert Verhulst geen mea culpa slaat siert hem. Mijnheer Van Dingenen schijnt niet te beseffen dat wokers een gevaar betekenen voor de vrije samenleving???? waar zelfs niet meer mag gerelativeerd worden! Misschien met Huijbregts een tête-à-tête aan “Het Tafeltje van twee”?

  4. Goed zo, politiek-correct geïndoctrineerde pipo’s & pipa’s moeten hun vunzige vooroordelen niet proberen te dwangvoederen aan objectief-correcte mensen. Het is alleen in hun politiek-correct geïntoxiceerd brein dat de notie “neger” vermeend racistisch zou zijn want er is geen enkele jurisprudentie die dergelijke dolle PoCo-kolder bewering schraagt ! Als iemand het begrip “neger” als vermeend racistisch aanvoelt, die pipo of pipa doet maar, maar de Waarheid heeft wel haar Rechten !

  5. Voor wie mijn naam niet kent, maar ‘het’ toch over mij wil hebben, ben ik ‘den dikke’ ; gewoon omdat ik dik ben begot, daar ga ik niks anders achter zoeken. Voor mij is een neger een neger, gewoon omdat dat een mens is wiens vel ‘neger’ (dus zwart) is, daar moet ‘men’ niks anders gaan achter zoeken. Voor mij is een ‘zwarte’ een nazicollaborateur, gewoon omdat dat ‘onze taal’ is, da’s toch simpel nietwaar? Och ja, een stommeling die per se het ‘n-woord’ wil gebruiken omdat dat (zogezegd) politiek correct is, is gewoon een stommeling, ongeacht het kleur van zijn / haar / het vel … Hoe simpel kan het leven zijn zonder het stompzinnige gekwaak van die woke en ander idiote quibussen …

  6. Als hij geen ontslag genomen zou hebben, dan zou die Elias Van Dingenen buiten gesjot geweest moeten zijn. Iemand onterecht van vermeend “racisme” beschuldigen omdat die de notie neger gebruikt, is pure en onversneden laster & eerroof en daar dient voor gedagvaard ! Er geldt immers geen enkele wettelijke verplichting tot politiek-correcte poespas !

  7. Waar waren Gertje zijn gedachten om zo’n Linkse, xenofiele pipo van dat volkomen overgesubsidiëerd gedrocht “Vluchtelingenwerk” aan te werven als redacteur, hoe bedacht hij het ?

  8. Soms begrijp ik slimme mensen die het gemaakt hebben in het leven helemaal niet. Behalve in het geval van politici, die graaien zich rijk en eens aan de macht verloochenen ze alles waar ze voor stonden. BDW bijvoorbeeld, eens aan de macht van het ene rondje “Vlaming pesten” naar het andere (woonbonus, digitale meter, snelheidsbeperkingen, stikstofdossier, capaciteitstarief….). Het eerste wat hij deed van de imam Somers op gelijke kansen plaatsen…behalve de blanke werkende man krijgt elke gekleurde en “neger” een veel grotere kans van dit “onmens” dan een gewone Vlaming (Cfr: Fien Germijns, want er volgt toch geen maatregelen als men politici ontmenselijkt). Nu dacht je van Gertje dat er toch een verstandiger beleid zou gevoerd worden….maar neen. Een kerel als Van Dingenen, uit vluchtelingenwerk, als redacteur aannemen? Is hij zo dom of moest het van de politiek om hem af te remmen met waarheden te komen die elke Vlaming weet maar niet meer durft te zeggen omwille van “gecancelled” te worden, om een extra belastingcontrole te krijgen, om zijn omgevingsvergunning gekelderd te zien…kortom om uit de samenleving gezet te worden, behalve om meer dan helft van zijn inkomen af te dragen. Domme zet Gert, maar ga aub door, want ook ik weet nog steeds niet wat er verkeerd is aan het woord “neger” en waarom een “blanke man” geen recht van spreken meer heeft.

Plaats een reactie

Delen