Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Greenpeace gooit rotsblokken in zee om industriële visserij te saboteren

Belga Press Agency

Om het vissen met bodemtrawls, de enorme netten die de zeebodem schrapen, onmogelijk te maken, heeft Greenpeace 18 enorme rotsblokken in het Engelse Kanaal gegooid. Bedoeling is de “destructieve” industriële visserij in een beschermd gebied in het zuidwesten van Engeland te voorkomen, aldus de milieuorganisatie vrijdag.

Kalkstenen rotsen met een gewicht tussen 500 en 1.400 kilo werden donderdag gedropt in de South West Deeps (East) Conservation Zone, een beschermd zeegebied voor het zuidwestpunt van Engeland.

Onderwaterbarrière

“We creëerden deze rotsachtige onderwaterbarrière om de oceanen te beschermen als een laatste redmiddel. We zouden veel liever zien dat de regering haar werk doet”, zei Will McCallum, hoofd van Greenpeace UK.

McCallum noemt het toestaan van visserij met bodemtrawls in beschermde gebieden schandalig. “Het vernietigt grote delen van het mariene ecosysteem en maakt ons zogenaamde beschermingsbeleid belachelijk”, zei hij.

Zwaarst beviste gebied

Volgens de milieugroepering is de South West Deeps “een van de zwaarst beviste beschermde mariene gebieden in het VK”. Ze roept de regering en de komende premier op “industriële visserij in alle beschermde mariene gebieden van het Verenigd Koninkrijk te verbieden door de visvergunningen te wijzigen”.

“Dit is de enige manier om ons zeeleven te beschermen, de klimaatverandering aan te pakken en onze lokale vissers te steunen”, besluit Greenpeace-woordvoerder Jasmine Watkiss.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Greenpeace gooit rotsblokken in zee om industriële visserij te saboteren”

  1. 30j geleden was ik naïef lid van Greenpeace, onder het motto “vreedzaam protest altijd zonder geweld te gebruiken”. Ik volgde toen de zeilwereld en de grote wedstrijden. Het summum was de America’s Cup, grote jachten die zonder motor op zeil technisch en materialenkeuze het neusje van de zalm zijn en waarvan de technieken pas jaren laten bij ons gekend worden. Greenpeace ramde toen opzettelijk een Franse deelnemer omdat in haar zeil een publiciteit stond van een nucleair bedrijf, tot zover hun motto en dus gedaan met het vreedzaam protest. Het jacht kon de kwalificatie vergeten en Greenpeace mijn lidmaatschap. De decennia erop is deze organisatie uitgegroeid tot een oorlogszuchtig politiek links gestuurde subsidie slurpende zichzelf verrijkende horde wokers, geen eurocent van de werkende mens waard.

  2. Ik ben, als jonge man (lang geleden (-: ) , lid geweest van WWF en Greenpeace. Reeds lang niet meer, wegens het misbruiken van het milieu-thema, om hun politiek, communistisch programma, via dat gegeven, door onze strot te rammen. Hier kaarten ze wel een reëel probleem aan, nl.: overbevissing. Indien roofbouw, door die overbevissing en, vooral, met bodemtrawls fishing, verder gaat, is er, binnen kort, geen vis meer. Met zware ecologische gevolgen. Door het klimaat er weer bij te halen, verkloten ze wel hun geloofwaardigheid.
    PS: er zijn nu eenmaal te veel mensen op Aarde die, bij gevolg, veel vis eten.

Plaats een reactie

Delen