Johan Derksen hekelt optreden van "piepkuiken" Marc-Marie Huijbregts in 'De tafel van vier': "Je schaamt je als Nederlander toch dood?"

Johan Derksen. Photo News

Uncategorized

Johan Derksen hekelt optreden van “piepkuiken” Marc-Marie Huijbregts in ‘De tafel van vier’: “Je schaamt je als Nederlander toch dood?”

Anton Schelfaut

De passage van de Nederlandse cabaretier Marc-Marie Huijbregts in ‘De tafel van vier’, het nieuwe praatprogramma van Studio 100-baas Gert Verhulst op Play4, is ook bij onze noorderburen niet onopgemerkt gebleven. In het Nederlandse praatprogramma Vandaag Inside dreven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp woensdagavond de spot met hun “piepende” landgenoot. “Je schaamt je toch als Nederlander dat ze zo’n gek uitnodigen?”, klonk het onder meer.

Tijdens de eerste aflevering van ‘De tafel van vier’ viel tijdens een discussie over woke regelmatig het woord ‘neger’. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts, die een dag later te gast was in het praatprogramma, vindt dat de opinie van “witte heteromannen” over de eventuele racistische lading van dergelijke woorden niet van belang is. Hij suggereerde Verhulst ook om in therapie te gaan.

Nederlandse schaamte

De uitlatingen van Huijbregts deden niet alleen in Vlaanderen heel wat stof opwaaien. Ook bij onze noorderburen was het een gespreksonderwerp in het praatprogramma Vandaag Inside. “Wat moet die in België doen? Je schaamt je als Nederlander toch dood voor wat hij daar weer zit te piepen? Zouden ze nou in België denken dat piepkuiken wat te melden heeft of dat piepkuiken ertoe doet in Nederland?”, vroeg televisiegezicht en oud-profvoetballer Johans Derksen zich hardop af.

“Je schaamt je toch als Nederlander dat ze zo’n gek uitnodigen?”, vervolgde Derksen. “Nou denken ze in België dat we in Nederland allemaal zo zijn”, trad tafelgast Özcan Akyol hem bij.

https://redactie.palnws.be/2022/09/marc-marie-tegen-gert-verhulst-mening-witte-heteroman-is-niet-van-belang/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Johan Derksen hekelt optreden van “piepkuiken” Marc-Marie Huijbregts in ‘De tafel van vier’: “Je schaamt je als Nederlander toch dood?””

  1. Dat Gert Verhulst dat ‘piepkuiken’ op de praatstoel uitnodigde is of te wijten aan naïviteit, of het is een berekende zet om hem en de wokezooi voor schut te zetten.
    Iedereen die niet-woke is weet nu dat een lege hersenpan een eigenschap van de pocowoko-aanhang is.

  2. “Zich doodschamen” ? Ja, indien ik een Kaaskop ware, quod non, zou ik dat ook doen, elke morgen bij het in de spiegel kijken, tijdens het scheren ; “Verdomme, ik ben vandaag toch weeral een Hollander zeker !”

  3. Woke is gedachtencensuur en dictatuur. Hitler was geen haar beter. Voor mij is een neger een neger en hij is dat altijd geweest, maar ik heb niet de bedoeling hem te kwetsen. Ik zal hem dus geen neger noemen, want ik weet dat hij dat waarschijnlijk niet waardeert. Trouwens, waarom zou ik? Ik noem mijn buurman ook niet blanke. Een homo is in de voksmond een jeanette. Ik ken wel een paar homo’s, maar ik zal hen nooit jeanette noemen, ook niet homo. Moeten mijn vrienden mij hetero noemen? Wat voor flauwe zever is dat allemaal? Mensen beledigen is niet netjes, maar scheldwoorden bestaan wel.

  4. weer een paar nutteloze overbetaalden op kosten van de belastingbetaler . want die ” analisten ” zullen uit, het juiste woke hout moeten gesneden zijn om de minister naar de mond te praten in ruil voor een vette pree . dus niet te hard werken en de voorgekouwde onzin najanken . Op kosten van de werkende belastingbetaler , in dure airco bureau’s en voldoende internet om porno te kijken . ( reactie op ocad klimaat )

Plaats een reactie

Delen