Lydia Peeters wil dagtarief van 1 euro voor bus en tram

Lydia Peeters. Photo News

Uncategorized

Lydia Peeters wil dagtarief van 1 euro voor bus en tram

Belga Press Agency

Als het van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) afhangt, moet de Vlaming deze winter voor 1 euro per dag onbeperkt met de bus of tram kunnen reizen. Dat bericht De Morgen.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) voert bilaterale gesprekken met regeringspartijen N-VA, Open Vld en CD&V om de begrotingspuzzel te leggen. Een van de centrale vragen is hoe diep de regering-Jambon in de buidel zal tasten om de gezinnen, organisaties en bedrijven door de energiecrisis te loodsen en welke maatregelen ze daarvoor wil inzetten. 

Volgens De Morgen heeft Vlaams minister Peeters een opvallend voorstel op de onderhandelingstafel gelegd. Volgens welingelichte bronnen stelt de liberale politica voor om elke Vlaming deze winter, van oktober tot eind april, voor 1 euro per dag onbeperkt met bussen of trams van De Lijn te laten reizen. 

Koopkracht ondersteunen

De maatregel moet de koopkracht van gezinnen ondersteunen. Verplaatsingen naar het werk zouden zo een stuk goedkoper worden met de bus of tram dan met de auto. Aan de pomp staan de benzine- en dieselprijzen nog steeds hoog. Tegelijk is bijna gratis openbaar vervoer een maatregel die het fileleed in Vlaanderen moet verzachten en die goed is voor het klimaat. Win-win-win dus, in de ogen van Peeters.

Het kabinet-Peeters geeft zelf geen commentaar op het gelekte voorstel. “Het klopt dat we een aantal maatregelen op tafel hebben gelegd inzake openbaar vervoer in functie van de koopkracht. De rest is voer voor de onderhandelingen”, klinkt het.

Andere bronnen bevestigen wel dat het voorstel door Open Vld op tafel is gelegd. Het is afwachten of het voorstel het haalt. Met de geplande steunmaatregelen voor bedrijven, de mogelijke uitbreiding van de jobbonus, een verhoogde indexering van de kinderbijslag… dikt het verlanglijstje aan en zeker N-VA heeft al laten verstaan dat ze de begrotingsteugels niet wil laten vieren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Lydia Peeters wil dagtarief van 1 euro voor bus en tram”

  1. Ja hoor, zó gaan we deze crisis wel doorkomen. Wat voor een achterlijk wijf is dat nu weer. Denkt die nu echt interessant te zijn met zo’n voorstel waar dus niemand iets aan heeft, komaan zeg, steekt dat gestoord mens weg.

  2. Ligt in de lijn van haar idioot beleid. Het was ook zij die destijds zei dat we af moesten van ieder zijn eigen auto. Het plebs met de bus, en de bourgeoisie ( Open VLD ) met de auto.

  3. Geld is er om uit te geven, die kunst hebben vele politiekers onder de knie. Een voorstel dat lekt, zoals dat van Lydiea Peeters, daar is een gat in. Mijn portemonnee lekt ook, ik kan het dus weten.

  4. Is deze dame niet afkomstig uit Limburg? Ik dacht van wel. ooit was daar nog een politicus die nog zotter deed voor hem was alles gratis. We weten met zijn allen hoe dat afgelopen is.
    Vlamingen zijn slimmer zij weten dat ze uiteindelijk toch de rekening betalen, du Mevrouw stop met uw onnozelheden.

  5. heeft die madam al eens zonder escorte op haar eentje het openbaar vervoer in Brussel verkend , zeker in de avonduurtjes ? En voor één euro : en wie gaat de kosten betalen ? De belastingbetaler , die niks heeft aan een onveilig , niet stipt en regelmatig stakend ( at is ongeveer het enige regelmatige eraan ) openbaar vervoer . dus besparing 0 , 0 . mediashow opgevoerd en madam in de gazet gestaan . Mag wat kosten .

  6. Ook bij de Open VLD denken ze nu blijkbaar dat alles gratis is. Het verschil tussen die 1 euro en de werkelijke prijs moet via de belastingen betaald worden. Dat mensen daar nog altijd intrappen !

Plaats een reactie

Delen