Shutterstock

Uncategorized

Ook Denemarken sluit akkoord met Rwanda om asielzoekers over te brengen

Wannes Neukermans

In navolging van het Verenigd Koninkrijk, sluit nu ook Denemarken een overeenkomst met Rwanda. In de toekomst willen de Denen asielzoekers naar het Afrikaanse land overbrengen.

Het Deense ministerie van Immigratie en Integratie en het Rwandese ministerie van Buitenlandse Zaken brachten samen een boodschap naar buiten waarin stond dat ze een overeenkomst hadden gesloten. De twee landen gaan onderzoeken in welke mate het mogelijk is om asielzoekers over te brengen naar Rwanda. Ook het Verenigd Koninkrijk sloot al een overeenkomst met Rwanda, waar veel kritiek op kwam.

De Deense migratieminister Kaare Dybvad zegt voor een eerlijker asielsysteem te willen gaan en hoopt op deze manier de routes van mensensmokkelaars te doen opdrogen. Denemarken heeft al langer een kordaat asielbeleid. Zo zal het land vanaf 2023 ook veroordeelde buitenlandse criminelen naar gevangenissen in Kosovo sturen, om ze dan na het uitzitten van hun straf uit het land te zetten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/bestemming-rwanda/
https://redactie.palnws.be/2022/04/denemarken-stuurt-buitenlandse-gevangenen-naar-kosovo-om-ze-nadien-te-deporteren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Ook Denemarken sluit akkoord met Rwanda om asielzoekers over te brengen”

  1. Kan Vivaldi eens geen studiereis maken naar Denemarken waar notabene Socialisten de plak zwaaien en parlementaire steun genieten van de Rood Groene Alliantie,Sociaal Liberalen,Socialistische Volkspartij ….dus zeker geen rechtse partijen! In 2021 had 30 % van de Belgische gevangenispopulatie geen verblijfspapieren en dit kostte de overheid 159 miljoen euro (Bron Pal nieuws) en bevestigt door FOD Justitie. De kostprijs ligt allicht hoger! Kan De Moor er eens geen werk maken om deze reeds buiten te flikkeren?!

  2. Het is inderdaad beter om het kaf van het koren te scheiden buiten de EU grenzen en enkel een deel van de echte vluchtelingen binnen te halen. Die je dat hier, dan geraak je nooit af van de gelukzoekers en mensen met slechte bedoelingen, de EU wetten zijn daar veel te soepel voor. Een bevel om het grondgebied te verlaten is een lachertje.

Plaats een reactie

Delen