Franse president Emmanuel Macron. Shutterstock

Franse president Emmanuel Macron. Shutterstock

Uncategorized

Partij van president Macron herdoopt tot Renaissance

Wannes Neukermans

Zaterdag veranderde La République en marche, de politieke partij van de Franse president Emmanuel Macron, officieel van naam. Vanaf nu zal de partij ‘Renaissance’ heten, als voorbereiding op het post-Macron-tijdperk. Macron kan namelijk geen derde presidentstermijn najagen.

De partijmilitanten verzamelden aan het Louvre in Parijs, op enkele meters van de piramide waar de jongste president van de Vijfde Franse Republiek in 2017 zijn eerste overwinning vierde. “Zonder eenheid zullen de extremen winnen”, waarschuwde Macron, nu erevoorzitter van Renaissance. Hij haalde het bij de presidentsverkiezingen in mei van de kandidaat van de radicaal-rechtse Rassemblement National, Marine Le Pen.

De nieuwe voorzitter is de 37-jarige Stephane Séjourné. Hij was eerder medewerker van Macron en voorzitter van de Renaissancefractie in het Europees parlement.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/frans-president-emmanuel-macron-werkt-aan-nieuwe-migratiewet-met-snellere-procedures-beleid-van-vandaag-is-absurd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Partij van president Macron herdoopt tot Renaissance”

  1. De ideale manier om in de politiek de problemen op te lossen: van naam veranderen. In 2024 zullen er hier ook weer veel van naam veranderen om de mensen te doen vergeten waarvoor ze stonden en vooral wat ze hebben uitgespookt met ons geld de afgelopen jaren.

Plaats een reactie

Delen