Europees Parlement keurt groen label voor kernenergie goed, Open Vld en MR stemmen tegen: "Onbegrijpelijk"

De kerncentrale van Doel. Shutterstock

Uncategorized

Uw mening: Doel 3 en Tihange 4 moeten langer openblijven

Wannes Neukermans

Afgelopen woensdag heeft het Overlegcomité weinig nieuwe maatregelen op tafel gelegd om de energiecrisis te bezweren. In onze vorige Vraag van de Week vroegen we ons af wat u zou doen om de stijgende energieprijzen onder controle te krijgen. Het overgrote deel (86 procent) van de lezers vond een verlenging van de levensduur van Doel 3 en Tihange 4 de beste optie.

86 procent van de lezers vindt een verlenging van de kerncentrales de beste optie. Daarnaast vindt een kleiner deel (7 procent) dat België ervoor moet kiezen om de overwinsten van de energiebedrijven te belasten.

Zes procent van de lezers vindt dat het Overlegcomité zelf nog weinig kan doen en dat Europa de energieprijzen moet plafonneren. Dat blijkt na het Overlegcomité ook het geval te zullen zijn. Slechts één lezer vindt dat de huidige maatregelen tegen de hoge energieprijzen verlengd moeten worden.

https://redactie.palnws.be/2022/08/vraag-van-de-week-welke-maatregelen-moet-overlegcomite-nemen-om-energiecrisis-te-bezweren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Uw mening: Doel 3 en Tihange 4 moeten langer openblijven”

Plaats een reactie

Delen