Vlaams Belang-familiedag in Bobbejaanland

Uncategorized

Van Grieken hoopvol op viering 45 jaar Vlaams Belang: “Nationalistische renaissance in gans Europa”

Wannes Neukermans

Vandaag viert het Vlaams Belang haar 45-jarige bestaan. “45 jaar op de barricaden, 45 jaar tegen de stroom in”, aldus voorzitter Tom Van Grieken. “Er is hoop, want er is een nationalistische renaissance aan de gang in gans Europa.” Op de familiedag kwamen een kleine 10.000 leden en sympathisanten af.

Het Vlaams Blok – de voorganger van het Vlaams Belang, werd in 1977 door Karel Dillen opgericht. Op de familiedag werd er teruggekeken op de geschiedenis van de partij, maar wilden partijvoorzitter Van Grieken en fractieleider in het Vlaams parlement Chris Janssens vooral vooruitblikken op de toekomst.

Nationalistische renaissance

Zo toont Van Grieken zich hoopvol voor de verkiezingen van 2024. “Er is een nationalistische renaissance aan de gang in gans Europa. Er is hoop om in 2024 in het rijtje aan te schuiven van landen die opnieuw baas worden over hun eigen centen, over hun eigen grenzen en vooral terug baas worden in hun eigen land.”

Van Grieken sprak ook over de huidige energiecrisis. “Al maanden voerden wij actie voor betaalbare energie. Terwijl iedereen nog sliep, dienden wij al een voorstel in om het btw-tarief op gas en elektriciteit permanent te verlagen.” Hij herhaalde niet alleen zijn eis voor een basispakket aan energie, maar pleitte ook voor de oprichting van een Vlaams energiebedrijf. “Hiermee kunnen we een nieuwe moderne en veilige kerncentrale bouwen. Enkel investeringen in eigen energieproductie zijn de beste garantie dat deze crisis zich nooit meer herhaalt.”

Verkeerd besteed overheidsgeld

Janssens had het over het “verkeerdelijk bestede” overheidsgeld. “Je moet als politieke partij maar durven beweren dat er geen geld meer over is om onze mensen te helpen, terwijl je het door ramen en deuren blijft gooien voor allerlei fratsen.”

Hij doelt daarbij op de subsidiestromen richting o.a. het Hannah Arendtinstituut, het nieuwe Vlaamse Mensenrechteninstituut dat Unia zal vervangen, de repatriëring van IS-vrouwen en groenestroomsubsidies.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/von-der-leyen-waarschuwt-italie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Van Grieken hoopvol op viering 45 jaar Vlaams Belang: “Nationalistische renaissance in gans Europa””

  1. Het was een mooi dag in Bobbejaanland. Veel mensen die normaal het inkomgeld niet kunnen ophoesten dankzij onze “sociale” Vlaamse en federale regering hebben nu toch ook eens kunnen genieten van een leuke tijd.
    Dank U wel Vlaams Belang!

  2. Prima initiatief, prima programma, maar vergeet niet dat dezen die het niet zo goed menen met de Vlamingen op alle sleutelposten zitten. Geen enkele minister van de traditionele partijen, Vlaams noch federaal en zeker inclusief BDW en NVA, zal durven toegeven dat er gigantische fouten zijn gebeurd en nog gebeuren. Transfers blijven, ook onder de Zweedse coalitie, gewoon doorgaan en zelfs groter worden, migratiekanalen en de daaraan gekoppelde plundering van de sociale zekerheid blijven evenzo groter worden, overheidsbeslag en reglementeringen blijven toenemen met zware boetes bij fouten (althans voor de blanke hetero werkende mannen en vrouwen onder ons), de vreg blijft ons via hun adviezen bestelen met digitale meters en capaciteitstarieven, de energiefactuur is zwaarder dan de balstingbrief en toch sluit men als volleerde fundamentalisten de kerncentrales op een moment dat energie nog nooit zo duur was, snelheidsbeperkingen volgen elkaar steeds sneller op (90 wordt 70, 50 wordt 30, straks gewoon 0 maar niet zo snel want het is niet meer om de “veiligheid” maar om het snelle gewin), subsidies blijven rijkelijk vloeien naar projecten die niets bijdragen en waarin massaal gefraudeerd toegelaten wordt, fiscale voordelen blijven afgebouwd worden (woonbonus), zonnepanelen worden aangemoedigd maar financieel afgestraft met de digitale meter, windmolens worden met tientallen tegelijk op zee geplant zonder een aansluiting te voorzien om dan de landkabels boven huishoudens, crèches en boerderijen te plaatsen, boeren worden bestraft na investeringen met wijzigende stikstofquota’s die nergens anders in de EU worden toegepast, politici blijven frauderen zonder vervolging of hun dossier verdwijnt onder dat van de Bende van Nijvel (El Kouakibi, Heeren, Vandelanotte….), andere politici gaan dan weer de pornotoer op met belastinggeld, geilend over de borsten van een Italiaanse schone met een EU postje in gedachten. Denkt Van Grieken echt dat in dit kluwen van zelfverrijking iets te kunnen veranderen? Hij heeft gewoon alles en iedereen van het establishment tegen zich, en al dezen die al een tijdje niet openlijk konden meegegraaienh zijn gewoon tegen hem en zijn partij uit nijd omdat hij populair is bij de gewone werkende burger. Van mij heeft hij alle steun, maar ons land is op z’n minst even corrupt als het land van Poetin, alleen de laag vernis is dikker. Kijk maar wat er met JC is gebeurd….

Plaats een reactie

Delen