Veerle Heeren opnieuw onder vuur na 'leugens' over rapport van Comité P

Veerle Heeren. Photo News

Uncategorized

Veerle Heeren opnieuw onder vuur na ‘leugens’ over rapport van Comité P

Anton Schelfaut

Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (cd&v) ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omdat ze heeft gelogen over een rapport van het Comité P. Dat voerde een onderzoek uit naar enkele agenten die vertrouwelijke beelden en informatie zouden hebben verspreid. Volgens Heeren mochten de leden van de politieraad het volledige rapport niet inkijken, maar dat werd later tegengesproken door het Comité P.

Tijdens de politieraad van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken dinsdagavond bleek dat er enkel een korte presentatie met dertien aanbevelingen van het Comité P werd gegeven. Verschillende raadsleden vroegen om inzage in het volledige toezichtsrapport, maar dat werd hen geweigerd door de voorzitter van de politieraad, Veerle Heeren (cd&v). Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Er zou sprake zijn geweest van “een verbod” van het Comité P. Uit mailverkeer blijkt echter dat het Comité P net wél toestemming gaf om het rapport te delen met de leden van de politieraad. Daarop volgde een nieuwe uitnodiging voor een extra politieraad maandag, waarop het volledige rapport zou worden toegelicht. De politieraadsleden hebben het dossier intussen ook ontvangen.

Rotte appels

De Truiense burgemeester komt zo opnieuw onder vuur te liggen. Vorig jaar werd Heeren al zes maanden geschorst omdat ze zich samen met enkele mensen uit haar omgeving vervroegd liet vaccineren tegen het coronavirus en daarover loog.

“Wat is de boodschap die de burgemeester nu geeft aan de gewone politieman? Dat het oké is om informatie achter te houden en om te liegen als vervelende waarheden naar boven dreigen te komen?”, vraagt Truiens oppositieleider Gert Stas (Vooruit) zich af. “Het gaat ons trouwens niet om wie de rotte appels waren in het korps, maar wel hoe het komt dat zij dat zo lang konden zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Veerle Heeren opnieuw onder vuur na ‘leugens’ over rapport van Comité P”

  1. Klassiek voor politici van traditionele partijen. En het ergst van al is dat ze er steeds mee wegkomen. Deze heeft nu eventjes 6 maand verlof met behoud van wedde gekregen en toch doet ze vrolijk voort met sjoemelen. Zolang VB of PVDA door hen en hun collegae partijen (inclusief NVA) “kaltgesteld” worden, kan hen toch niets gebeuren “ons kent ons”…zelfs een flik die na zijn pensioenfeestje aan 2x de toegelaten snelheid wordt gepakt moet niet eens blazen, zal op de nodige clementie van de rechter kunnen rekenen. Probeer het eens als gewone burger…voorkruipen in de vaccinatiecampagne, te snel rijden na een feestje, rapporten onder de tafel houden…

  2. “Het gaat ons trouwens niet om wie de rotte appels waren in het korps, maar wel hoe het komt dat zij dat zo lang konden zijn.” (sic) Interessante vraag van Truiens oppositieleider Gert Stas (Vooruit). Alvast een tip. Laat de korpsoverste doorlichten.

Plaats een reactie

Delen