Angela Merkel krijgt prijs omwille van bescherming van vluchtelingen

Via UNHCR, the UN Refugee Agency

Uncategorized

Angela Merkel krijgt prijs voor bescherming van vluchtelingen

Carl Deconinck

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel ontvangt dit jaar de Nansen-prijs voor haar inspanningen om vluchtelingen te beschermen tegen de oorlog in Syrië.

Merkel kondigde met de beruchte woorden “Wir schaffen das” aan dat Duitsland in 2015 de grenzen opende voor een grote massa migranten. Duitsland ontving daaropvolgend in korte tijd maar liefst 1,2 miljoen vluchtelingen en asielzoekers. In links-progressieve kringen was het beleid van Merkel zeer populair. Merkel wordt nu beloond met de Nansen-prijs.

De voormalige Duitse bondskanselier zei dat wat Duitsland onder haar leiding deed voor vluchtelingen niets meer was dan een humanitaire noodzaak. Ze riep haar Duitse collega’s op om af te zien van polariserend nationalisme en drong er bij hen op aan om in plaats daarvan “zelfverzekerd, meelevend en open” te zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Bijzondere bijdrage

De Nansen-prijs voor vluchtelingen, die Merkel op 10 oktober tijdens een ceremonie in Genève in ontvangst neemt, draagt de naam van de Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen. De prijs werd in 1954 in het leven geroepen om personen of organisaties te eren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan vluchtelingen en ontheemden. De hoge commissaris voor vluchtelingen bij de UNHCR roemt Mekel voor haar “morele en politieke moed” om meer dan een miljoen mensen hun leven te helpen heropbouwen. Bij de prijs ontvangt Merkel 150.000 dollar.

https://redactie.palnws.be/2022/06/migratie-kostte-duitse-federale-overheid-vorig-jaar-22-miljard-euro/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Angela Merkel krijgt prijs voor bescherming van vluchtelingen”

  1. De UGent moet dringend een prijs uitvinden voor “Wie heeft het meest bijgedragen aan de vernieling van Europa”?
    Ik stel alvast voor : Ursula en Franske enerzijds, en Biden en Blinken anderzijds

  2. Ze verdiend de prijs van de slechtste leider ooit te zijn die haar mensen liet verkrachten door dit moslimgespuis, hopelijk zal een van haar kinderen door hen verkracht worden, eens zien of ze dat ook schaft?

  3. Slechtste leider ooit: haar eigen land in de afgrond storten door Poetins bloedgas als enige energie middel te weerhouden, de EU overspoelen met criminelen en economische migranten, die nooit iets zullen bijdragen aan onze samenleving en die liefst zo snel mogelijk kapot willen zien, en nu gaan ze die nog een prijs en 150.000€ geven…de waanzin nabij. Voor mij komt ze voor in de lijst van deze die misdaden tegen de (westerse) mensheid heeft gepleegd, op hetzelfde podium als haar landgenoot met het snorretje 80j geleden.

  4. De moordpartijen,bomaanslag en,verkrachtingen,onthoofdingen,vernielingen van christelijke begraafplaatsen,kerkbeschadigingen,jodenhaat,dierenleed,plunderen sociaal stelsel,omvolking,salafistische parallelle maatschappij,haat predikers e.d. moeten wij, die worden verraden door onze politici,erbij nemen!Deze politica vernietigde niet enkel Duitsland maar ook Europa!

Plaats een reactie

Delen