De Zevende Dag voert covoorzitter Vooruit Gent op als "bezorgde papa": "Misgelopen om dat mee te geven"

Joachim Boderé. Schermafbeelding: De Zevende Dag

Uncategorized

De Zevende Dag voert covoorzitter Vooruit Gent op als “bezorgde papa”: “Misgelopen om dat mee te geven”

Anton Schelfaut

De openbare omroep VRT is gisteren onder vuur komen te liggen na de getuigenis van “een bezorgde papa” in De Zevende Dag over de crisis in de kinderopvang. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat de papa in kwestie, Joachim Boderé, de covoorzitter is van Vooruit Gent.

Ter inleiding van het debat over de crisis in de kinderopvang kwam “een bezorgde papa” zondag zijn verhaal doen in De Zevende Dag. De papa in kwestie, Joachim Boderé, bleek echter de covoorzitter van Vooruit Gent te zijn, maar dat vergaten de programmamakers te vermelden. Ook De Morgen voerde Boderé dit weekend op als “bezorgde papa”, zonder zijn politieke achtergrond te vermelden.

(Lees verder onder de tweet.)

Excuses

Voor Siegfried Bracke, oud-VRT-hoofdredacteur en oud-Kamervoorzitter namens N-VA, typeert het de nieuwsdienst van de VRT dat de politieke kleur van Boderé wordt verzwegen. “De Zevende Dag voert ‘een bezorgde papa’ op, die – en dat wordt verzwegen – de ondervoorzitter van Vooruit in Gent is. Mag ook – wat had u gedacht – zijn mening geven over het debat over de kinderopvang. Slotzin: ‘Een papa die er voluit voor gaat.’ Nou en of!”, hekelt hij op Twitter.

De Zevende Dag heeft zich intussen geëxcuseerd voor het ontbreken van de nodige duiding. “Het is misgelopen om dat mee te geven tijdens onze live-uitzending. Zo doen we dat anders ook, maar is vandaag op antenne fout gelopen”, zo staat te lezen op het Twitteraccount van het programma

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “De Zevende Dag voert covoorzitter Vooruit Gent op als “bezorgde papa”: “Misgelopen om dat mee te geven””

  1. Altijd zever excuses van onze Rood/Groene Vlaamse Staatszender na zulke incidenten! Het valt mij ook op dat bij nieuwsitems steeds Gent,de links groene oase, wordt opgevoerd!! Waarschijnlijk ben ik een complotdenker en prepper!?

  2. Zelf kijk ik niet naar de Zevende dag … heb betere dingen te doen op een vrije dag, maar dit herinnert me aan het volgend verhaal. Wij kennen een jong koppel (tweeverdieners) dat jaren terug vol overtuiging centrum Gent is gaan wonen. De dame van het koppel, dochter van een collega, werkt bij één of andere stadsdienst. Toen ze zwanger was en ging aankloppen bij de stadscrèches, bleek nergens plaats te zijn … naar wat mij verteld is o.a. omdat vele plaatsen bezet waren door kindjes waarvan de ouders niet eens werkten! Uiteindelijk zijn zij moeten uitwijken naar een opvang in Merelbeke. Dat betekende dus eerst een verplaatsing met de auto van een 15-tal kilometer heen en weer buiten de stad om daarna met de fiets te gaan werken! Kinderopvang van kindjes waarvan de ouders niet werken mag dan wel nobel zijn maar zouden we niet eerst voorrang geven aan de ouders die wel werken, nu blijkt dat die opvangcapaciteit langs alle kanten wringt. Misschien een idee voor bovenstaande bezorgde papa om via zijn partij hieraan te verhelpen?! (PS het vernoemde koppel heeft de stad Gent ondertussen verlaten…)

  3. Bah wat een LEUGENAARS! Dit is de zoveelste keer dat ze bij Vooruit Radio &Televisie “vergeten” de achtergrond te vermelden van een bepaalde gast of expert. Ik heb ze trouwens nog nooit wat horen vermelden over Ranzige Marc zijn communistische achtergrond of over de opvoering van de zoveelste extreem linkse professor, theatermaker, acteur, schrijver, journalist, docent, ngo medewerker enz…

  4. … ‘De Zevende Dag heeft zich intussen geëxcuseerd voor het ontbreken van de nodige duiding. “Het is misgelopen om dat mee te geven tijdens onze live-uitzending. Zo doen we dat anders ook, maar is vandaag op antenne fout gelopen”, zo staat te lezen op het Twitteraccount van het programma’ . Dikke zever, deze excuses zijn staalhard gelogen omdat ze weten dat niemand hen ook maar iets kan doen. Opzettelijke en doelbewuste misleiding omdat het kan dankzij het Ijzeren Gordijn van de media.

  5. Misschien voor elke uitzending de tekst laten verschijnen – het kan zijn dat we niet altijd de waarheid zeggen- Dat zou al veel helpen en de mensen zouden een betere nachtrust hebben.

Plaats een reactie

Delen