46 in plaats van 10 miljoen euro: Waals parlement kampt met budgetoverschrijdingen

Frederic Janssens (foto: Belga)

Uncategorized

46 in plaats van 10 miljoen euro: Waals parlement kampt met budgetoverschrijdingen

Wannes Neukermans

Onder leiding van de geschorste griffier Frédéric Janssens werd het budget van twee projecten van het Waals parlement met miljoenen euro’s overschreden. Dat blijkt uit twee nieuwe rapporten die Le Soir kon inkijken. Het gaat om het nieuwe Huis van de Parlementsleden in Namen dat meer dan twintig in plaats van tien miljoen euro gaat kosten en een nieuwe doorsteekplaats die 2,1 miljoen in plaats van 700.000 euro zal kosten.

In september werden vijf parlementsleden en de griffier van het Waals parlement aangeklaagd wegens intimidatie, en uiteindelijk werd griffier Janssens ook voor zes maanden geschorst door zijn werkwijze en omdat de uitgaven van het parlement fors gestegen waren.

Doorlichting

De twee projecten werden in opdracht van parlementsvoorzitter Jean-Claude Marcourt (PS) doorgelicht en worden later vandaag voorgesteld in het Waals parlement. De rapporten bevestigen dat het kostenplaatje van de twee projecten explosief gestegen zijn.

Het Huis van de Parlementsleden werd oorspronkelijk begroot op 10 miljoen euro. Nu blijkt dat het totale budget al vanaf het begin 20,86 miljoen euro was, waarvan 17 miljoen voor de werken bedoeld was. De eindfactuur zal oplopen tot 46,112 miljoen euro: vier keer meer dan wat men beweerde.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/waalse-parlementsleden-en-griffier-aangeklaagd-wegens-intimidatie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “46 in plaats van 10 miljoen euro: Waals parlement kampt met budgetoverschrijdingen”

Plaats een reactie

Delen