Actrice Lien Van de Kelder: "De verrechtsing van de maatschappij verontrust me erg"

Lien Van de Kelder. Photo News

Cultuuroorlog

Actrice Lien Van de Kelder: “De verrechtsing van de maatschappij verontrust me erg”

Anton Schelfaut

Lien Van de Kelder (40) is “erg verontrust” over de verrechtsing van de maatschappij. Dat zegt de actrice, die van 2017 tot 2019 de rol van Marie Devlieger vertolkte in de VTM-soapserie ‘Familie’, in een interview met Humo.

In het interview laat Van de Kelder zich kritisch uit over “mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben en van plan zijn om pas na hun pensioen aan vrijwilligerswerk te doen”. Daar gelooft ze naar eigen zeggen niet in. “Die dagen zullen ook snel genoeg vol zitten”, meent de actrice. “Het is zoals met sporten: je moet het inplannen, zodat het een gewoonte wordt. Als je het regelmatig doet, wordt de drempel vanzelf lager. En net zoals bij het sporten moet je kiezen voor iets wat vol te houden is.”

Woke

Verder baart het Van de Kelder zorgen dat jonge mensen niet meer over hun engagement durven te praten, uit angst om als ‘woke’ te worden bestempeld. “De wokegemeenschap, wat die ook moge zijn, neemt het toch net op voor groepen die hulp nodig hebben of een stem moeten krijgen?”, vraagt de actrice zich hardop af. “Dat je er niet voor durft uit te komen dat je goeddoen belangrijk vindt, uit angst voor reacties, dat vind ik heel erg. Niet willen zeggen waar je voor staat of dat je aan vrijwilligerswerk doet: komaan, zeg!”

Op het internet lees je volgens Van de Kelder “wat vroeger aan de toog werd gezegd, de gesprekken na vijf pinten te veel”. Ook de ‘verrechtsing’ van de maatschappij verontrust haar erg. “We moeten ons ervan bewust blijven dat al die racistische reacties op Twitter en Facebook echt niet kunnen. We moeten die blijven veroordelen.”

Toch blijft de actrice ervan overtuigd dat “de meeste mensen wél vanuit een empathische inborst handelen”. “Rutger Bregman schrijft in zijn boek dat de meeste mensen deugen en dat geloof ik oprecht”, besluit ze. “De meeste mensen willen écht goeddoen.»

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Actrice Lien Van de Kelder: “De verrechtsing van de maatschappij verontrust me erg””

  1. Wat een kalf!! Bang voor rechts????? Welke aanslagen heeft rechts hier dan zoal gepleegd subsidieslurper? Hoeveel “rechtsen” slaan in groep Marokkanen in elkaar? Hoeveel rechtse rakkers bedreigen je fysiek update he en andere mening hebt? Hoeveel verdoezelt de rechtse media? Hoeveel subsidies krijgen rechtse verenigingen? Hoeveel verplegers, brandweerlui, hulpverleners, trein tram en buspersoneel worden in mekaar getimmerd ( en vaak zonder aanleiding)? Hoeveel rechtse mensen komen tentoonstellingen, oekvoorstellingen, debatten op universiteiten terroriseren? Hoeveel cordons worden er gelegd rond linkse partijen? Hoeveel linkse mensen worden uitgesloten door Kakbonden vanwege hun mening? Welke linkse rukker is zijn job kwijt omdat hij zich pvda’er, groene mafketel of rode zakkenvullers noemt? Hoeveel linkse mensen zijn er al veroordeeld voor het bezit van foto’s van rode massamoordenaars? Hoeveel “safe spaces” worden er gecreëerd op universiteiten voor trechter mensen? En zo kan ik nog uren doorgaan dwaas mens!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  2. Deze dame moet dringend in de echte wereld komen staan. Zij heeft geen besef van wie welk vrijwilligerswerk doet, tenzij het over werk in haar eigen kleine bekrompen clubje is. Het enige dat in mijn wereld vrijwilligerswerk tegenhoud, zijn de doorlopende onvriendelijkheid en hatelijkheid van “linkse” allesweters die elke mening die van die van un mening afwijkt zonder zinnige argumenten wil cancellen. Zou graag eens met een dergelijk oppervlakkig mevrouwtje een tegensprekelijk debat voeren.

  3. Het milieu van de culturo’s is politiek achterlijk. Het slaat de meest ongelofelijke onzin uit en eist een marxistische samenleving. Verder promoot het een activistisch multiculturalisme en roept tegelijk van de daken een cultuurdrager te zijn voor de gemeenschap. Met uitzondering van de Vlaamse gemeenschap.

  4. De interviewer had ook aan de ‘erg verontruste’ persoon kunnen vragen waarom de 2 grootste partijen van het land uit de federale regering zijn gebannen?
    Men had ook kunnen vragen waarom 800 000 kiezers in een cordon zitten?
    Men had ook kunnen vragen waarom die 800 000 personen door de clan De Croo gehandicapten genoemd worden? of door Karel De Klucht mestkevers?
    Blijkbaar leven ook actrices in een ivoren toren. Ik ben ‘erg verontrust’ dat we met één toren niet gaan toekomen.

  5. Actrice? Thuis? Geen van beide kan mij bekoren. In deze wereld viert woke hoog tij, vandaar haar afkeur voor zogenaamde verrechtsing. Zijn jullie juist niet te veel naar links afgedwaald?

  6. Die verrechtsing van de maatschappij is een hoax. Wat je wel hebt is dat mensen niet bereid zijn zo snel op te schuiven naar links als de regel- en wetgeving. En dat mensen boos worden om de teloorgang van hun samenleving. En dat de linkerzijde steeds verder wegdrift van het vroegere compromis. Wat vroeger normaal was vinden zij vandaag abject, fout en intolerabel. Woke verwerpen is geen verrechtsing. Het is neen zeggen tegen een ongezonde drift ter linker zijde.

  7. Als je een anti-rechts interview wil geven dan ben je bij Humo op het goede adres! Dit rioolblad bleef maar leugen artikels over notaris x schrijven zelfs nadat ze waren veroordeeld!?

  8. Was dat 1 van die “actrices” die tijdens Corona stonden te bleiten dat ze hulp moesten krijgen omdat ze geen rooie duit meer hadden? Heeft ze toen geen berg subsidies ontvangen, betaald door rechtse belastingbetalers die, in tegenstelling tot haar, wel vooruit gedacht hebben en ervoor gezorgd hebben dat ze ook een reserve hebben voor als het eens even niet goed gaat? Dit soort wokey’s denkt daar niet over na, ze leven van dag tot dag en als het dan fout loopt moeten de mensen die wel aan de toekomst gedacht hebben daarvoor opdraaien! Deze naïeve dame is een deel van het grote probleem, namelijk het voortbestaan van onze sociale zekerheid!

  9. Dat is geen actrice, dat is een kabinetard van Vande Lanotte die soms postjes als actrice krijgt om haar geld toe te schuiven omdat ze teveel weet over de advocaat van El Kouakibi, die geen fouten in haar boekhouding vond. Dat is het soort dat zo woke is dat ze verder gaat dan de kerstman, winterman te noemen maar wintermens met penis. Zo belachelijk is dat onmens: bang van rechts maar zich nooit afvragen hoe het komt dat mensen rechtser stemmen.

  10. “Lien Van de Zolder” is alleszins “hoger geplaatst” dan “Lien Van de Kelder” en terecht . PoCo pipa’s & pipo’s zakken immers altijd diep weg in het woke moeras.

  11. Hihi, je ziet haar gedachtengang e, ze denkt dat het empatisch is om geld en eigendom te herverdelen onder dreiging van geweld van een overheid en ze snapt nog steeds niet waarom linkse politiek al 100miljoen doden in 100 landen eiste de laatste 200 jaar. Het geeft je ook een idee van het probleem dat vrouwen, stemrecht niet au sérieux nemen en dat vrouwen, mannen en kinderen daardoor leiden.

  12. Ze wil een ‘ereplaats’ veroveren in de ‘boekskens’ die het moeten hebben van dergelijke troela’s.
    Dat de Vlaamse regering voor zo ‘n creaturen (lees niet ‘creatieven’) subsidies op overschot heeft en geeft is onvergeeflijk. Wie het schoentje past trekje het aan.

  13. Typisch linkse dromerij en zelfbevrediging: waarom zijn toch alle mensen niet zo goed als ik? Het soort waar ik een grondige hekel aan heb; andere mensen vanwege hun mening als kwaadaardige domoren wegzetten om zichzelf op een piedestal te kunnen plaatsen.

  14. ze heeft zich laten bevruchten door een cinema-maker en woont of woonde in Thailand of in die gebieden.De gemaakte films brengen zoveel geld op dat onze Lien,na een passage onder den baard,letterlijk en figuurlijk,terug naar hier moet komen om reclame te maken in de Humo die de films zullen promoten.In A’pen zal ze geen subsidie krijgen,mss van den conner .Gent staat er financieel zeer goed voor en oostende ook,,ik ben benieuwd wie eerst zal toegeven,de rooie of de blauwe of voor, wie ze eerst plat gaat.Het zal zeker geen rechtse ,blanke werkende man zijn die geen tijd zal vinden om haar in te planten,zoals ze zelf zegt.Ze kan mss raad vragen aan kouwekiwi,,gwenny of imam somers,er is geld genoeg in de vld schuif

  15. de ” verrechtsing ” lijkt me veeleer de terugkeer van het gezond verstand . De ver(s)linksing is een veel grotere dreiging : intellectuele terreur , subsidieverslaving en subsidiemisbruik , sinterklaas gespeel met andermans geld .. . Misschien is die trien bang dat ze nu echt moet gaan werken i pv in een overgesubsdieerd milieu haar centen te krijgen ?

  16. Zelf uiterst rechts zijnde ben ik toch serieus geschrokken van vele reacties, van de taal, van het niveau.
    Wie, terecht, tegen links tekeer wil gaan, gebruikt beter geen vulgaire taal, dat werkt contraproductief.

Plaats een reactie

Delen