Annelies Verlinden: "Zouden alle politici echt geloven wat ze zeggen?"

Annelies Verlinden. Photo News

Uncategorized

Annelies Verlinden (cd&v): “Zouden alle politici echt geloven wat ze zeggen?”

Anton Schelfaut

“Politiek is te veel entertainment geworden.” Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) in een interview met De Tijd, waarin ze haar ongenoegen uit over de ‘spektakelpolitiek’.

In het interview pleit Verlinden voor een volledige overheveling van de zorg naar de gemeenschappen, al geeft ze zelf toe dat dat geen eenvoudig dossier is in de federale regering. En hoewel PS-voorzitter Paul Magnette al meermaals benadrukte dat er geen staatshervorming komt in 2024, is Verlinden nog niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. “Het leven en de politiek is aan zij die hun dromen willen waarmaken en daarvoor blijven vechten”, klinkt het strijdvaardig.

Spektakel

Verlinden probeert naar eigen zeggen om geen “spektakelpoliticus” te zijn. “Ik probeer straffe uitspraken die het debat niet vooruithelpen of waardoor je mensen alleen tegen elkaar opzet te vermijden”, legt ze uit. “Politiek is te veel entertainment geworden en te weinig wat het zou moeten zijn: zorg voor het algemeen belang.”

Volgens Verlinden zijn politici zich te veel gaan schikken naar de verwachting dat alles onmiddellijk opgelost kan worden. “We willen nu likes voor onze voorstellen en ermee in de televisiestudio’s raken. Maar met welklinkende maar irrealistische oplossingen lossen we de problemen niet op”, benadrukt ze.

Toch vindt Verlinden dat haar partij niet van spektakel beschuldigd kan worden. “Het laatste wat je moet doen, is je eigenheid opgeven. Wij proberen goed te besturen. Het is soms moeilijker dat uit te leggen, maar finaal geloof ik dat het dat is wat mensen willen.”

Moeilijke tijden

Tot slot geeft de minister toe dat het voor cd&v moeilijke tijden zijn, die niet onmiddellijk voorbij zullen zijn. “Dat geldt overigens niet alleen voor mijn partij, maar voor de meeste centrumpartijen”, nuanceert Verlinden. “Als centrumpolitici moeten we echt nog meer moeite doen om het irrealistische karakter van veel extreme oplossingen aan te tonen.”

Wat in het parlement wordt verteld, roept bij Verlinden soms verbijstering op. “Zouden alle politici echt geloven wat ze zeggen? We zijn in een klein land in Europa, waar open binnengrenzen zijn. Hier kan niet zomaar alles”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Annelies Verlinden (cd&v): “Zouden alle politici echt geloven wat ze zeggen?””

  1. Eva De Bleeker stapt op terwijl eigenlijk premier Alexander De Croo had moeten ontslag nemen. Het schandaal van de Wetstraat, in casu Vicent Van Quickenborne, minister van justitie, die zich verschuilt achter een bureuacratische en falende procedure om zichzelf en een procureur des konings vrij te pleiten van een inschatting- en/of beleidssfout, gooit vandaag 19.11.22 olie op het vuur in “Het Nieuwsblad.be” met een scabreuze verklaring, naar aanleiding van de terreuraanslag op de politie:” Een zware week, mensen zoeken altijd een schuldige. Dat is begrijpelijk”. De schaamte voorbij. Twee politiemensen neergestoken door een terrorist: een dode en een gekwetste afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand verantwoordelijk voor de beleidsfouten? Een drugtest voor de minister van justitielijkt aangewezen. Laat de politie een stakingsaanzegging doen. Gedurende 24 uur, elke maand totale staking. Geen bewaking meer tot nader order van overheidsgebouwen inclusief justiepaleizen zolang Vincent van Quickenborne aanblijft als minister van justitie. Geen beschermingsopdrachten uitvoeren voor leden van de Vivaldicoalitie voor onbepaalde tijd. Aansluitend hierbij, een maandelijkse algemene staking van alle economische sectoren zolang Vivaldi zijn falend terreurbeleid weigert aan te passen in het algemeen belang van de samenleving. Wij moeten de OVLD terroristenknuffelaars van de Wetstraat laten voelen dat menens is en we hun wanbeleid ern laxisme niet langer pikken.

  2. Mevrouw Verlinden u zou zich beter afvragen hoe het komt dat rationele mensen reeds geruime tijd de woorden die onze politici uitkramen niet meer geloven!?Het is door de open buitengrenzen van Europa dat hier in België door normvervaging ALLES kan en mag en allerlei tuig van de richel rondloopt!
    Het resultaat hiervan hebben we gezien te Brussel waar een geradicaliseerde moslim,die alhoewel hij op allerlei lijsten stond erin slaagde om het leven van één van UW werknemers af te nemen en een andere te verwonden.U hebt dan nog het lef een beschamende brief naar de politie te schrijven met de boodschap de moed niet te veliezen.Wat een schabouwlijke vertoning was de uitleg van uw ” collega ” Van Quickenborne in een poging om zijn vel te redden!? Met de vrouwen en mannen die instaan voor onze veiligheid wordt reeds jaren de vloer aangeveegd en gedane beloftes worden vanwege zogezegde budgettaire moeilijkheden niet nagekomen.Het zijn diezelfde mensen die wel constateren dat er met geld voor nutteloze buitenlandse projecten wordt gesmeten!Miljoenen euro’s uitgedeelt door collega Kitir,die op bevel van haar partijvoorzitter en niet door een dokter verplichte rust moet nemen, voor het planten van boompjes in de Sahel.Miljoenen voor Mozambique,een land dat jaarlijks miljarden dollars verdient aan gas en olie, maar waarvan de lokale bevolking niets ziet!Miljarden voor de ” Democratische ” Republiek Congo,waar de huidige president en zijn voorganger in het geld zwemmen terwijl de bevolking kan overleven door allerlei instanties die het moeten hebben van giften!Jaarlijks worden zowel federaal als gewestelijk miljarden euro’s aan subsidies uitgedeeld aan allerlei schimmige VZW’s,waarvan de bestuurders en/of vertegenwoordigers onvervalste cleptomanen zijn! Ik kan nog wel een tijdje doorgaan dus mevrouw bespaar mij/ons uw klaagzang die niet meer of niet minder dan een zwanenzang is! Tot in het stemhokje in 2024 en mocht het kunnen iets vroeger!

  3. De laatste decennia: Linkse mensen en moslims plegen aanslagen en moorden, illegale vluchtelingen stelen en moorden, allochtone jongerengroepen vallen hulpverleners (ambulanciers, politie, enz.) aan, vernielen, plunderen en verkrachten, allerhande ‘verwarde mannen’ plegen zware misdaden, gewapende en gemaskerde Nederlandsonkundige politie valt in Vlaanderen zonder waarschuwing een huis binnen en schiet de zich verwerende totaal onschuldige bewoner zonder pardon dood, Allah Akbar roepend crapuul steekt agenten neer, enz.. Maar ons proberen ze wijs te maken dat het gevaar van zgn. ‘extreem rechts’ komt. Hoelang gaan Quickenbommel en de rest ons nog bedriegen?

  4. Open binnengrenzen zijn geen natuurkundige wetten. Het is een politieke keuze die desgewenst kan herroepen worden. Bijvoorbeeld wanneer de baten niet langer opwegen tegen de maatschappelijke kosten.

Plaats een reactie

Delen