Beroemde actrice klaagt 'cancel culture' in Hollywood aan

Helena Bonham Carter. Shutterstock

Cultuuroorlog

Beroemde actrice klaagt ‘cancel culture’ in Hollywood aan

Carl Deconinck

Helena Bonham Carter, de bekende filmster die in meerdere grote titels meespeelde, klaagt de vele woke heksenjachten aan in de filmindustrie. Er is volgens haar een gebrek aan begrip. Ze breekt een lans voor Johnny Depp en J.K. Rowling, die veel over zich heen hebben gekregen.

In een interview aan de Britse krant The Times vertelt Bonham Carter dat ze het problematisch vindt hoe snel carrières van mensen in de problemen komen omwille van hun persoonlijke leven. “Verbied je een genie voor zijn seksuele praktijken? Er zouden miljoenen mensen zijn die ze – als je goed genoeg naar hun persoonlijke leven zou kijken – zouden diskwalificeren. Je kunt mensen niet verbieden. Ik heb een hekel aan cancel culture. Het is behoorlijk hysterisch geworden en er is een soort heksenjacht en een gebrek aan begrip.”

Ze denkt niet dat iemand als Kevin Spacey nog een tweede kans zal krijgen, maar Johnny Depp, met wie ze in verschillende films verscheen en die de dooppeter is van twee van haar kinderen, is wat haar betreft compleet vrijgesproken na de ophefmakende rechtszaak tussen Depp en Amber Heard. Ze denkt dat het zo ver is kunnen komen omdat Heard op de kar is kunnen springen van #MeToo.

Opgejaagd wild

De actrice sprak ook gepassioneerd over Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Woke activisten vallen haar geregeld aan omdat ze ’transfoob’ zou zijn. Bonham Carter speelde Bellatrix Lestrange in de vier meest recente Harry Potter-films. Ze noemt wat Rowling overkomt “afschuwelijk” en de auteur is volgens haar “opgejaagd wild”. “Het is tot het uiterste doorgevoerd, het veroordelen van mensen. Ze heeft haar mening gegeven, vooral dat ze is misbruikt. Iedereen draagt zijn eigen traumageschiedenis met zich mee en vormt zijn mening over dat trauma. Je moet respecteren waar mensen vandaan komen en hun pijn erkennen. Je hoeft het niet allemaal over alles eens te zijn, dat zou krankzinnig en saai zijn. Ze bedoelt het niet agressief, ze zegt gewoon iets uit eigen ervaring.”

Dat acteurs zoals Daniel Radcliffe en Emma Watson zich uitspraken tegen de mening van Rowling is omdat ze volgens Bonham Carter hun fans en leeftijdsgenoten willen beschermen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Beroemde actrice klaagt ‘cancel culture’ in Hollywood aan”

  1. 1.
    Doet allemaal toch een beetje denken aan het Dexia en Arco debacle en Madoff en consoorten.
    2.
    Die zekere bankman was en is een topfiguur in sex drugs en rock en roll. Erg dat ook sommige bankiers vertrouwen hadden in zulk een figuur.
    3.
    Mijns inziens – maar wie ben ik – is het hele crypto-circus een wereld waar alleen criminelen en zwart geld mee is gemoeid.

    tja dit hoort dus bij het artikel over cryptomunten
    4.
    Aldus is het logisch dat mensen opnieuw naar bv. de USD grijpen, een munt die gebaseerd is op economische waarde. Althans tot nu toch nog.

Plaats een reactie

Delen