De Croo haalt uit naar Demir over vergunning voor Brussels Airport: "Politiek pokerspel"

Georges Gilkinet en Alexander De Croo. Photo News

Uncategorized

Conner Rousseau wil probleemwijken “opkuisen”: “Harder en strenger optreden, maar ook perspectief bieden”

Anton Schelfaut

In Brussel en Antwerpen braken zondag na de overwinning van Marokko in de WK-wedstrijd tegen de Rode Duivels rellen uit. Terwijl Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken “een Marokkanenprobleem” ontwaart, legt zijn Vooruit-evenknie Conner Rousseau de schuld bij “rotte appels” uit sociaal-economisch achtergestelde probleemwijken. Die wil hij “opkuisen” door middel van hardere straffen en het bieden van perspectief op een goede job of beter onderwijs.

Het bloed van Rousseau begon naar eigen zeggen te koken bij het zien van de beelden van de rellen. Hij geeft toe dat er een probleem is met “groepjes allochtonen – keer op keer dezelfde – die op oudejaarsavond, in de Blaarmeersen en in Blankenberge de boel op stelten zetten”. “Men gaat strenger moeten optreden en de rotte appels uit de probleemwijken halen”, benadrukt hij in Terzake. “We moeten die probleemwijken – sociaal-economisch achtergestelde wijken – opkuisen.” Niet alleen door middel van een strengere aanpak, aldus Rousseau, maar ook door de inwoners van die wijken meer perspectief te geven op een goede job of beter onderwijs.

Marokkanenprobleem

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wees er zondag op dat we “een Marokkanenprobleem” hebben. Hij schreef zowel het druggeweld, het WK-geweld, het geweld op oudjaar als de fraude bij sociale woningen toe aan “vooral Marokkanen”. “Laten we het daar eens over hebben. Niet in het minst voor Marokkanen die het wél goed voor hebben”, twitterde hij.

In Terzake geeft de Vlaams Belang-voorzitter meer toelichting bij zijn tweet. “Je moet het probleem bij de naam durven te noemen”, benadrukt hij. “Het gaat hier over derde- tot vierde-generatie Marokkanen die zich niet thuis voelen in de samenleving. Ja, ik ben stout geweest, ik heb dit ‘een Marokkanenprobleem’ genoemd.” 

Dat de relschoppers amper 24 uur na de feiten alweer op vrije voeten waren, is een doorn in het oog van Van Grieken. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v). “De beste preventie is repressie”, oordeelt hij. “We moeten de kaart trekken van het snelrecht, maar de politieke wil ontbreekt.”

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1596964760389824512

Perspectief bieden

Ook Rousseau pleit voor een snelle bestraffing van geweld tegen politie en relschoppen. Net als Van Grieken begrijpt de Vooruit-voorzitter niet waarom de relschoppers zo snel weer op vrije voeten zijn. Hij wil de politie uitrusten met meer bodycams en camera’s installeren op kwetsbare plaatsen.

Verder wijst Rousseau erop dat er al zwaardere straffen zijn ingevoerd voor geweld op politie, brandweer of journalisten. “Maar ze moeten ook wel uitgevoerd worden”, sneert hij naar Justitieminister Van Quickenborne. “Ten slotte moet de politie ook beter bewapend worden. Er moet meer geïnvesteerd worden in politie.”

Toch is er volgens Rousseau geen sprake van “een Marokkanenprobleem” in de Belgische grootsteden, zoals Van Grieken beweert. “Er is een probleem met groepjes allochtonen, het zijn ‘rotte appels’ die uit probleemwijken en sociaal-economisch achtergestelde gebieden komen”, schetst hij.

Rousseau wil die “rotte appels” niet enkel bestraffen, maar hen ook meer perspectief bieden. “We moeten die probleemwijken ‘opkuisen’ door die mensen meer perspectief te geven op een goede job of beter onderwijs”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Conner Rousseau wil probleemwijken “opkuisen”: “Harder en strenger optreden, maar ook perspectief bieden””

  1. Misschien moeten Verlinden en Q eens met cijfers komen van hoe hun manier van “snelrecht” gewerkt heeft. Geef ons met cijfers de straffen die het tuig gekregen heeft na opgepakt te zijn tijdens de verschillende rellen van de afgelopen jaren: oud op nieuw, corona, voetbal, recreatie centra, stranden,…Het enige wat we daarover te weten komen is dat het crapuul geen 24u later terug iets of iemand aan het vandaliseren is. En TVG moet toch weten dat hij een probleem absoluut niet mag benoemen en zeker niet in de pers, maar zoals steeds heeft hij weer eens gelijk. Over de partijgrenzen heen vraagt het volk al jaren maar één ding: “minder”. En de politiek die doet net het tegenovergestelde. Geen wonder dat dan de anti politiek groeit en dat er in 2024 weer massaal “verkeerd” gestemd zal worden. Discriminatie is verboden, behalve als het om mensen gaat die “verkeerd” stemmen, nu al 1 op 3 Vlamingen. DJ “wet pussy”, laat die 1 op 3 Vlamingen ook eens recht hebben op “perspectief”.

  2. Connard Rousseau, zet die ploat af ! Altijd dezelfde rooie zever. Gebruik in ’t vervolg rubber kogels en ’t zal vlug opgelost zijn. Tedju toch, neen, kan niet. Zijn kiespubliek hé !

  3. Een goede job en beter onderwijs ? Vertel dat eens aan een leraar, en nog beter een lerares die les moet geven aan deze soort pubers. Of les heeft gegeven, want de meeste hebben het voor gezien en proberen elders aan de bak te komen. Wat voor zin heeft het mensen proberen te integreren die dag na dag aangeven dat ze niet WILLEN integreren. Parels voor de varkens. Het valt te vrezen dat de goedbedoelde remedies die Rousseau voorstelt hetzelfde resultaat zullen opleveren dat we kennen uit het verleden ; Geen enkel

  4. Het zijn de progressieven ( waaronder Rousseau ) die de allochtonen geen stro breed in de weg hebben gelegd met hun resem aan straathoekwerkers en sociaal werkers. Nu afkomen met een “oplossing” ( sic ) is nogal goedkoop. Enkel de harde aanpak is hier nog een optie. Dergelijke allochtonen zonder schoolcultuur maar wel met een hoop straatcultuur, horen hier niet thuis. Punt.

  5. Perspectief bieden ? Ze hebben hier meer perspectief dan in hun thuisland, toch ? Nog meer pamperen bedoelt hij. Wie na jaren en jaren om niet te zeggen decennialang pamperen niet mee wil, die krijg je met niks mee. Het is altijd een éénzijdig verhaal gewest van links ‘wij moeten dit, wij moeten dat, wij moeten zus, wij moeten zo …’ en het zal niet veranderen. Ze willen/kunnen/durven niet te doen wat moet uit puur electorale belang. Ondertussen denk ik, is het te laat. Het is een kwestie van mee willen (aan de kar trekken) en net die mentaliteit zit er bij vooruit/PS niet in.

  6. Nóg meer pamperen! Heeft dat geboefte de kans niet gekregen naar school te gaan? Hebben die ouders één minuut in opvoeding geïnvesteerd? Is het kindergeld aan zinvolle zaken besteed? Of is spijbelen de beste en snelste manier om bandiet te worden? Of hebben vader en zoons alleen interesse in seks met om het even wie? Of wordt elke maand het kindergeld naar Marokko gestuurd om te investeren in vastgoed? Het zijn maar vraagjes aan Conner.

  7. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Hier helpt zalven niet meer, zoals Rousseau voorstelt, eerder de rotte appels verwijderen, zodat ze de gave appels niet aantasten.

  8. Zolang met de term “opkuisen” niet duidelijk wordt uitgelegd wat daarmee bedoeld wordt, heb ik geen boodschap aan de verkiezingsboodschappen van deze yuppie. Wat ik daarentegen wel kan smaken is de boodschap van Johan Sanctorum die spreekt van terugsturen naar hun andere vaderland. Duidelijkheid maakt goede afspraken.

  9. Dat het zo ver is kunnen komen is vooral aan links dus met inbegrip van de socialisten te danken. Ons Mateke als grote kuisvrouw is dus compleet ongeloofwaardig, dat gelooft zelfs Deborah van den Aldi niet.

  10. Je moet niet enkel deze jongeren hard aanpakken, je moet élke vorm van misdaad streng bestraffen. Probleem is alleen, om dat te bereiken moet je zowel justitie, politie als gevangeniswezen grondig hervormen, gevangenissen bijbouwen (doodstraffen zou nog beter zijn maar mag jammer genoeg niet van EUSSR), en bereid zijn hier geld in te investeren (wat gezien de huidige financiële toestand forse besparingen op andere vlakken betekent). Ik durf sterk betwijfelen dat een links drolpartijtje als de Voor(h)uit daartoe bereid zal zijn, ondanks de grote muil van Connard Rousseau.

  11. De socialisten hebben die Marrokkanen hierheen gehaald om de Christenen te vervangen. Ze wilden Vlaanderen mee opofferen om de Kerk in Europa te vernietigen. Die willen alles kapot zoals hun idool Derrida.

  12. Socialistisch plagiaat. De metafoor van het “opkuisen” van probleemwijken is gestolen van Nicolas Sarkozy, die in 2005 als minister van Binnenlandse Zaken de banlieues met de “Kärcher stofzuiger wou schoonvegen”. Het is hem, boegbeeld van het gaullistische en conservatieve RPR/UNP/LR ook niet gelukt. Dus de salonsocialist gaat het dan wel lukken ? Wat een belachelijke snotneus.

  13. Het heeft geen zin om de rotte appels weg te halen. De bomen die deze ‘appels’ kweken zijn ongeneeslijk ziek en moeten gerooid worden. Dan nieuwe bomen van een ander soort aanplanten. Dit is de enigste oplossing.

  14. Perspectief bieden…aan straatcriminelen. De empathie van Conner voor het krapuul kent geen grenzen. Voor de slachtoffers van criminele bendes totale onverschilligheid en nul perspectief. Typisch voor kaviaar-socialisten en Vivaldi.

  15. Conner doet hier een Deweverke: de problemen benoemen zonder ze op te lossen. Gesteld – hypothetisch – dat ‘Vooruit’ zowel de burgemeester, de minister van binnenlandse zaken, de minister van justitie als het departement van asiel en migratie in handen zou krijgen, wat zou er dan veranderen voor een praktische casus als deze? Wellicht helemaal niets. Stel dat Conner toch hier en daar een accent zou willen wijzigen, dan zou onmiddellijk het gros van zijn partij alsook de media zich tegen hem kanten. Het is dus een relaas voor de bühne. Een tactische zet bedoeld om de rechtse kiezer te verleiden en vervolgens meer van hetzelfde links beleid te serveren. Maar zeker sinds de doortocht van Bart De Wever beseft de Vlaams Belang kiezer dat woorden in de politiek niet geloofwaardig zijn. Wie wil overtuigen moet doen, handelen, springen. Niet morgen, niet in 2024 maar nu. Gelukkig leest Conner dit medium niet. We geven al teveel verkiezingstips weg.

  16. Grappig😂😂. Hij wil met vals aas (loze beloftes) gaan vissen in de vijver van de grootste partij van Vlaanderen. Je moet toch al een redelijk grote debiel 🥴 zijn om daar in te trappen!

  17. Het zijn toch vooral de socialisten die alles hebben laten verzieken of niet. Ze dachten stemmen te halen bij de allochtonen maar zakten verder weg in het moeras, hetzelfde geldt voor Groen. Zijn uitspraak van opkuisen… is gewoon een electoraal maneuver, hij gaat juist niks doen.

  18. Het is belangrijk om tussen de regels te lezen. Van die harde aanpak zal niet plots iets komen omdat het de 162e keer is dat ze aangeven hard op te willen treden. Perspectief bieden daarentegen betekent zoveel als nog maar meer geld in de bodemloze put gooien met steeds hetzelfde resultaat: nul komma niks! ondertussen zal verder gekropen worden voor het geweld, de intimidatie, de haat en de totale verloedering van de maatschappij met als oorzaak heel specifieke bevolkingsgroepen die in de mainstream media en andere progressieve klankkasten bekend staan als ‘jongeren’

  19. “We moeten die probleemwijken ‘opkuisen’ door die mensen meer perspectief te geven op een goede job of beter onderwijs” – Menen die dat nu écht. Wat een onzin! Alsof er nog niet genoeg wordt gedaan. Alsof we nooit iets hebben gedaan om mensen meer kansen te geven. HALLO??? Gratis taallessen, andere opleidingen, uitkeringen, tweedekansonderwijs en ga zo maar door. Binnenkort moeten er tien mensen een door de overheid gesubsidieerde job hebben om één kansarme aan een job te helpen, meestal ook nog eens een gesubsidieerde. Sossen zullen het nooit willen inzien, maar de maakbaarheid van de mens en bij uitbreiding van de samenleving is een leugen, een waanidee! Het is door daar in te blijven geloven dat linksen zo destructief zijn voor de wereld, ze zijn letterlijk de uiting van een demonische kracht.

Plaats een reactie

Delen