Duits-Joodse leider roept Joden op om Duitsland te verlaten wegens stijgend antisemitisme

Shutterstock

Uncategorized

Duits-Joodse leider roept Joden op om Duitsland te verlaten wegens oplaaiend antisemitisme

Carl Deconinck

De voorzitter van een Joodse gemeenschap in de Duitse deelstaat Brandenburg kondigde maandagavond in een open brief aan dat hij naar Israël emigreert en riep Duitse Joden op hem te volgen. “Antisemitisme is een integraal onderdeel van het land en ik wil niet meer in dit land wonen.”

Seman Gorlick is president van de Joodse gemeenschap van de Duitse deelstaat Brandenburg. Hij schreef vorige week een openbare brief waarin hij uitlegt dat hij naar Israël verhuist en roept Duitse joden op om hetzelfde te doen. Gorlick, die in 1996 naar Duitsland vluchtte uit de voormalige Sovjet-Unie, schreef dat Duitsland een “anti-Joods” beleid heeft in binnen-en buitenland. Hij illustreert dit met het feit dat president Frank-Walter Steinmeier “een krans legde op het graf van moordenaar, terrorist en antisemiet Yasser Arafat.”

Hij wees erop dat de Brandenburgse regering decennialang had geweigerd om het herstel van het Joodse leven te ondersteunen en veiligheid te bieden voor de noodzakelijke bescherming van de Joodse gemeenschap. “De staat heeft geweigerd ons de fondsen te geven die nodig zijn om het vernietigde Joodse leven te herstellen en heeft consequent de verdedigings- en veiligheidsnormen verworpen die vereist zijn voor onze regionale gemeenschap. Tot op de dag van vandaag blijft de gemeenschap zonder enige bescherming.”

Moslims

Gorlick legt verder uit dat ook massamigratie voor veel problemen zorgt. “Ik wil niet leven in een land waarvan de kanselier miljoenen antisemitische moslims brengt die Joden en Joodse instellingen in Duitsland aanvallen. Ik wil niet leven in een land waarvan de kanselier de beroemde antisemiet Abu Mazen verwelkomt en zijn hand schudt na het afleggen van een antisemitische uitspraak. Ik wil niet leven in een land dat bendes, terrorisme en samenwerking met antisemitische landen bevordert die onze staat Israël en ons Joden willen vernietigen.”

Volgens de man is het onderwijs en de staatsmedia anti-Israëlisch en is het “onmogelijk om in een land te leven waar de meerderheid van de groeiende bevolking verklaart dat antisemitisme normaal is”. Gorlick zegt dat hij zich als Jood moet verstoppen en een deel van de bevolking onze Israëlische vlag als een provocatie beschouwt. Een keppeltje dragen is onmogelijk geworden, meent hij.

Hij besluit: “Het heeft geen zin om deze eindeloze lijst voort te zetten. Het is onmogelijk om iets te veranderen. Ik ga naar Israël en ik raad iedereen die beweert deel uit te maken van het Jodendom aan om dit land zo snel mogelijk te verlaten.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/04/berlijnse-politie-verbiedt-pro-palestijnse-betogingen-uit-angst-voor-antisemitisme/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Duits-Joodse leider roept Joden op om Duitsland te verlaten wegens oplaaiend antisemitisme”

  1. De open grenzen politiek van Merkel en het pamperen van de islam door de EU zijn daar niet vreemd aan. Landen die de islam met open armen ontvangen hebben zitten met hetzelfde probleem : Frankrijk, Nederland… Maar ook hier moeten we niet te hoog van de toren blazen.

  2. Het open grenzen beleid van Merkel en de verheerlijking van de islam door de EU zijn hier niet vreemd aan. De islam staat immers voor antisemitisme, geen van beide godsdiensten kunnen met mekaar samenleven. In landen met een groot aantal moslims hebben we bijgevolg hetzelfde fenomeen. Frankrijk is daar een goed voorbeeld van.

  3. Awel sè, die vent heeft ergens toch wel gelijk. Ik zou ook willen dat iedereen, maar dan ook iedereen, terug naar land van herkomst gaat, dat zou pas een feest zijn, neje zeker😜😁.

  4. In totaal krijgen de DOODsbeschouwingen in BE 1 miljard € subsidie per jaar. Voor wat? Dat die mannen in vrouwenkleren rondlopen en niets doen? Massamoord en pedofilie is hun handelsmerk. Ze belasten altijd wat slecht is, drank, sigaretten, werkenden enz.. Neen, alle sekten zwaar belasten omdat ze slecht zijn, mensen doden, pedofilie enz. Elke sekte 1 miljard € taks per jaar.

  5. Seman Gorlick is president van de Joodse gemeenschap van de Duitse deelstaat Brandenburg. Zionisten zijn geen maagden. Ik zou zeggen wie vrij van zonde is werpe de eerste steen. Overigens heeft dhr Seman Gorlick eigenlijk geen recht van klagen over de immigratie. Wordt die niet aangemoedigd door de joods-Amerikaanse bank Goldman Sachs en de multimiljardair Soros? Dus de kleine ongemakken gewoon negeren meneer Gorlick. Bovendien is antisemitisme luidens een joodse wet in de Westerse wereld strafbaar. Daar kunnen de witte Europeanen en dito Amerikanen alleen maar van dromen.

Plaats een reactie

Delen