Giorgia Meloni (Shutterstock)

Uncategorized

Italië weigert 35 gezonde bootmigranten van boord te laten gaan

Wannes Neukermans

Het overgrote deel van de bootmigranten die meer dan een week voor de Italiaanse kust moesten drijven op het hulpschip Humanity 1 is na medisch onderzoek toch van boord mogen gaan in de haven van Catania, omdat ze een kwetsbare gezondheid bleken te hebben. 35 van de 179 migranten moesten echter aan boord blijven, omdat ze volgens Italië te gezond zijn om van boord te mogen gaan.

Nadat de migranten aan land waren gegaan, moest de boot volgens activistenorganisatie SOS Humanity de haven verlaten, maar de kapitein van het schip weigert dat. Alleen als de overige 35 migranten ook in Italië mogen, wil hij uitvaren.

Politieke discussie

De nieuwe regering-Meloni wil dat hulporganisaties die migranten uit de Middellandse Zee oppikken, moeten aankloppen bij landen onder wier vlag ze varen, in dit geval Duitsland. Hulporganisaties en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken wilden vorige week al dat Italië de vluchtelingen zou opnemen, maar het land hield het been stijf.

Na aanhoudende druk besloot Meloni om alleen mensen die medische hulp nodig hebben toe te laten. Op die manier wil Italië de druk opvoeren op andere landen om de politieke discussie hierover te voeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

16 gedachten over “Italië weigert 35 gezonde bootmigranten van boord te laten gaan”

  1. Een linkse activistische rechter zal haar het mes op de keel zetten! Nadien kan de ngo ferry de volgende lading opvissen en binnenvaren! De EU sponsort die ngo schepen en Ursula is maar al te blij dat de kersverse Italiaanse (extreem) rechtse premier bakzeil heeft moeten halen! Zo blijft dat molentje maar draaien! Europa waar het goed is om leven voor de elite en de golddiggers!

  2. 35 van 179 zijn gezond dat is 1 op 5 en die gaan voor ons pensioen zorgen ? Of zijn alle bootvluchtelingen alleen maar zieken ? En waarom verzorgd artsen zonder grenzen ze dan niet terplaatse inplaats van ze naar onze overbelaste ziekenhuizen te brengen ? Dat wordt er toch gezegd met corona

  3. geen voeding leveren aan boord,ze kunnen vissen.Naast al die negers die naar hier komen zullen ze nu ook nog 100 miljard euro per jaar geven voor het “klimaat”.Hoe zot zijn die politiekers toch

  4. 1 GROOT COMPLOT STAAT PERFECT BESCHREVEN IN HET ONDERSTAAND BOEK van
    Friederike Beck
    Die geheime Migrationsagenda: Wie elitäre Netzwerke mithilfe von EU, UNO, superreichen Stiftungen und NGOs Europa zerstören wollen

Plaats een reactie

Delen