Janssens scherp voor Van Quickenborne na dodelijke aanval op agent: "Ontslag lijkt enige optie te zijn"

Chris Janssens. Schermafbeelding: VRT.

Binnenland politiek

Janssens scherp voor Van Quickenborne na dodelijke aanval op agent: “Ontslag lijkt enige optie te zijn”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang vindt dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ontslag moet nemen na de dodelijke aanval op een agent. Dat heeft fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens gezegd in De Ochtend op Radio 1. “Het lijkt mij onmogelijk dat de minister van Justitie dit politiek overleeft”, klinkt het.

Donderdagavond liet in Schaarbeek een 29-jarige agent het leven bij een dodelijke steekpartij. In een extra Kamercommissie zullen de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, respectievelijk Annelies Verlinden (cd&v) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld), meer uitleg geven over het incident. De precieze omstandigheden roepen immers heel wat vragen op, onder meer bij Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens. Hij vraagt zich af hoe het kan dat een geradicaliseerde moslim in een politiekantoor dreigt met een aanslag, zonder onmiddellijk te worden aangehouden. “Dat is onverdedigbaar”, hekelt hij.

Janssens verwijst daarbij naar de recente bedreigingen aan het adres van Van Quickenborne. “Toen stond – terecht – een heel apparaat klaar om hem te beschermen”, schetst hij. “Maar wat met de bescherming van onze politiemensen, die in Brussel en in andere grootsteden al jarenlang door multiculturele groepen worden geviseerd en bedreigd? Ze worden het slachtoffer van vandalisme en geweld. Wanneer gaat men hen eens beschermen?”

Ontslag

Concreet vraagt Janssens dat de Justitieminister maandag uitleg geeft over wat er is misgelopen. “Maar als de feiten bevestigd worden, lijkt het mij onmogelijk dat de Justitieminister dit politiek overleeft”, besluit hij. “Wat mij betreft, lijkt ontslag de enige optie te zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Janssens scherp voor Van Quickenborne na dodelijke aanval op agent: “Ontslag lijkt enige optie te zijn””

  1. Bij het geval Jurgen Conings, verzamelde de gehele pers en stuurde men er het leger op af. Alle alarmbellen gingen af en zowat alles en iedereen zat de man op de hielen. In dit geval liet men de persoon gewoon vrij. Niks leger. Niks opvolging. Niks verantwoordelijkheid.

  2. Terroristen “New generation”. Modus operandi. Plan een terreuraanslag. Maar eerst snel efkens een verklaring afleggen in een politiecommissariaat in de regio Bruxelles. Je lijdt aan dwangneurose om een aanslag op doelwit X te plegen en vraagt aan de pandoren voor een medische consultatie te zorgen. Politie meldt uw criminele intenties aan het Parket en het parket ziet geen heil in bewarende (preventieve) maatregelen om de maatschappij en in casu het doelwit (politie) te beschermen. De terrorist krijgt gratis vervoer naar het dichtsbijgelegen ziekenhuis. Nu blijkt dat het parket handelde zonder overleg met het ziekenhuis, want luidens een Brusselse krant was het ziekenhuis niet verwittigd over het OCAD verleden noch over zijn criminele plannen. In het avondjournaal hoor ik dan een parketwoordvoerder zonder schroom verklaren dat alles volgens het boekje verliep […] En alsof die onzin niet hallucinant was bevestigde onze overjaarse puber en minister van justitie, alias Vincent le fou (gehoord in de dorpstraat) deze analyse. In het België van Vivaldi mogen terroristen van de minister van justitie en het Parket blijkbaar eerst toeslaan alvorens het gerecht actie onderneemt. Ik sluit mij aan bij de vakbonden die het ontslag eisen van de minister van justitie. Het parlement mag zeer zeker een commissie oprichten om de oorzaken van eventueel schuldige passiviteit en/of inschattingsfouten, in hoofde van het parket, te onderzoeken. Waarom werd er geen onderzoeksrechter gevorderd? Meer en meer handelen de parketten zonder overleg met de onderzoeksrechter. Is dat onder invloed van minister Van Quickenborne? Bij uitbreiding vraag ik het ontslag van de Vivaldi corporation en nieuwe verkiezingen.

  3. “Minder, minder, minder” roepen is strafbaar, tenzij op een klimaatconferentie. Allahoe akbar roepen wordt dan weer getolereerd, zelfs als de roeper iemand de keel oversnijdt, wat dan weer “cultuur” is. Heeft iemand al opgemerkt dat de VRT, VTM en de andere MSM het woord “moslim” of “islam” niet durven te vermelden. Men spreekt over “terrorist”, “psychische labiele man”, “verwarde persoon”, “iemand die hulp nodig heeft”, maar de links met het meest moordzuchtige geloof al eeuwenlang wordt verzwegen. Heeft de imam Somers zoveel macht dat hij nu al de media verbiedt de waarheid te zeggen en te schrijven? Bovendien krijgt dat moslimtuig, zoals Abdeslaam een kogel in het been, JC en YV werden onmiddellijk afgeknald. Bij JC hebben ze nog gepoogd een zelfmoord door verschillende kogels te veinzen en verboden ze, zoals bij Poetin, een onafhankelijke autopsie, en bij YC hebben ze dan maar een bezitter van “honderden wapens” gemaakt en hem onmiddellijk afgeschoten. Dit is het justitie apparaat vivaldi anno 2021.

  4. MR voorzitter, Georges-Louis Bouchez, reageert verontwaardigd op de miskleum van Justitie en is van oordeel dat de magistratuur rekenschap moet afleggen over de falende gevolgde procedure. Hij stelt zich vragen over het nut van de OCAD lijsten als het parket er niet adequaat mee omgaat. Er zijn fouten begaan en een grondig onderzoek is imperatief. Zijn partij, de MR, zal er alles aan doen om een parlementaire onderzoekscommissie op te starten over de feiten die aanleiding gaven tot de terreuraanslag op twee politieagenten. De gevolgde procedure is een reflexie van laxisme. Laxisme staat voor een gemoedstoestand.Het is altijd zo met het islamitisch integrisme. Onze waakzaamheid mag niet verzwakken want het radicalisme is nog springlevend. En dat men mij niet komt vertellen dat het hier ging over een onevenwichtig persoon en het onmogelijk was om de aanslag te voorkomen, aldus Georges-Louis Bouchez (vrije vertaling). Analyse en klare taal die ik deel. (Bron: de Brusselse krant La Capitale 12.11.22).

Plaats een reactie

Delen