Lachaert hekelt "persoonlijke aanvallen" van MR-Kamerleden op Open Vld-ministers: "Vergelijkbaar met die van Vlaams Belang"

Egbert Lachaert. Photo News

Uncategorized

Lachaert hekelt “persoonlijke aanvallen” van MR-Kamerleden op Open Vld-ministers: “Vergelijkbaar met die van Vlaams Belang”

Anton Schelfaut

Het gedrag van enkele MR-Kamerleden zet kwaad bloed bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. In ‘C’est pas tous les jours dimanche’ uitte de liberaal zijn ongenoegen over de “persoonlijke aanvallen” tegen premier Alexander De Croo en Justitieminister Vincent Van Quickenborne, “op een manier die bijna een kopie is van die van het Vlaams Belang”.

Lachaert was zondag te gast in de studio van ‘C’est pas tous les jours dimanche’ om meer uitleg te geven bij de benoeming van Alexia Bertrand tot staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. De Open Vld-voorzitter loofde in het bijzondere haar “uniek profiel”, “dat nodig is om de rust in de federale regering te herstellen”. “Ze wordt gerespecteerd door alle partijen en had al een voet in onze partij”, aldus Lachaert.

Bertrand werd verkozen op een gezamenlijke gemeentelijst van Open Vld en MR in Sint-Pieters-Woluwe. Toch is haar ‘overstap’ een doorn in het oog van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die naar verluidt “razend” zou zijn geweest.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/11/open-vld-trekt-stekker-uit-teambuilding-met-ontrouwe-waalse-collegas/

Persoonlijke aanvallen

Lachaert betreurt dat er al enkele maanden spanningen zijn tussen de liberale partijen, vooral in de Kamer. Hij verwijst daarbij naar een “persoonlijke aanval” van MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem aan het adres van premier Alexander De Croo (Open Vld) in het dossier van de kernuitstap. “Soms hebben de ministers van de MR ook ingewikkelde dossiers, maar onze parlementsleden gaan hun MR-collega’s niet aanvallen. Het is niet juist, het is niet aanvaardbaar”, hekelt de liberaal.

Vorige week was Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de kop van Jut. Hij werd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Justitie, die werd samengeroepen naar aanleiding van de moord op een politieagent, onder vuur genomen door MR-Kamerlid Denis Ducarme en opnieuw Marghem. “Dit is een zeer delicaat dossier en we mogen het niet op een populistische manier bespelen. Ik zie sommige parlementsleden onze minister aanvallen op een manier die bijna een kopie is van die van het Vlaams Belang”, besluit Lachaert. Hij wil dat de “onaanvaardbare” aanvallen stoppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Lachaert hekelt “persoonlijke aanvallen” van MR-Kamerleden op Open Vld-ministers: “Vergelijkbaar met die van Vlaams Belang””

  1. Wat hij daarmee eigenlijk zegt is dat hij vindt dat het niet kan dat een parlementslid een mening heeft over de gang van zaken die in achterkamers tussen partijen worden afgesproken. Dit is dan ook in feite toegeven dat het parlement een ondemocratische instelling is waar het gedacht van een parlementslid moet gecensureerd worden.
    Hallo Democratie, nog aan ’t slapen ?

  2. Ja dat zijn de gevolgen van persoonlijk opportunisme voor hetwelk je alle principes overboord gooit Egbert . Jij wou absoluut VLD-voorzitter worden ,welnu je bent het en aanvaardt de gevolgen van uw gemarchandeer. De Croo wou absoluut premier worden en marchandeerde samen met u mee! Dus jongens het is tijd om de consequenties van jullie keuzes te aanvaarden!! Wat VB komt doen in uw geweeklaag blijft mij een raadsel .Vergeet niet dat wat jullie de laatste 2 jaar tentoon gespreid hebben het laagste van het laagste is dus laat VB er maar buiten!

  3. Ik dacht dat in een parlementaire constitutionele monarchie wat ons land tot nader order nog steeds is het parlement de waakhond moet zijn van de regering!Als parlementsleden, zelfs van een partij die deel uitmaakt van de coalitie en bijgevolg het coalitieakkoord hebben ondertekend zich met de voltallige oppositie terechte bedenkingen maken over een terroristische aanslag op twee agenten in bevolen dienst en waarvan er één dit met zijn leven moest bekopen en de andere gewond,dan heeft dit niets met populisme te maken!Trouwens populisme is niet iets waar Vlaams Belang een patent op heeft!Populisme staat nooit op zichzelf ,maar gaat altijd mee met andere politieke stromingen!Het populisme op zichzelf zegt niets over hoe het Vlaams Belang over economie of onderwijs denkt!Populisten kunnen een programma hebben dat een mengelmoes van typisch linkse en rechtse thema’s en standpunten is.Dus Links-populisme bestaat ook! Ik heb echter zo’n flauw vermoeden dat Lachaert als voorzitter van Open Vld is verzand in het blussen van extreem grote branden waarvan de pyromanen premier De Croo en vice-premier Van Quickenborne zijn!Om hun vel te redden smeten zowel Lachaert als De Croo de liberale staatssecretaris van Begroting De Bleeker onder een bus,omdat zij de correcte cijfers in haar begroting had opgenomen! Cynische Lachaert belooft haar nu in 2024 een prominente plaats op de verkiezingslijst van Vlaams Brabant omdat ze een goede vriendin en uitstekende politica is met heel veel talent!?Van Quickenborne wrong zich als Harry Houdini in allerlei bochten om met een steeds langer wordende Pinnokio neus naar adem te happen!? Het volgens Lachaert populistische Vlaams Belang erbij halen is uit pure frustratie omdat de gebraden kippen hen momenteel in de mond vliegen en voor Open Vld de kiesdrempel lonkt!?

  4. Een minister van Justitie hekelen die een terrorist loslaat op de politie, is een daad van civisme en getuigt van morele normen. Dus bravo Vlaams Belang en MR-kamerleden. De kritiek van Lachaert dient immorele en criminele belangen.

Plaats een reactie

Delen