Uncategorized

Meer dan de helft van passagiers Ocean Viking mag Frankrijk dan toch niet binnen

Carl Deconinck

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag bekendgemaakt dat 123 van de 234 de migranten die het land zijn binnengekomen door het omstreden ngo-schip Ocean Viking toegang tot Frankrijk zijn geweigerd. Ondanks dat Frankrijk Italië de mantel uitveegde over de zaak is het toch een debacle geworden voor Parijs.

https://redactie.palnws.be/2022/11/frankrijk-zal-44-migranten-van-omstreden-ocean-viking-het-land-uitzetten/

Van de 234 mensen die door het omstreden schip naar Frankrijk zijn overgebracht, zijn er 44 die beweerden minderjarig te zijn. Daarvan zijn er al 26 in de illegaliteit verdwenen. Van de 189 volwassenen zijn er maar liefst 123 negatieve adviezen, amper 66 kregen een positief advies. De dienst die hierover beslist is het Franse Bureau voor de bescherming van vluchtelingen en staatlozen (OFPRA).

De Ofpra heeft “123 ongunstige adviezen” uitgebracht en de betrokken mensen “wordt de toegang tot het grondgebied geweigerd”, zei Charles-Edouard Minet, adjunct-directeur juridisch advies en procesvoering van het ministerie, tijdens een hoorzitting van de hoge administratieve rechtbank gewijd aan de relevantie van de detentiezone die door de autoriteiten is gecreëerd. Het Franse asielagentschap heeft “66 adviezen uitgebracht ten gunste van toelating tot het grondgebied”, zei de vertegenwoordiger van het ministerie.

Uitzettingsprocedure onzeker

Iedereen met een gunstig oordeel en degenen over wie de vrijlating is beslist door de rechter, worden doorverwezen naar de asielsystemen”, aldus Place Beauvau. Deze mensen “zullen kunnen worden verplaatst” naar elf Europese landen die hadden zich vrijwillig aangemeld om hen te verwelkomen na hun ontscheping in Frankrijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf echter niet aan of de 123 overlevenden aan wie de toegang werd geweigerd, onderworpen zouden worden aan een uitzettingsprocedure.

Aan het begin van de week, toen alle hoorzittingen door de Ofpra nog niet waren afgerond, had de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, voor de Nationale Vergadering gezegd dat ten minste 44 mensen die een ongunstig advies hadden ontvangen, zouden worden “teruggestuurd” naar hun land van herkomst “zodra hun gezondheidstoestand” dit zou toestaan. De kans is echter zeer groot dat ook zij zullen opteren om illegaal in Europa te blijven.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/ocean-viking-in-frankrijk-26-van-44-minderjarige-migranten-na-enkele-dagen-al-verdwenen-in-illegaliteit/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Meer dan de helft van passagiers Ocean Viking mag Frankrijk dan toch niet binnen”

  1. Dus het komt erop neer dat Italië volgens de hautaine en arrogante Fransen maar de vuilbak van Europa moet blijven spelen!? Ik hoop dat Meloni voet bij stuk houdt en alle ferry’s de toegang weigert en doorstuurt naar het land(en) waaronder ze varen! Genoeg is genoeg! Indien ze toch zouden proberen onmiddellijk en definitief aan de ketting en de kapitein met bemanning op een vlucht naar hun landen van herkomst zetten!

  2. De Fransen zullen gezegd hebben: “jullie moeten het land verlaten, maar als je in België dezelfde aanvraag doet, ben je toch al zeker van een ocmw uitkering, daardoor krijg je een gratis advocaat, die je zal bijstaan en de zaak zolang zal trekken dat je zult geregulariseerd worden met dikke schadevergoedingen.” Gevolg: in België naderen ze de kaap van 100.000 “vluchtelingen”. De Ocean Viking is ondertussen alweer vertrokken om een nieuwe lading “vluchtelingen” te gaan oppikken.

  3. Hoe lang kan men een Humane reddingswet blijven verkrachten om klandestiene inwijkelingen naar Europa te brengen. Wanneer worden die ngo- verantwoordelijken hiervoor eens voor het Gerecht gebracht.?

Plaats een reactie

Delen