PAL CAST. Brussel, een bekommernis in ieders belang

Illustratiebeeld. Shutterstock

PAL CAST

PAL CAST. Brussel, een bekommernis in ieders belang

Stijn Derudder

Brussel overstijgt het belang van hen die er wonen, het is een hoofdstad en alles er gebeurt – jammer genoeg vooral negatieve dingen – heeft een impact op een heel groot ommeland. Dat vertelde onze redacteur Michaël Vandamme tijdens een lezing op de Orde van den Prince. Hij heeft er net twee ambtstermijnen opzitten als voorzitter van één van de twee afdelingen in de hoofdstad en Vandamme werd door de afdeling Namen gevraagd het te hebben over Brussel.

De Orde van den Prince is een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich inzet voor de Nederlandse taal- en cultuur. De naam verwijst naar de figuur van Willem van Oranje, de Orde is pluralistisch, apolitiek en heeft als leuze ‘amicitia et tolerantia’ – vriendschap en verdraagzaamheid. Afdelingen vind je in Vlaanderen en Nederland, maar evenzeer op enkele plaatsen in Wallonië, de VS en Zuid-Afrika. Het aantal leden bedraagt wereldwijd zo’n 4.000.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

8 gedachten over “PAL CAST. Brussel, een bekommernis in ieders belang”

  1. Wat een nonsens. Brussel is een heel mooie stad, waar alles best functioneert en waar diversiteit pas zijn meerwaarde laat zien. Heel veel onvermoede mogelijkheden. Vooral een bruisende stad met veel kansen. Er zijn weliswaar enkele faits divers, maar laten we ons daar vooral niet op blind staren.

  2. Het is haast niet te geloven hoe erg zelfs Vlaams-nationalisten geïndoctrineerd zijn en blijven door het idee dat Brussel deel uitmaakt van Vlaanderen en dat het dat ook tot in de eeuwigheid moet blijven. Het eerste deel van die stelling is de facto al niet waar, ga er maar eens kijken, luisteren naar en spreken met de inwoners. Men moet aan Vlaams-nationalistische zijde nu eens eindelijk collectief gaan inzien dat Brussel het slot op België vormt zolang Vlaanderen het aan zich wil binden.

Plaats een reactie

Delen