Bron: Shutterstock

Uncategorized

Rattenplaag in Parijs onbedoeld in beeld gebracht

Carl Deconinck

Parijs kampt al enkele jaren met een grote rattenplaag. Het gemeentebestuur nam al meerdere maatregelen hiertegen, maar die lijken weinig soelaas te brengen. In een opmerkelijk interview werd de problematiek onbedoeld een centraal thema.

De Franse nieuwszender CNews was bezig een interview af te nemen met een vrouw die was gaan winkelen en de metro was afgestapt. Plots geeft die vrouw aan dat ze een een vreemd gevoel ervaart aan haar mouw. Terwijl ze haar jas uittrekt om erachter te komen wat er op haar lichaam beweegt, springt er een dier weg, in haar zak. De journalist en cameraploeg stellen samen met de vrouw vast dat het gaat om een rat. Het knaagdier moet in de metro tussen haar kleren zijn gekropen.

(lees verder onder de tweet.)

Zes miljoen ratten

Parijs en Marseille behoren tot de tien meest door ratten geteisterde steden ter wereld. Dit roemloze record werd afgelopen zomer gemeld door verschillende media. Men schat dat er zo’n 6 miljoen ratten leven in de stad.  Dat wil zeggen, 1,75 knaagdieren per hoofd van de bevolking. Samen met de Verenigde Staten was Frankrijk het enige land met twee steden in deze ranglijst. De ratten hebben het er goed omwille van het vele afval in de Franse hoofdstad.

Om de verspreiding van deze knaagdieren in de Parijse openbare ruimte te beperken werd in 2017 een actieplan aangenomen door het stadhuis van Parijs. Het doel was om hun aanwezigheid in de stad aanzienlijk verminderen en de circulatie van ratten van de kelder naar de oppervlakte beperken. Blijkbaar volstaat dat plan niet. De massale aanwezigheid van ratten in de openbare orde zorgt voor problemen inzake volksgezondheid, aangezien de dieren ziektes zoals leptospirose met zich mee kunnen dragen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Rattenplaag in Parijs onbedoeld in beeld gebracht”

Plaats een reactie

Delen