Spaanse postdienst lanceert communistische postzegel

via filatelia correos.es

Uncategorized

Spaanse postdienst lanceert postzegel met communistisch logo

Carl Deconinck

De Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos, een staatsbedrijf gecontroleerd door de regering van Spanje, heeft een postzegel uitgebracht met het communistisch logo er op. Dat zorgt voor zeer veel boze reacties, gezien de vele doden die verbonden zijn aan de extreme ideologie.

De Spaanse post kondigt de lancering van de postzegel met de hamer en sikkel ter herdenking van het honderdjarig bestaan van de Communistische Partij van Spanje (PCE). De postzegel wordt op 14 november gelanceerd en er worden 135.000 exemplaren gedrukt, met een postwaarde van 0,75 euro. Op de officiële pagina van de postdienst staat extra uitleg, die de wenkbrauwen nog meer doet fronsen.

Men is er uiterst positief over de Spaanse communisten. Zo zouden ze zich “inzetten om de realiteit van een onrechtvaardig en ongelijk land te veranderen.” De communisten zouden ook “geconfronteerd worden met de onderdrukking van de dictatuur van generaal Miguel Primo de Rivera.” Onder het Franco-regime zou de PCE “ondanks barre omstandigheden” er in slagen “de motor te zijn van de krachten die vochten voor democratie”.

Feiten

Het lijkt op een tekst die door de communisten zelf is geschreven en het laat toch heel belangrijke feiten weg. Zo zwijgt over het feit dat de PCE is opgericht als delegatie van de Communistische Internationale, gecontroleerd door de Sovjetdictatuur. Ze vielen onder het rechtstreeks gezag van Stalin en steunden de communistische oorlogen tegen Polen en Finland. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog maakten ze zich schuldig aan allerlei gruweldaden, met de steun van Sovjet-agenten van de NKVD. Ze ruimden zelfs de trotskisten op in door hen gecontroleerde gebieden. Tot op vandaag schurken ze aan bij communistische dictaturen.

De linkse regering van Spanje heeft al langer een opvallend standpunt over het communisme. Zo stemden ze in 2021 een voorstel van de oppositie weg om het communisme en het nazisme te veroordelen in het parlement. Nochtans is het communisme met voorsprong de ideologie die het meeste doden heeft veroorzaakt in de 20e eeuw. In oktober van dit jaar stemden ze dan weer een wet, omschreven als “democratisch geheugen”, die een nogal eenzijdige kijk heeft op de geschiedenis en elke vermelding van misdaden van links achterwege laat.

Wetenschappers schatten dat het communisme wereldwijd verantwoordelijk is voor ongeveer honderd miljoen doden door middel van hongersnood, executies en zelfs genocides. In Spanje vermoorden ze tienduizenden mensen tijdens de Burgeroorlog. Federaal parlementslid Theo Francken heeft weinig begrip voor de uitgifte van de postzegel. Op sociale media schrijft hij: “Ideologisch restafval van de vorige eeuw. Miljoenen doden op het geweten. Elke dag nog miljoenen onderdrukten in communistische landen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Spaanse postdienst lanceert postzegel met communistisch logo”

  1. Naar aanleiding van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen liet Lachaert optekenen dat hij een sprankeltje hoop koesterde!?Europa staat volgens hem voor dezelfde strijd namelijk tussen diegenen die enerzijds pragmatisch willen besturen en anderzijds tussen de extremen,fake nieuws en populisme. Hiermee viseert hij duidelijk extreem rechts! Dat het communisme,de verdefelijkste en moorddadigste ideologie, hier in Europa door een Spaans overheidsbedrijf wordt bewierookt ja zelf gekoesterd daar horen we niets over in onze links liberale ” kwaliteitskranten ” en op onze rode VRT in de Afspraak,Terzake,De Zevende Dag… Selectieve en tendentieuze berichtgeving noemt men dit!In België zal na de verkiezingen de PVDA/PTB ontvangen worden op het Paleis en als het van Vooruit afhangt mee aan de onderhandelingstafel aanschuiven!?In Zelzate is het reeds salonfähig…Proletariërs alle landen verenigt U!

  2. Ronduit schandalig. De hamer en sikkel is het symbool van één van de meest verdorven ideologieën en met grote voorsprong de meest dodelijke ideologie uit de geschiedenis. Dezelfde haat en afgunst van links dat in het verleden zoveel leed en verderf veroorzaakt heeft is nog steeds wat hen vandaag drijft. De socialistische Spaanse regering spuugt op de nagedachtenis van miljoenen slachtoffers en in het aangezicht van miljoenen anderen die vandaag nog altijd dreigen om onder het communisme verzeild te geraken. Schaamteloos, precies wat men van socialisten kan verwachten. Nooit nog links!!

  3. W A L G E L I J K!!!! COMMUNISME===💩💩💩
    toch onvoorstelbaar hoe ook hier partijen zoals de Open gliberalen en de Christelijk Debiele Verraders op geen enkele manier kritiek hebben op de rode massamoordenaars. Waarom is er nog steeds geen verbod op het verspreiden van afbeeldingen van communistische massamoordenaars zoals een Che Gevaarlijk? Of hamer en sikkel?

  4. een persoon uit Merksem mag door quickie-stickie afgemaakt worden als een leproze rat en staat fier te pronken met zijn succes om rechtse mensen als terroristen te catalogeren,gezegd op ter Zake.Maar een moslim terrorist die twee agenten doodt en verwondt is een accident de parcours of een fait divers,zoals ex-socialistische burgemeesters plegen te zeggen.

Plaats een reactie

Delen