Vraag van de Week: Welke liberale partijvoorzitter ziet u het liefst een grotere rol spelen?

Lachaert en Bouchez (PHOTONEWS)

Uncategorized

Vraag van de Week: Lachaert of Bouchez, wie van de twee ziet u het liefst een grotere rol spelen?

Wannes Neukermans

De afgelopen weken was het vaak ruzie tussen de partijvoorzitters van de Franstalige en de Vlaamse liberalen, maar Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben nu beloofd opnieuw beter met elkaar om te gaan. “In elke familie ontstaan soms meningsverschillen”, klonk het in een gezamenlijke mededeling. Een gezamenlijk project blijft het doel van de twee partijen. “Voor België, gebouwd op vrijheid en vooruitgang.” Maar welke van de twee voorzitters geniet van u het meeste vertrouwen en wie ziet u liever een belangrijkere rol spelen in de politiek?

Zondag was Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert te gast in de studio van ‘C’est pas tous les jours dimanche’ om meer uitleg te geven bij de benoeming van Alexia Bertrand tot staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. Daar gaf Lachaert aan de spanningen tussen de liberale partijen van de afgelopen maanden te betreuren. Hij verwees onder andere naar een “persoonlijke aanval” van MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem aan het adres van premier De Croo (Open Vld) in het dossier van de kernuitstap. “Ik zie sommige parlementsleden onze minister aanvallen op een manier die bijna een kopie is van die van het Vlaams Belang”, aldus Lachaert.

Enkele uren nadien haalde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nog eens fel uit naar de federale regering waar zijn eigen partij deel van uitmaakt. “De realiteit: geen enkel akkoord over kernenergie, slechtste begroting van Europa, geen enkel antwoord op het feit dat een OCAD-gevaarlijke vrij wordt gelaten en direct erna een politieman doodt”, fulmineerde Bouchez zondagmiddag op Twitter. Een dag nadien was het Lachaert die opviel, nadat hij wegliep van de camera’s toen die vragen stelden over de relatie met MR.

De relatie tussen beide blijft dus suboptimaal, maar wie van de twee mag er volgens u de meeste impact hebben op de nationale politiek? Wie ziet u het liefst een grotere rol spelen, Georges-Louis Bouchez of Egbert Lachaert?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Vraag van de Week: Lachaert of Bouchez, wie van de twee ziet u het liefst een grotere rol spelen?”

  1. Geen van beiden!Lachaert is een arrogante lafaard met een Pinnokio neus en Bouchez is een unitarist die terug naar het Belgique de papa wil!Open Vld is te vergelijken met het linkse Nederlandse D66! Bouchez is behoudsgezinder maar een Waal en mesthopen zijn nooit goed!

  2. In se een keuze tussen de pest of de cholera. Als het voor Wallonië ervan afhangt, dan is Bouchez realistischer qua aanpak van financiën en migratie, als het voor Vlaanderen ervan afhangt, dan zijn beiden even slecht. Niet dat ik sta te springen om Vlaanderen met de ploeg die nu aan de macht is meer onafhankelijkheid te geven, maar ik wil gewoon minder verplichte miljarden in de bodemloze putten van Wallonië en Brussel te storten, iets wat de huidige Vlaamse regering maar al te graag blijft doen.

  3. Met geen van beiden schieten we iets op. Lachaert weet niks zinnigs te vertellen en met hem openVLD, Bouchez is een op en top unitarist die uit is op de post van eerste minister en wil vooral geld van de Vlamingen. Niks nieuws onder de zon dus.

Plaats een reactie

Delen