Schandaal in Oekraïne: woordvoerder zuidelijk department van grenswacht houdt er erg glamoureus leven op na

twitter @ @absurdo_q

Uncategorized

In beeld: Oekraïense luchtafweer haalt Russische raket uit de lucht

Carl Deconinck

In deze fase van de oorlog lijken Oekraïne en Rusland elkaar vooral te bestoken met raketten en drones. Dankzij steun uit het buitenland kan Oekraïne rekenen op een versterkte luchtafweer. Recente beelden tonen hoe die Russische raketten onschadelijk maakt.

Hoewel Duitsland niet al te veel militaire middelen stuurt naar Oekraïne, gaf het wel een gemechaniseerd en gepantserd luchtdoelgeschut met kanonnen die tot 4.800 meter afstand doelen uit de lucht kunnen halen. Elk kanon vuurt tot 550 kogels per minuut af.

In de zomer begon Duitsland dergelijke kanonnen naar Oekraïne te zenden. Daar bleken ze tot nog toe al succesvol in het uit de lucht schieten van Iraanse drones en kruisraketten. Nu kwamen er beelden vrij van een nieuwe succesvolle onderschepping. Intussen blijft Oekraïne ook extra wapens krijgen uit het buitenland, onder andere uit Polen en Zuid-Korea.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “In beeld: Oekraïense luchtafweer haalt Russische raket uit de lucht”

  1. Kan mijnheer De Coninck eens niet uitvissen wat er met de 55 Gepards van de Belgische luchtdoel artillerie gebeurde?! Staan ze ergens te roesten werden ze door Flahaut voor een appel en ei verkocht of werden ze verschroot?! Dat hij dan ineens eens uitzoekt wat er met de laatste 80 Leopard 1 A5 gebeurde van 1/3 Lansiers en 2/4 Lansiers?! In 2014 werd het laatste schot 105mm afgevuurd te Bergen Höhne! Brazilië kocht in de jaren ’90 ca. 110 stuks?!

Plaats een reactie

Delen