Kanye West beroert de gemoederen met aangebrande uitspraken: "Ieder mens heeft iets van waarde, vooral Hitler."

via infowars

Uncategorized

Kanye West beroert de gemoederen na uitspraken over Hitler: “Ik zie het goede in iedereen”

Carl Deconinck

Gisteren was de Amerikaanse muzikant Kanye West (Ye) te gast bij complotdenker Alex Jones. Daar deed West uitspraken over Joden en gaf hij aan dat de nazi’s en Hitler niet alleen slechte zaken gedaan hadden. Achteraf plaatste hij afbeeldingen met een hakenkruis op Twitter, wat hem prompt een nieuwe ban opleverde.

Naar eigen zeggen verkondigt hij “de waarheid en de boodschap van Christus” West was ook vergezeld door Nick Fuentes, die er ook aangebrande meningen over op nahoudt. Al heel snel ging het over “de Joodse media” en “zionistische controle”. Kanye West vindt zichzelf een groot slachtoffer en denkt dat “de Joden” achter hem aan zitten. Jones merkte op dat de media snel de vergelijking maakt met Hitler en West pikte daar op in.

Hitler

Niet door Hitler of het nazisme te veroordelen, integendeel. “Ik zie het goede in iedereen, ook in Hitler”, aldus West. Hij somde enkele uitvindingen op die hij aan Hitler toewijdde. “Iedereen heeft iets van waarde, vooral Hitler.” West vertelde dat er “veel zaken verborgen zijn voor de mensen”, zoals “het feit dat zwarten voor de pelgrims Amerika bereikten, dat de slavenhandel net zoals de overheid, de financiële wereld en andere machtige instellingen in Joodse handen waren”.

Alex Jones gaf niet echt tegengas, maar probeerde vooral zijn eigen complotten in de verhalen te verweven, zoals hoe Hitler door de Britse geheime dienst zou zijn gestuurd. Een groot deel ging ook over Ari Emanuel, een zakenman die erg belangrijk is in de showbusiness. Hij heeft ook belangrijke (familie)banden met de elite van de VS. Hij is Joods en riep op om niet meer met West samen te werken. De passage zorgde voor een algemene veroordeling van West en zijn uitspraken.

Balenciaga

Achteraf postte Kanye ook enkele aangebrande afbeeldingen op Twitter en die leverden hem opnieuw een ban op. Het betrof een afbeelding waarin een Joodse Davidster en een nazi-hakenkruis waren gecombineerd. De swastika-tweet maakte deel uit van een reeks berichten over het merk Balenciaga. Dat luxemerk kwam zelf in de problemen door een heel vreemde reclamecampagne die leek te flirten met satanisme en pedofilie. Tot voor kort werkte dat bedrijf samen met Ye. “Ik heb m’n best gedaan”, zei Elon Musk over de nieuwe schorsing. “Maar ondanks dat heeft hij opnieuw de regels tegen aanzetten tot geweld overtreden. Zijn account zal worden geschorst.”

Het volledige interview is te zien op infowars.com.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Kanye West beroert de gemoederen na uitspraken over Hitler: “Ik zie het goede in iedereen””

  1. Je mag het Duitse volk niet kwalijk nemen dat het destijds koos tegen een regime (Weimar) dat het helemaal verknoeid had, door zijn onachtzaamheid van de échte bekommernissen van de man in de straat. Ook die man in de straat had niet voorzien dat het zo zou ontsporen. Dat het nazisme opgang kon vinden, is vooral de schuld van een elite die haar voeling met de mensen, die ze moest beschermen, totaal verloren had. Vandaar het succes van het nazisme. Vandaag zie je hetzelfde fenomeen, een hautaine elite, die de les spelt van degenen die de gevolgen van hun hoog verheven moraal moeten ondergaan en het ontkennen van de gevolgen die daaraan verbonden zijn. Dat extremen opgang vinden, dat heeft de hautaine elite vooral aan zichzelf te danken. Dat er teruggegrepen wordt naar regimes die law and order willen herstellen zoal het nazisme beloofde, dat hoeft niet te verwonderen, na het culturele en demografische debacle van links. Het linkse politiek correcte denken zou beter eens de hand op het eigen hoofd leggen en nadenken over het feit dat zij de katalysator is van extremen.

  2. West is toe aan gedegen opvang en verzorging naar mijn bescheiden mening.
    Maar mag ik wijzen naar de uitspraken van de pvda-fractieleidster die vadertje Stalin -verantwoordelijk voor grosso modo 80 milj doden- best wel een gedegen kereltje vond. Ze gaf ons de goede raad mee het allemaal niet zo zwart-wit te bekijken. Mag ik dat een verbijsterende uitspraak vinden? Ik ben blijkbaar één van de weinige. Ook de MSM kon die uitspraak best pruimen, geen enkel commentaar.
    Ach 80 miljoen doden, van een communist (communisme) moeten we dat kunnen aanvaarden. Geen vragen stellen klootjesvolk, gewoon doorlopen en zwijgen.

Plaats een reactie

Delen