Kerstmarkten in Düsseldorf ontruimd na terreurdreiging

Kerstmarkt in Düsseldorf (Shutterstock)

Uncategorized

Kerstmarkten in Düsseldorf ontruimd na terreurdreiging

Wannes Neukermans

In de Duitse stad Düsseldorf heeft de politie maandagmiddag de kerstmarkten in het stadscentrum ontruimd na een mogelijke dreiging. De Duitse nieuwssite Focus meldt dat iemand gedreigd zou hebben met een vrachtwagen op de kerstmarkt in te rijden. Intussen zijn de kerstmarkten alweer open na toestemming van de politie.

Volgens informatie van de Duitse politie had iemand naar de nooddiensten gebeld en gedreigd met een vrachtwagen op de kerstmarkt in te rijden. Om onderzoek uit te voeren – en met het verleden in het achterhoofd – besloot de politie daarom om de kerstmarkten enkele uren te ontruimen. “Veiligheid moet vooropstaan”, klonk het bij een woordvoerder. Of de persoon die de bedreigingen heeft geuit intussen is gevat, is nog niet bekend.

Toegangswegen geblokkeerd

De glühwein- en verkoopskraampjes werden enkele uren gesloten en pas rond 18u00 opnieuw vrijgegeven. De politie zei achteraf dat er geen acuut gevaar was, maar dat ze het zekere voor het onzekere wilden nemen. Om al het gevaar uit te sluiten blokkeerde de politie intussen wel alle toegangswegen tot de kerstmarkten.

De dreiging doet terugdenken aan de terreuraanslag op een bomvolle kerstmarkt in Berlijn in 2016. Een Tunesische terrorist reed toen met een gestolen vrachtwagen in op de kerstmarkt. Daarbij vielen ruim tien doden en vijftig gewonden. Uit onderzoek bleek toen dat de dader, Anis Amri, regelmatig naar Brussel kon afreizen toen er al een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem liep.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Kerstmarkten in Düsseldorf ontruimd na terreurdreiging”

  1. De explosieve stijging van de energie en voedselprijzen is geen toevallige tegenslag; het is een onheil dat heel bewust is aangericht door de WWF Klaus Schwab politici (Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne, Axel Miller, Mathilde van Belgie, …). Niet Rusland of Vladimir Putin draagt daarvan de schuld. En ook niet China’s Xi Jinping.

  2. Met dank aan Mutti,die nu geniet van een rustige en onbekommerde oude dag! De tijd dat Duitsland de locomotief van Europa was ist vorbei! De Groene waanzin zorgt ervoor dat gepensioneerden in vuilniscontainers achter voedsel zoeken! De miljoenen kansparels delen er de lakens uit en onder dwang van de linkse politiek correcte elite voeren Fritz und seine Beate de zwanenzang uit!?

Plaats een reactie

Delen