Kitir reageert op vertrek als minister: "Mijn excuses als ik mensen ongewild gekwetst heb"

Meryame Kitir. Photo News

Uncategorized

Kitir reageert op vertrek als minister: “Mijn excuses als ik mensen ongewild gekwetst heb”

Anton Schelfaut

Meryame Kitir (Vooruit) heeft gereageerd op haar vertrek als minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid. In een Facebookbericht geeft ze aan dat ze “nog aan het groeien is” in haar leiderschap en verontschuldigt ze zich bij iedereen die ze ongewild gekwetst heeft.

Gisteren legde Caroline Gennez de eed af als als federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid. Ze vervangt Meryame Kitir, die niet meer terugkeert als minister. Die laatste laste eind oktober een rustpauze in, naar eigen zeggen omdat het mentaal niet zo goed ging. Aanvankelijk was te horen dat die pauze er op doktersvoorschrift kwam, maar later bleek dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau daarop zou hebben aangedrongen. Hij zag zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken na enkele aanvaringen tussen Kitir en haar kabinetsmedewerkers. Ze zou “een kabinet in chaos” hebben achtergelaten.

In een persbericht benadrukte Vooruit gisteren dat de “moeilijke beslissing” om Kitir niet meer te laten terugkeren als minister “nodig is in het belang van het mentale welzijn van haar medewerkers en haarzelf”. De partij voerde na het vertrek van Kitir een onderzoek uit naar het psychosociaal welzijn op het kabinet. Daaruit blijkt dat de werkrelaties niet kunnen worden hersteld. Om privacyredenen en in het belang van het mentaal welzijn van alle betrokkenen onthoudt de partij zich van verdere commentaar over dit psychosociaal onderzoek.

Vallen en opstaan

In een Facebookbericht doorbreekt Kitir vandaag haar stilzwijgen. “De diplomatieke wereld was een totaal nieuwe wereld die ik moest ontdekken”, steekt ze van wal. “Het was met vallen en opstaan.”

Ze bedankt alle collega’s en organisaties waarmee ze heeft samengewerkt, net als haar kabinetsmedewerkers. “Ik ben veel gegroeid en ik ben nog aan het groeien in mijn leiderschap. Mijn excuses als ik mensen ongewild tijdens dat proces gekwetst heb”, schrijft ze in bedekte termen.

(Lees verder onder de tweet.)

https://redactie.palnws.be/2022/12/gennez-volgt-kitir-op-als-minister-van-ontwikkelingssamenwerking-moeilijke-beslissing-in-belang-van-mentaal-welzijn-van-haar-medewerkers-en-haarzelf/

“Ongelofelijke trip”

Kitir keert zodra ze volledig hersteld is terug naar de Kamer, waar ze voor haar aantreden als minister in 2020 al fractievoorzitter van de socialisten was. “Met de twee voeten in het leven blijven staan en opkomen voor de mensen is en blijft mijn passie. En dat zal ook mijn drive zijn in het parlement”, belooft Kitir. “De afgelopen twee jaar zijn zeer leerrijk en boeiend geweest voor mij. Wat een ongelofelijke trip.”

Tot slot toont ze ook haar dankbaarheid “voor de vele lieve berichtjes en steun” die ze de afgelopen maanden heeft gekregen. “Ik zet alles even voor mezelf op een rijtje en dan sta ik weer recht. Net zoals de mensen mij geleerd hebben. Veel liefs, Meryame”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Kitir reageert op vertrek als minister: “Mijn excuses als ik mensen ongewild gekwetst heb””

  1. Wat een hypocriet gezwets allemaal! De afgelopen twee jaar zijn leerrijk en boeiend geweest! Twee jaar kabinetsmedewerkers judassen,naast haar schoenen lopen en met tientallen miljoenen van Jef met de klak en Lisa kunnen/mogen smijten!Twee jaar van het ene vliegtuig in het andere,in poepchique hotels logeren en op geregelde tijdstippen de beentjes onder tafel schuiven! Politieker spelen,het is een echte hondenstiel!? Vooruit: We zijn er voor de mensen!

  2. Noël Slangen kroop in haar verdediging. Blijkbaar is hij toch niet goed ingelicht. Tenzij hij voorstander is van machtsmisbruik door de baas, hetgeen natuurlijk best aannemelijk is bij een leugenachtig figuur als Slangen

  3. Geld met 2handen tegelijk weggooien dat wil ik gerust gratis doen, zolang het niet da van mij is. Meer moet je niet kunnen bij vooruit want het verhaaltje, om het te verkopen aan de burger, mag ook iets kosten met bevriende reclamebureau’s. Zo simpel kan het zijn.

Plaats een reactie

Delen