Koude verhindert klimaatextremisten om te protesteren tegen opwarming van de aarde

via

Uncategorized

Koude doet klimaatactie mislukken

Carl Deconinck

Klimaatactivisten van het collectief “Letzte Generation” wilden zichzelf vastlijmen aan een weg in München om te waarschuwen voor de klimaatopwarming. Het weer was echter te koud waardoor de actie mislukte. In plaats daarvan overgoten ze zichzelf met lijm en moest de brandweer alsnog komen.

Maar de koude vriestemperaturen van deze winter zorgen ervoor dat lijm minder goed kleeft. Dat deed een recente actie in München van klimaatactivisten mislukken. Enkele klimaatactivisten probeerden zich vast te kleven aan de straat.

Politieagenten waren snel ter plaatse en konden de actie makkelijk verhinderen omdat de lijm niet werkte. Toch was er hinder omdat twee groene activisten liters lijm op straat goten. De brandweer moest ter plaatse komen om alles op te ruimen. Eerder besliste München om de blokkades niet meer zomaar te laten doorgaan, maar de Letzte Generation liet al weten daar geen gehoor aan te zullen geven.

(lees verder onder de tweet)

Criminele organisatie

De radicale organisatie kampt echter met meer problemen dan enkel koud weer. Eerder deze week waren er huiszoekingen doorheen Duitsland bij activisten van Letzte Generation. Aanleiding waren verschillende aanvallen in het voorjaar op faciliteiten van de olieraffinaderij PCK Schwedt bij Berlijn, die essentieel is voor de brandstofvoorziening in Oost-Duitsland.

Na de invallen bij elf leden van de groep werden vijf van hen in voorlopige hechtenis genomen. De overheid verdenkt hen ervan een criminele organisatie te zijn. Of het vermoeden van de criminele organisatie wordt bevestigd, moet blijken uit de evaluatie van de in beslag genomen mobiele telefoons en laptops. De organisatie zelf spreekt van intimidatiepogingen en beschuldigt de autoriteiten van “ongrondwettelijk gedrag”.

Binnen de grote klimaatbeweging ‘Fridays for Future’ is de radicale groep omstreden en zorgt ze ook voor ergernis bij grote delen van de bevolking met de vele verkeersblokkades en kleefacties.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/klimaatprotest-in-duitse-operazaal-mislukt-compleet/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Koude doet klimaatactie mislukken”

Plaats een reactie

Delen